Pagina 1 van 1

de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: ma jun 09, 2008 8:01 pm
door sylvio
Ik heb om twee redenen kritiek op de benaming 'Zoo Groentje' die je zonder er invloed op uit te oefenen als 'nieuw' persoon krijgt opgespeld wanneer je het forum binnentreedt.

1. Als je nieuw bent op het forum wil dit nog niet zeggen dat je nieuw bent binnen de dierentuinwereld. Het is niet leuk wanneer je al een 25 jarig jubileum als dierentuin bezoeker hebt beleeft en je dan bij het forum aansluit en dan plotseling tot Zoo 'groentje' wordt gedegradeerd!

Omgekeerd is het  ook mogelijk dat mensen jarenlang op dit forum zitten en zodoende als een 'oude rot' worden gezien, terwijl ze maar een paar keer per jaar in de dierentuin komen. Niet hoe lang je bij het forum aangesloten bent zou een maatstaf moeten zijn, maar hoelang en hoe vaak je in een dierentuin komt zou de maatstaf moeten zijn.

2. Deze vieze benaming maakt mij misselijk en doet mij denken aan snot (waar ik in deze hooikoorts gevoelige periode al meer dan genoeg last van heb.)

Ik hoop dat hieraan iets zal veranderen.

Sylvio

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: ma jun 09, 2008 8:09 pm
door Svenneke
1. wil ik graag vragen op je taalgebruik te letten

2. de termen zoogroentje, zoobezoeker, zooliefhebber, zoofanatiekeling, ...
zijn niet meer dan een RANKING zoals die op ieder forum bestaat. deze heeft niets te maken met het aantal keren dat iemand een zoo bezoekt (alsof wij dat zouden willen en kunnen bijhouden van meer dan 300 leden).

3. het forum bestaat sinds 2004 en sinds die tijd is deze ranking in voege.
dit is de eerste keer dat iemand daar aanstoot van neemt. zo een rampzalige benaming lijkt het ons als crew dus niet.
gedenk het gezegde: what's in a name.

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: ma jun 09, 2008 8:36 pm
door Grace
Dat wordt doorposten Sylvio, dan ben je snel genoeg van je 'ranking' af ;)

btw mooi moment om je voor te gaan stellen in t voorsteltopic, zodat we meer van je weten dan dat je hooikoorts hebt en niet van snot houdt en al 25 jaar dierentuinen bezoekt ;)

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: ma jun 09, 2008 8:52 pm
door jurggie
wat boeit het wat voor ranking daar staat, daar let toch geen kat op...

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: ma jun 09, 2008 10:05 pm
door jwer
Elk forum heeft zo'n ranking systeem, met dezelfde soort benamingen. Als Michael Jackson zich op een muziek forum aanmeldt is ie ook gewoon "Music newbie" :)

Geniaal toch?

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: di jun 10, 2008 6:19 pm
door Johnny
Het ligt aan de hoevbeelheid berichten die je plaatst. En op een forum als dit vind ik het juist leuke benamingen, dus als je ook maar enigzins gevoel voor humor hebt...... en waarom denk je dat iemand let op de term 'zoo groentje' ( groentje is overigens een normaal nederlands woord, dus waarom wil je op deze slak zout leggen?)? Aan de inhoud van je berichten zal iemand toch snel genoeg zien of je daadwerkelijk een zoo-groentje bent. Ikzelf ben gek op dierentuinen, maar heb er relatief weinig bezocht. Toch kom ik ook mn hele leven al in dierenpark emmen, en dankzij dit forum doe ik ideeen op over parken die ik nog graag wil bezoeken. En zo weet je ook een beetje wat er speelt op dierentuingebied, waar je zonder dergelijke fora maar moeilijk achterkomt.

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: di jun 10, 2008 7:22 pm
door jakdw
ben zelf ook nog een groentje hoor! ....niet meer achter m'n oren  :braaf: maar wel hier op 't forum....

je wordt vanzelf wel geler en geler en geler en...................  :yes:

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: di jun 10, 2008 7:25 pm
door theoo
Sorry maar ik vind dit een beetje een onzintopic, waarom zou je discusieren over iets dat al vaststaat en niet zal veranderen.
Ik zou voorstellen dit topic gewoon te sluiten.

Re: de term Zoo 'Groentje'

BerichtGeplaatst: di jun 10, 2008 7:28 pm
door Dragonlady
theoo schreef:Sorry maar ik vind dit een beetje een onzintopic, waarom zou je discusieren over iets dat al vaststaat en niet zal veranderen.
Ik zou voorstellen dit topic gewoon te sluiten.

Dit lijkt mij geen slecht idee.
De reacties die er tot nu toe staan geven mij het idee dat het niet als een hele grote algemene ergernis wordt gezien, dus ik denk dat we het hierbij gaan laten.

Dit topic gaat op slot