ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Homosassa Springs Wildlife State Park 2017

[fotoverslag] Homosassa Springs Wildlife State Park 2017

Berichtdoor Kaartje » wo apr 05, 2017 5:59 pm

26&27-02-2017 Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park

Op de locatie van Homosassa Springs Wildlife State Park is sinds de beginjaren van de vorige eeuw al een attractie geweest. Vanaf 1964 werd het een dierentuin met allerlei exotische dieren als leeuwen, zeeleeuwen en chimpansees. Ivan Tors Animal Actors maakte ook gebruik van het park. Zij hadden verschillende soorten getraind om mee te doen aan film- en TV-opnames, maar als er niet gefilmd werd, verbleven de dieren in Homossassa. In januari 1989 werd het park gekocht door de staat van Florida en sindsdien is het een officieel State Park met de focus op native soorten van Florida.
Afbeelding

Afbeelding

Na binnenkomst kun je twee kanten op. De dierentuin-loop begint aan de rechterkant. Het eerste verblijf is voor een nijlpaard, de enige exoot die nog in het park te vinden is. Hij is in 1960 in San Diego Zoo geboren en leeft sinds 1964 als één van de dieren van Ivan Tors Animal Actors in Homossassa Springs. Toen de andere exoten vanaf 1989 naar andere plekken verhuisden, kreeg het park veel reacties en verzoeken om het nijlpaard Lu wel te houden. Hierop is besloten om Lu tot officieel inwoner van de staat Florida te benoemen, waardoor hij in het park kon blijven.
Afbeelding

Hiernaast is een verblijf voor alligators.
Afbeelding

Aan de andere zijde zijn twee verblijven voor roofdieren: rode wolven en grijze vossen. De twee rode wolven hadden toestemming voor de fok gekregen en zaten hiervoor in het separatieverblijf dat te zien was achter het gewone verblijf.
Afbeelding

Afbeelding

Hiertussen lag een volière voor kerkuilen en na de grijze vossen volgen verblijven voor enkele roofvogels en uilen, soms volières, soms open verblijven als het toch verwondde dieren die niet meer kunnen vliegen betrof (Amerikaanse oehoe, gestreepte bosuil met noordelijke kuifcaracara en steenarend).
Afbeelding

Aan de andere kant loop je inmiddels al een tijdje langs een watertje met diverse eilanden erin. Hier leven o.a. bruine pelikanen, Amerikaanse witte pelikanen en Cubaanse flamingo’s. Tevens zijn er veel wilde vogels te zien, waaronder kaalkopooievaars, zwarte gieren en diverse reigers.
Afbeelding

Afbeelding

Na een verblijf voor trompetkraanvogels volgen verblijven voor Amerikaanse zeearenden en daarnaast roodstaart- en roodschouderbuizerds.
Afbeelding

Hiernaast ligt een volière waar je naar binnen kunt. Hier zitten o.a. visarend, rode lepelaars, twee soorten kwakken en Amerikaanse tafeleenden. Op de bordjes stonden nog veel meer soorten steltlopers aangegeven, maar deze hebben we lang niet allemaal gevonden.
Afbeelding

Hiernaast leven zwarte beren.
Afbeelding

In een volgende volière zat nog een groep rode lepelaars.
Afbeelding

Inmiddels loop je langs de andere kant van het watertje terug. Hier bevinden zich twee verblijven voor de wilde katten van Florida: de Florida-panter, een ondersoort van de poema, en de bobcat.
Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens ga je via een bruggetje tussen het reeds eerder geziene verblijf van de alligator en een verblijf voor Noord-Amerikaanse otters (foto) door.
Afbeelding

Hiernaast is een reptielen-gebouw met voornamelijk veel inheemse soorten slangen, maar bijvoorbeeld ook diamantrugschildpadden en jonge alligators. In een volière zagen we konijnuiltjes en gopherschildpadden.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hierna volgt een uitkijkpunt over twee hoefdierverblijven. In de ene leven witstaartherten, in de andere leeft de iets kleinere ondersoort, het Key-hert. Die laatste delen hun verblijf met Florida Sandhill-kraanvogels.
Afbeelding

Afbeelding

Zo kom je bij het laatste verblijf. In de winter leven de drie vrouwelijke resident-zeekoeien in een afgezet gedeelte van de spring. Normaal gesproken zijn hun voederingen (er worden veel voederpresentaties gehouden in het park) in een betonnen gedeelte waar ze via een sluis heen kunnen zwemmen. Nu zat daar echter een opgevangen zeekoe, die opgevangen was in verband met 'coldstress'. Het echte 'opvangverblijf' werd opgeknapt.
Afbeelding

Afbeelding

In de zomerperiode, van 1 april t/m 14 november, leven de drie vaste zeekoeien in een veel groter afgezet gedeelte, waar je bij binnenkomst van het park direct al zicht op hebt. Als je na binnenkomst naar links gaat, kom je bij een onderwater kijkplek/panorama boven de bron.
Afbeelding
De spring waar je direct al tegenaan loopt, links in beeld de onderwaterkijkplek.

Afbeelding
Er hing een bordje met de excuses voor de kwaliteit van deze ramen. Ze zijn aan het nadenken hoe ze het zullen opknappen.

In de winter mogen de vaste bewoners hier niet komen, omdat deze ruimte dan opengesteld wordt voor wilde zeekoeien! Zij kunnen dan dus zelfs onderwater bekeken worden. Op erg koude dagen, als de zeekoeien het land intrekken naar de warme plekken, kunnen er hier 70 tot 80 dieren gezien worden!

Er zijn nog enkele andere plekken waarop de wilde zeekoeien goed bekeken kunnen worden, zoals vanaf het bruggetje waaronder het hekwerk zich bevindt. In de winter zijn er twee doorgangen voor de wilde zeekoeien. Aan de andere kant is (ook) nog een beschermd gebied, waar geen boten, zwemmers etc. mogen komen. Er is ook nog een mooi uitkijkpunt voor de zeekoeien voor dit beschermde gebied begint.
Afbeelding
Zicht vanaf het bruggetje richting de rivier. Tot aan de lijn is beschermd gebied.

Hier in de buurt ligt nog een laatste verblijf, voor diverse schildpadden (waaronder floridasierschildpad geelbuikschildpad, bijtschildpad en woeste drieklauw).
Afbeelding

Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park is een erg leuk en netjes onderhouden park om kennis te maken met de inheemse fauna van Florida, met als hoogtepunt in de winter de kans om in zulk mooi helder water wilde zeekoeien te zien.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron