ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Palm Beach Zoo, Florida 2017

[fotoverslag] Palm Beach Zoo, Florida 2017

Berichtdoor Kaartje » ma mei 08, 2017 7:08 pm

08-03-2017 Palm Beach Zoo and Conservation Society

Deze dierentuin begon in 1957 met de naam Dreher Park Zoo, naar directeur Dreher, als een kinderboerderij. In 1997 werd de naam veranderd in Palm Beach Zoo en sinds 2014 heet de dierentuin van ruim 9 hectare officieel Palm Beach Zoo and Conservation Society. Een donatie van 30 miljoen dollar door George en Harriet Cornell heeft ervoor gezorgd dat er vanaf 2000 diverse vernieuwingen mogelijk waren.

Afbeelding

Het park is te verdelen in drie gebieden: een Florida-deel, een Zuid-Amerikaans gebied en een gedeelte waar van alles wat te vinden is, genaamd ‘Islands & Asia’. Na binnenkomst kom je bij een plein met een fontein, vanwaar je aan de drie verschillende loops kunt beginnen.

Afbeelding

Afbeelding

Langs het paadje richting de fontein is een watertje, gemaakt om lokale kikkers en padden aan te trekken.
Afbeelding

Ik begin bij het oude dierentuingedeelte. In het eerste verblijf zaten servals, daarnaast een komodovaraan.
Afbeelding

Afbeelding

Tot eind vorig jaar zat hiernaast een witte alligator, maar sindsdien leeft deze terecht in een nieuw verblijf in het Florida-gebied.

In een vijver zijn drie eilanden voor siamangs, rode vari's en ringstaartmaki's. Tevens leven hier diverse watervogels, zoals knobbelzwanen en bruine pelikanen.
Afbeelding
Siamangs

Afbeelding
Vooraan ringstaartmaki's, daarachter rode vari's.

Aan de andere kant is een rijtje kooien, te beginnen met eentje voor ocelotten. Voor hen wordt momenteel een nieuw verblijf gemaakt in het Zuid-Amerikaanse deel.
Afbeelding

Hiernaast leven achtereenvolgens geelvleugelara’s, springtamarins en groene arassari’s. De kooien stellen niet heel veel voor, al vond ik het al bijzonder om in Florida eindelijk weer eens een verblijf voor papegaaiachtigen te zien in plaats van alleen maar een of twee stokken waar ze op kunnen zitten. In het laatste verblijf van dit rondje delen Hoffman-luiaards hun verblijf met springtamarins, agoeti’s, Braziliaanse reuzenschildpadden, zonnerallen, Chileense kieviten en zilvertalingen.Afbeelding

Aan de achterkant van dit rondje waren nog twee kooien voor gouden leeuwaapjes en pinchéaapjes met een cayennebosral.
Afbeelding

Hierna kom je bij een aantal verblijven van Australië en de omringende eilanden, geopend in 2010, te beginnen met een verblijf voor Nieuwguinese singing dogs. In drie verblijven voor koala's was er nog maar eentje te zien. Daarnaast is een verblijf voor kookaburra’s.
Afbeelding
Links singing dogs, rechts kookaburra's, daartussen achter de begroeiing de koala-verblijven.

Afbeelding
Koala-verblijven

Er tegenover is een verblijf voor fenneks (eerste foto) met daarnaast een verblijf (tweede foto) waar je een stukje in kunt, zodat je dichterbij jufferkraanvogels, kuifhoenderkoeten, gevlekte fluiteenden, marmereenden en geelvoetkangoeroes komt.
Afbeelding

Afbeelding

Naast de kookaburra’s zit een Birmese python, gevolgd door een verblijf voor goudparkieten.
Afbeelding
Links python, dan een stukje volière voor goudparkieten, vervolgens een stukje tijgerverblijf.

Het pad gaat verder langs twee ruime en leuk ingerichte verblijven voor Maleise tijgers, waarvan één in 2000 en de ander in 2015 geopend is.
Afbeelding

In een volière zitten Chileense kieviten en Temmincks jufferduiven. In een volgende kooi zitten gouden leeuwaapjes. Daarachter zaten een aantal mara’s.
Daarna kom je bij twee verblijven met een bijeengeraapte mix aan dieren. In de eerste zitten aldabra-reuzenschildpadden, rode reuzenkangoeroes en bruine landschildpadden. In de tweede zit een andere ondersoort van de bruine landschildpad samen met lama’s, emoes, sandhill kraanvogel en een witstaarthert.
Afbeelding

In een verblijf ertegenover zaten zwarte brulapen.
Afbeelding

Je loopt langs twee eilanden met diverse Aziatische en Australische watervogels (o.a. Indische gans, mandarijneend en gevlekte fluiteenden). Tot hun overlijden in 2016 zaten hier ook Chinese muntjaks bij.
Afbeelding

Naast een openluchtvlindertuin is een doorloopvolière met bijvoorbeeld roestbuikmalkoha, witkapduiven en violette purperspreeuwen. Tevens was hier een grote kantjil te zien, een soort die wij eerder in Los Angeles hebben gezien, maar zich hier nu heel makkelijk en goed liet zien.
Afbeelding

