ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Brevard Zoo, Florida 2017

[fotoverslag] Brevard Zoo, Florida 2017

Berichtdoor Kaartje » za jul 22, 2017 6:39 pm

07-03-2017 Brevard Zoo

Afbeelding

Brevard Zoo in Florida omvat 20 hectare en heeft vijf verschillende gebieden.

Afbeelding

Eén daarvan, Australië/Azië, was tijdens ons bezoek gesloten in verband met verbouwingen. Volgens de tekeningen zullen er onder ander kangoeroes, kasuarissen, lori’s, visayawrattenzwijnen en komodovaranen komen te wonen.
Afbeelding

Centraal tussen de diverse gebieden ligt een verblijf voor flamingo's.
Afbeelding

De andere gebieden zijn Florida, Zuid-Amerika, Afrika en 'Paws On'. Dit laatste gebied is gericht op kinderen. Er is een waterspeelplaats naast een verblijf voor roggen en diverse andere vissen, waar het overigens 'paws off' is.
Afbeelding

Tevens zijn hier enkele verblijven voor bijvoorbeeld een Amerikaanse oehoe en gestreepte bosuil, die gewond zijn geraakt in het wild en daar nu niet meer kunnen overleven.
Afbeelding

In een gebouw kunnen kinderen een soort mystery oplossen bij de ‘Wildlife Detective Training Academy’. Daarbij komen ze een hoop reptielen (zoals baardagamen, koningspython en Goulds varaan) en andere kleine dieren als naakte molratten, witbuikegels, chincilla’s en vliegende eekhoorn tegen.
Afbeelding

Afbeelding

Florida
Het gebied Florida begint met een verblijf voor spitssnuitkrokodillen (foto) aan de rechterkant en Amerikaanse alligators met ‘blue tilapia’ aan de linkerkant.
Afbeelding

Daarna volgt een verblijf voor een alligatorschildpad. Volgens het bordje zou er ook een Florida waterslang moeten zitten, maar die hebben we niet gezien.
Afbeelding

Als je de route rechtsom vervolgd, loop je langs een verblijf voor witstaartherten, Florida sandhill kraanvogels, Amerikaanse zeearenden en wilde zwarte gieren.
Aan de andere kant zitten nog twee Amerikaanse zeearenden.
Afbeelding

Vervolgens kom je bij een opstapplek voor waterfietsen en kayaks, waarmee je een stukje de natuur in kunt varen en wilde dieren als alligators, schildpadden en vogels kunt zien. Tijdens ons bezoek was dit echter niet beschikbaar.
Afbeelding

Hierna is er een tijdelijke vervangende lori-feeding volière. In de volière zitten verder ook onder andere rode ibissen, maskerkieviten en rosékaketoes.
Afbeelding

Ervoor zijn verblijven voor gopherschildpadden. Tevens is er een tak met een hyacinthara. De verschillende soorten ara's worden ter verrijking iedere dag op een andere plek in het park gezet.
Afbeelding

Het pad door Florida komt vervolgens bij verblijven voor bobcats en grijze met rode vossen (foto).
Afbeelding

Tegenover een verblijf voor een kuifcaracara is een verblijf voor rode wolven.
Afbeelding

Afbeelding

Het laatste verblijf van deze ronde is voor Noord-Amerikaanse otters.
Afbeelding

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika loopt, heel toepasselijk, ook langs het verblijf voor de spitssnuitkrokodillen. De begroeiing in dit gebied is heel anders dan in het Florida gebied en past goed bij het regenwoud-idee. Daarna zitten er weer een paar ara's op stok.
Afbeelding

Vervolgens loop je tussen een verblijf voor capibara's met orinocoganzen en coscorobazwanen en een verblijf voor Baird-tapirs.
Afbeelding

Afbeelding

Daarna volgen vele, niet al te ruime, kooien, te beginnen met eentje voor goudparkieten en een groene leguaan. De volgende kooien zijn voor achtereenvolgens doodshoofdaapjes (eerste foto), witsnuitneusberen (tweede foto), tamandoea’s met blauwkoparatinga’s en pinchéaapjes. In een gemengd verblijf leven luiaards, goudkopleeuwaapjes, geelkopamazones orinocoganzen en kolenbranderschildpadden.
Afbeelding

Afbeelding

Na een verblijf voor Mexicaanse slingerapen (eerste foto) volgen volières voor kuifseriema’s, zwarte gieren met roodstaartbuizerden, en koningsgieren (tweede foto).
Afbeelding

Afbeelding

Er volgt een verblijf voor reuzenmiereneters.
Afbeelding

Er zijn twee verblijven voor jaguars.
Afbeelding

In een volgend gemengd verblijf leven nogmaals luiaards en goudkopleeuwaapjes, nu samen met witgezichtsaki’s en Chileense poedoe’s (foto). Tot slot is er nog een tweede verblijf voor witgezichtsaki’s.
Afbeelding

Afrika
Tussen het Australië/Azië deel en Afrika in is een eiland voor siamangs.
Afbeelding

Afrika zelf begint met een verblijf voor een rotspython, tegenover een verblijf voor stokstaartjes met meerdere invalshoeken.
Afbeelding

Afbeelding

Hierna volgt een brug over een riviertje. Deze rivier loopt in een rondje om Afrika heen en daar kun je, met een gids, een rondje kayakken. In verband met onze camera-apparatuur hebben we het niet gedaan.
Afbeelding

Aan de overkant is een verblijf voor zwarte kroonkraanvogels, maraboes, zuidelijke hoornraven en een klipspringer.
Afbeelding

Er tegenover liggen verblijven voor stralen- en sporenschildpadden.
Afbeelding

Naast de opstapplek van het kayakken is een kooi voor roodkuiftoerako's. Je loopt vanaf hier een rondje over een verhoogd gedeelte aan de binnenkant van diverse verblijven, te beginnen met eentje voor cheeta's.
Afbeelding

Het volgende verblijf wordt gedeeld door witte neushoorns en Grévy zebra's.
Afbeelding

Daarnaast ligt een ruim verblijf voor giraffen, impala’s en paradijskraanvogels, waar verschillende uitkijkpunten bij zijn en wat niet in z'n geheel te overzien is.
Afbeelding

In het midden van de boardwalk langs de hoefdierverblijven is een verblijf voor klipdassen, roodkuiftoerako's en violette schildtoerako's.
Afbeelding

Achteraan is een eiland voor ringstaartmaki’s. Daarachter ligt een verblijf dat vooral vanuit de kayak goed te zien zal zijn, voor dromedarissen, struisvogels, algazellen en parelhoenders.
Afbeelding

We vonden het een leuk tuintje, waar we ons een middag vermaakt hebben. Het vele gaas en kooitjes idee vonden we jammer, maar de verdere sfeer door met name de beplanting was wel mooi en de activiteiten kunnen een leuke extra beleving geven.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron