ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag]Virginia Zoo 26-09-2019

[fotoverslag]Virginia Zoo 26-09-2019

Berichtdoor IceQueen » za okt 26, 2019 10:38 am

Op zoek naar een zoo om te bezoeken in de staat Virginia kwamen op de AZA site Virginia Zoo tegen, afgaand op hun eigen site zag het er uit als een leuke zoo met een interessante collectie.
Virginia Zoo is 53-acre (21 ha) groot en ligt in Lafayette park in Norfolk, de zoo is in 1900 geopend.

Nadat we lekker hadden geslapen in Norfolk, stonden we voor openingstijd al voor de ingang, die best indrukwekkend is
Afbeelding

We waren niet de enige en dus besloten we de kant op te gaan waar de minste mensen heen leken te gaan, beginnend bij de zoo farm. Inmiddels hebben we wel geleerd dat er in amerika wel eens leuke dieren kunnen zitten in kinderboerderijen en ook deze keer werden we niet teleurgesteld. Naast de standaard dieren vonden we ook toepaja's en katfretten! Na een korte blik hingen we snel verder, want onze volgende stop was pasgeopende World of Reptiles & Friends, 1200m2 en 65 verblijven vol met reptielen en daarnaast ook wat vissen en op het eind nog wat zoogdieren als luiaard en grijze titi. Hier wilde graag een rustig rondje lopen en dat was in 1 woord fantastisch! Hele gave collectie en er kwam maar geen eind aan! Verblijven zagen er ook netjes uit. Veel dieren waren goed te zien. Het zou niet misstaan als aparte reptielenzoo, zou daar zo entree voor betalen.
Ik was zo bezig met foto's maken van de dieren dat ik een beetje vergat ook foto's van de verblijven te maken, maar ik heb er toch een paar:
Afbeelding

De nursery
Afbeelding

fokstation voor de bog turtle
Afbeelding

Helaas moesten we daarna de hitte in, het werd die dag wederom erg warm met 34 graden.
Na de reptielen liepen we langs simpele verblijven voor bizons, prairihondjes en de uit het wild opgevangen amerikaanse zeearenden. Voordat je bij meer verblijven komt loop je over een outlet van de Lafayette River, hier kijk je uit op oester restauratie bedden en heb je kans om wat wilde vogels te zien, zoals kraanvogels Die zagen we niet, maar wel een grote zilverreiger.
De zoo heeft naast dierverblijven ook 11 tuinen op de kaart staan, die hebben we vanwege de warmte en de beperkte tijd die we hadden om de zoo te bezoeken overgeslagen (we moesten op een bepaalde tijd ergens anders zijn) en dus liepen we vanaf de rivier via de kortste route naar de Australie Walkabout, een doorloopgebied met wallabies en emoes, deze was alleen in het weekend te bezoeken.

Onderweg kwamen we nog wel deze kooi tegen:
Afbeelding
Ik hou wel van een zoo met humor
Afbeelding

En door naar de Africa-Okavango Delta!
Hier loop je eerst langs wat verblijven voor kleine dieren zoals wat reptielen, stokstaartjes, klipdassen en vervolgens kom je bij de grote diersoorten, zoals leeuwen
Afbeelding

witte neushoorns (hier hadden we wel een beetje het idee dat we naar een olifantenverblijf keken)
Afbeelding

De savanne met oa masaigiraffen en hartmanns bergzebra's
Afbeelding

We kwamen ook een beschaafd verblijf tegen voor cheetah's
Afbeelding

Een terugblik op de savanne vanaf het restaurant, waar we even gingen afkoelen, we hadden inmiddels meer dan de helft vd zoo gezien.
Afbeelding

Hierna was het tijd om de Asia-trail of the tiger te bekijken, hier begin en eindig je bij de Maleise tijgers
Afbeelding

Hier vonden we oa kraagberen
Afbeelding

en borneo orang utans
Afbeelding

Verder waren er onderweg nog volieres voor diverse vogels en zagen we ook nog maleise beren, rode panda's, binturongs, siamangs en maleise tapirs.
Het was ook mooi aangekleed allemaal
Afbeelding

Einde van de zoo, nog tijd over, willen we nog wat iets voor de 2e keer zien? Ja, het reptielenhuis natuurlijk!

Al met al een erg leuke zoo om te bezoeken, zag er allemaal prima uit, leuke collectie ook. Heel jammer dat het eigenlijk te warm was om de dieren buiten ook nog een beetje leuk te zien, maar daar kan de zoo weinig aan doen, dus mocht je ooit in de buurt zijn, go for it!
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron