ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011

ZooSite Awards 2011

strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/book/book.module on line 559.

Vijftien dagen lang konden de bezoekers van ZooSite.nl en ZooSite.be stemmen op de ZooSite Awards. In totaal bracht een record aantal mensen hun stem uit in een of meerdere van de in totaal tien categorieën.

Dit is de uitslag van de ZooSite awards 2011! 


In de categorie “Mooiste niet-EAZA dierentuin” streden zeven dierentuinen die geen lid zijn van EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) om de titel. Na 15 spannende dagen waarin vrijwel dagelijks een andere dierentuin de leiding nam trok uiteindelijk Van Blanckendaell Park in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn aan het langste eind. Op zaterdag 16 april ontvingen zij uit handen van ZooSite reeds hun award.

In de categorie “Mooiste EAZA dierentuin” streden eveneens zeven dierentuinen, dit keer wel lid van EAZA, om de titel. De eerste drie edities van de ZooSite Awards kende steeds dezelfde uitslag. Driemaal ging deze award naar het Limburgse GaiaPark in Kerkrade. Dit jaar viel de keuze van het publiek anders uit. Voor het eerst mag Dierenpark Emmen zich namens ZooSite een jaar lang de mooiste dierentuin van de Benelux noemen. Op maandag 18 april zal Dierenpark Emmen haar award in ontvangst nemen.

Naast het ontvangen van een trofee wordt op www.mooistedierentuin.nl en www.mooistedierentuin.be een jaar lang een link geplaatst naar zowel Van Blanckendaell Park als Dierenpark Emmen.

De ZooSite Awards zijn een beloning voor het harde werk dat alle medewerkers van de dierentuinen dagelijks verzetten om hun park voor hun bezoekers leuk, vernieuwend en interessant te houden. De ZooSite Awards kennen geen verliezers, de Benelux telt ongeveer honderd dierentuinen die jaarlijks gezamenlijk duizenden geboortes meemaken, honderden aanwinsten ontvangen en tientallen nieuwe verblijven bouwen. Het ontvangen van een nominatie is daarom al iets om trots op te zijn.
 

En de awards gaan naar:

Leukste Speellocatie in een EAZA dierentuin: Gaiapark - DinoDome

  

Leukste aanwinst in een niet -EAZA dierentuin:  Mondo Verde - wite leeuwen 

  

Leukste aanwinst in een EAZA dierentuin: Burgers' Zoo - Hamerhaaien

  

Mooiste nieuwe verblijf in een niet-EAZA dierentuin: Artisklas - Chinese rotseekhoorns

 

Mooiste nieuwe verblijf in een EAZA dierentuin: Apenheul - de St@art

  

Leukste geboorte  in een niet-EAZA dierentuin: Olmense Zoo - zwarte panter 'Lola'

  

Leukste niet-zoogdier geboorte in een EAZA dierentuin: Artis - driestreepdoosschildpad

 

Leukste zoogdier geboorte in een EAZA dierentuin: Planckendael - sneeuwpanter 'Laila'

  

Mooiste niet-EAZA dierentuin: Van Blanckendaell Park

 

Mooiste EAZA dierentuin: Dierenpark Emmen