ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Leukste aanwinst EAZA

Leukste aanwinst EAZA


 

Aquazoo Friesland - Rode brulapen
In september 2010 arriveerde een koppel Rode Brulapen in Leeuwarden. AquaZoo is de zesde dierentuin ter wereld, en enige in de BeNeLux, waar deze bijzondere en zeldzame soort gehouden wordt.

Burgers' Zoo - Geschulpte hamerhaaien
De geschulpte hamerhaaien die eind 2010 aankwamen in Arnhem hebben een nieuw thuis gevonden in het grote haaienbassin van Burgers’ Ocean. Burgers’ Zoo is de tweede Europese dierentuin die grote hamerhaaien toont. 

 

Dierenpark Wissel - Gordelvari's
Gordelvari’s, een ondersoort van de zwart-wit vari, zijn, met 45 exemplaren, niet alleen zeldzaam in Europese dierentuinen, maar ook op het eiland Madagascar waar zij oorspronkelijk vandaan komen. 

Safaripark Beekse Bergen - Kaapse buffels
De komst van de Kaapse buffels naar Hilvarenbeek maakte de bekende Big Five, de vijf bekendste, Afrikaanse soorten, compleet. Dat het Safaripark de enige dierentuin in Nederland met de Kaapse buffel is maakt de aanwinst nog meer bijzonder. 

Zoo Antwerpen - Storytrip in de Zoo
StoryTrip in de Zoo is een verzameling van 13 verhalen over en uit de Zoo van Antwerpen die met behulp van gsm, smart-phone of mp3-speler beluisterd kunnen worden. De geluidsfragmenten handelen over alle aspecten van de Zoo van de olifanten tot het reptielengebouw. Zoo Antwerpen is wereldwijd de eerste dierentuin die dit concept voor haar bezoekers heeft ontwikkeld.