ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] SeaLife Orlando, Florida 2017

[fotoverslag] SeaLife Orlando, Florida 2017

Berichtdoor Kaartje » zo aug 20, 2017 3:27 pm

01-03-2017 SeaLife Orlando

SeaLife Orlando is geopend in mei 2015 en is daardoor wel een SeaLife 2.0 te noemen. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals een scherm met bewegende beelden achter een verblijf of interactieve touchscreens.

Afbeelding

De opzet is verder zoals we van SeaLife gewend zijn, vrij donker en verschillende gebieden, maar de verblijven zijn allemaal vrij ruim. Voor de ingang tref je een eerste verblijf met vele tropische vissoorten.
Afbeelding

Als eerste kom je bij een verblijf genaamd ‘Oceans of the World’ waarbij de vissen rondom je zwemmen.
Afbeelding

Het volgende gebied heet ‘Ocean Caves’ met daarin verblijven voor bijvoorbeeld groene murene, koraalduivels en witgevlekte kogelvis. Bij een van de verblijven, met daarin onder andere een yellow stingray, is een groene murene achter het verblijf op een scherm geprojecteerd.
Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens is er in een wand een verblijf voor oorkwallen.
Afbeelding

Het volgende gebied heet ‘Shark Shipwreck’ en heeft diverse bewoners, waaronder een octopus.
Afbeelding

Daar kom je bij de eerste van drie grote verblijven. Deze stelt de Atlantische oceaan voor, later zullen de Pacifische en Indische oceaan volgen. In dit verblijf leven onder andere, schaapskopbrasems, groene zeeschildpadden, Amerikaanse pijlstaartroggen, groene murenes, itajara’s. verpleegsterhaaien, zanbankhaaien en grijze rifhaaien.
Afbeelding

Achter een cylinder-vormig verblijf is een verblijf met een aantal van de eerste in gevangenschap geboren gele zeilvindoktersvissen, die in een instituut in Hawai geboren zijn.
Afbeelding

Op drie grote interactieve schermen kan je zelf kiezen welk dier je wilt zien en waar je meer over wilt weten. Walvishaaien en mantaroggen behoren tot de opties.
Afbeelding

Het volgende verblijf is voor onder andere een gevlekte murene. Het vorig jaar geopende gebied ‘Turtle shelter’ leek tijdens ons bezoek niet toegankelijk. De deuren stonden in ieder geval niet open.

Er volgt een gebied genaamd ‘Coral Sea’ met creatief gevormde verblijven. In een groter verblijf leven neerkijkers, Amerikaanse pijlstaartroggen en schaapskopbrasems.
Afbeelding

Afbeelding

Zo kom je bij ‘Pacific Ocean’, met eerst een verblijf voor blauwgespikkelde pijlstaartroggen, epaulethaaien en zebramurenes. Ernaast leven zadelvlekspitskopkogelvis en luipaardkogelvis.
Afbeelding

Hiernaast is een educatieve balie waar een klein ‘kwallenverblijf’ op staat. In plaats van een kwal gaat er een plastic zakje in rond, maar van een afstand zie je het verschil niet. Dit is ook precies de bedoeling, want zo vestigen ze de aandacht op het probleem dat schildpadden het verschil ook niet zien en dood gaan aan het plastic in de zee.
Afbeelding

In het grote ‘Pacific Ocean’ verblijf, de kleinste van de drie grotere verblijven, leven diverse vissen, waaronder koeneusroggen.
Afbeelding

Via twee tunnels, waarvan de tweede helemaal rondom is, loop je door het Atlantic Ocean verblijf naar een gebied met kleinere verblijven van de Atlantische oceaan.
Afbeelding

Afbeelding

Zo leven hier degenkrabben, anemoonvissen, zeepaardjes en diverse andere vissen.
Afbeelding

Afbeelding

Het volgende gebied is de ‘Indian Ocean’ met in het grote verblijf zebrahaaien, zwartpuntrifhaaien, mangrove pijlstaartrog en onechte karetschildpadden.
Afbeelding

In ‘Stingray cove’ leven koeneusroggen, ‘fimbriated’ murene, mangrove pijlstaartrog, witgestippelde bamboehaaien, Amerikaanse pijlstaartrog en degenkrabben.
Afbeelding

In het volgende gebied, ‘Everglades’, zijn diverse verblijven voor zoetwatervissen en schildpadden.
Afbeelding

Afbeelding

Tot slot is er een gebied genaamd ‘Coastal rockpools’, met een touchpool met anemonen en zeesterren.
Afbeelding
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten