ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Leukste aanwinst niet-EAZA

Leukste aanwinst niet-EAZA


 

 

Landgoed Hoenderdaell - Waterbok
De collectie van Landgoed Hoenderdaell werd in 2010 uitgebreid met tientallen dieren in ruim tien, voor het park nieuwe, soorten. De waterbok is één van de bijzondere dieren die nieuw aankwam in het park.

Sealife Blankenberge - Gitaarhaai
De onderwaterwereld van Sea Life Blankenberge werd in 2010 uitgebreid met een mannelijke Gitaarhaai. De Gitaarhaai lijkt een kruising tussen een rog en een haai en kan tot drie meter lang en 140 kilogram zwaar worden.

Sealife Scheveningen - Japanse reuzenspinkrab
Sea Life Scheveningen ontving in 2010 een ongeveer 40-jaar oude Japanse reuzenspinkrab, die geheel in stijl “Crabzilla” werd genoemd. De krab met een spanwijdte van vier meter is de grootste die ooit in een Europese dierentuin gehouden werd.

Uilenpark de Paay - Grisons
Uilenspecialist De Paay breidde in 2010 de collectie kleine zoogdieren verder uit met de komst van de grisons. Grisons zijn marterachtigen uit Zuid-Amerika en zijn wereldwijd een zeer zelden in dierentuinen gehouden soort.

Wereldtuinen Mondo Verde - Witte leeuwen
Mondo Verde maakte in 2010 haar dierengedeelte nog aantrekkelijker door de toevoeging van twee witte leeuwen. De ontstane controverse rondom de komst van Kato en Kenia kan de pret voor de bezoekers dan ook niet drukken.