Afbeelding

Er volgen verblijven voor Mantsjoerijse kraanvogels en breedsnuitkaaimannen.
Afbeelding

Afbeelding

Bij een volgende vijver wordt een keer per dag een vogelshow gehouden.
Afbeelding

Florida
Het Florida-gebied begint met een vijver met diverse watervogels, zoals Cubaanse flamingo’s, carolina-eenden, Amerikaanse tafeleenden, maar ook de hier minder op hun plek zijnde zwarte zwanen en Hawai-ganzen.
Afbeelding

Hierna kom je bij een volière met roofvogels. Van iedere soort (kalkoengier, zwarte gier, roodstaartbuizerd en roodschouderbuizerd) zagen we één dier, vermoedelijk opgevangen dieren. De volière is in tweeën verdeeld. In het tweede gedeelte zaten gestreepte bosuilen en kerkuilen.
Afbeelding

Hierna kom je bij het nieuwe verblijf voor de witte alligator, op een plek waar eerst verschillende hagedissen van de wereld te zien waren.
Afbeelding

Hiernaast zaten eerst (volgens de plattegrond van vorig jaar) witstaartherten, maar nu twee Amerikaanse zeearenden.
Afbeelding

Er tegenover ligt een volière voor rode lepelaars en rode ibissen.
Afbeelding

Hierna kom je bij een verblijf voor beren. Oorspronkelijk voor zwarte beren, maar sinds eind 2015 wisselden ze hun verblijf af met twee jonge Grizzly-beren. Zij zijn als weesjes opgevangen en zouden tijdelijk in Palm Beach Zoo verblijven tot hun verblijf in een dierentuin in South-Dakota gereed zou zijn, na enkele maanden was de bedoeling. Deze is nu nog niet klaar, dus twee weken na ons bezoek zijn de twee vrouwtjes wederom voor een tijdelijke periode naar Indianapolis verhuisd. Aan het begin en eind van de dag waren de zwarte beren buiten, daartussen mochten de twee jonge Grizzly-beren in het verblijf.
Afbeelding

Er volgt een verblijf voor Noord-Amerikaanse otters, met verschillende zichtplekken.
Afbeelding

Er tegenover leven rode neusberen.
Afbeelding

Vanuit een blokhut kijk je uit naar een van de twee verblijven voor Florida-panters. In de blokhut zijn ook verblijven voor diamantrugschildpadden en tweetenige aalsalamanders.
Afbeelding

Afbeelding

Tot slot passeer je een verblijf met twee alligators, die eigenlijk beter vanuit het laatste gebied te zien zijn.
Afbeelding

Zuid-Amerika
Dit ‘Harriet W. and George D. Cornell Tropics of the Americas’-complex heeft 18 miljoen dollar gekost en is in 2004 geopend. Zuid-Amerika begint met enerzijds alligators en aan de andere kant (water)vogels (o.a. Chileense flamingo’s, Hawaiganzen, Florida sandhill kraanvogel) en capibara's.
Afbeelding

Na een aantal ara's (blauwgele en soldaten-) kom je bij een sterk gethematiseerd gebied.
Afbeelding

Afbeelding

De volgende verblijven zijn voor boshondjes en jaguars.
Afbeelding

Afbeelding
Op de achtergrond overal jaguarverblijf.

Afbeelding
Stukje van het jaguarverblijf.

In een soort Maya ruïne zijn verblijven voor reptielen en amfibieën, waaronder regenboogboa, rough-snouted giant gecko en roodoogmakikikkers. Het grote verblijf is voor een Cubaanse boa.
Afbeelding

Weer buiten gaat het pad verder over een bruggetje met aan de ene kant een verblijf voor Baird tapirs, capibara’s (niet gezien, wellicht verhuisd naar het eerder genoemde verblijf), zwarthalszwanen, Chili smienten, gevlekte fluiteenden en Argentijnse slobeenden. Aan de andere kant zaten reuzenmiereneters, mara's en orinocoganzen.
Afbeelding

Aan het eind van het bruggetje werd gewerkt aan een nieuw verblijf voor ocelotten.
Afbeelding

Vervolgens kom je bij een eiland voor drie verschillende soorten kapucijnapen: bruine, witschouder- en gekuifde capucijnapen (Cebus robustus). Via een mooie grot met daarin verblijven voor axolotl en blinde holenvisjes kom je bij een eiland voor Mexicaanse slingerapen (Ateles geoffroyi vellerosus).
Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens kom je bij een 'marktplaatsje', geheel in stijl. Er zijn binnen enkele verblijven voor reptielen en amfibieën te vinden, zoals voor een boa constrictor, groene anaconda en gifkikkers.
Afbeelding

Afbeelding

Het Zuid-Amerikaanse gebied vonden we verrassend leuk gedaan en dat maakte meteen de hele dierentuin de moeite waard. Hopelijk gaan ze op die voet door met vernieuwen.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten