ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Central Florida Zoo 04-03-2017

[fotoverslag] Central Florida Zoo 04-03-2017

Berichtdoor Kaartje » za apr 01, 2017 3:00 pm

04-03-2017 Central Florida Zoo

Ten noorden van Orlando ligt Sanford, waar veel mensen arriveren op de internationale luchthaven. Hier is ook een dierentuintje te vinden, welke sinds 2011 lid is van de AZA. In 1923 opende Central Florida Zoo met de naam Sanford Municipal Zoo. Na een eerdere verhuizing in 1941, verhuisde het park in 1975 naar de huidige locatie. Voor je bij de daadwerkelijke dierentuin komt, loop je eerst langs een survival parcours.
Afbeelding

Tevens passeer je de plek waar normaal gesproken diverse shows (eentje met vogels en 'Wild Tales', waar een plaatje van een serval bij stond) worden gehouden. In verband met verbouwingen gingen deze echter niet door. Daarnaast is een gebouw met diverse kleine diersoorten, in verblijfjes die in een boomstam zijn verwerkt. Zo zaten hier bijvoorbeeld vogelspinnen, schorpioenen, gifkikkers en tokehs.
Afbeelding

Na de echte entree van het park is er een volière met diverse vogelsoorten (violetschildtoerako, roodsnaveltok, blauwbuikscharrelaar, Kaapse griel, ringtaling en palawanpauwfazant).
Afbeelding

In een volgende volière leven kookaburra’s en uilnachtzwaluwen. Even verderop is het 'Herpetarium' met veel verschillende reptielen, veel slangen (waaronder groene mamba, gewone pofadder en Egyptische cobra), maar ook soorten als Afrikaanse brulkikker, gilamonster, druppelschildpadden en Nieuw-Caledonische reuzengekko.
Afbeelding

Afbeelding
Gilamonster

Afbeelding
Egyptische cobra

Afbeelding
Druppelschildpadden

Afbeelding
Groene mamba's

Afbeelding
Van links naar rechts: Mexican lance-headed rattlesnake, Amazon milk frogs en Barred tiger salamander

Aan de buitenkant zijn verblijven voor een Grand Cayman blauwe leguaan en een papoeavaraan (foto).
Afbeelding

Aan de achterkant leven achtereenvolgens Amerikaanse alligators, een zwarte kaaiman en een spitssnuitkrokodil (Amerikaanse krokodil).
Afbeelding

Er is een soort verblijf tegen het Herpetarium aan waar dagelijks diverse reptielen worden getoond. Toen wij na afloop van de presentatie aankwamen, liep er een gilamonster rond en lag er aan de andere kant nog een slang in het verblijf.
Afbeelding

Bij een boardwalk is een verblijf voor twee Amerikaanse zeearenden. Het pad liep hier dood, in verband met de bouw van een verblijf voor zwarte beren. Ook vanaf de andere kant was hier niet zoveel van te zien.
Afbeelding

Via een verblijf voor pinchéaapjes kom je bij een leuk verblijf voor Noord-Amerikaanse otters, geopend in september 2012.
Afbeelding

Afbeelding

Hiernaast is een afgezet stukje voor stralenschildpadden.
Afbeelding

Er volgt een rijtje kooien voor bruine maki’s, kleine witneusmeerkatten, rode vari’s en nevelpanters (tweede foto).
Afbeelding

Afbeelding

Hierna kom je bij een kaal verblijf met een watertje voor Indische neushoorns. Er zijn twee perken, maar de twee bewoners lagen samen in het water. Vroeger leefden hier olifanten. Eén van de dieren overleed in maart 2010, waarna het overgebleven dier in februari 2011 naar Zoo Miami verhuisde. Daarna kwamen er pantserneushoorns in.
Afbeelding

Vervolgens is er een februari 2014 geopend verblijf voor een mannengroep giraffen van drie dieren, die zoals in veel Amerikaanse parken tegen betaling gevoerd kunnen worden. Daarnaast leven cheeta's (tweede foto). Hiervoor ligt een openlucht-vlindertuin, waar diverse soorten, waaronder de ‘giant swallowtail’, zich goed lieten zien.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover is een doorsteekje richting de lemuren en witneusmeerkatten, met aan de ene kant een panterverblijf (tweede foto) en een verblijf voor Zuid-Afrikaanse stekelvarkens (derde foto). Aan de andere kant zijn achtereenvolgens verblijven voor een luiaard, fossa's (twee verblijven) en een leegstaand verblijf voor ringstaartmaki's.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Naast de cheeta's leven knobbelzwijnen.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad zijn verblijven voor aldabra- (foto) en sporenschildpadden.
Afbeelding

Een verblijf voor Chaco-pekari's wordt gevolgd door een verblijf met een poema (foto).
Afbeelding

Er volgen volières voor gewone jaarvogels en noordelijke kuifcaracara’s (foto).
Afbeelding

Na de ingang van de kinderboerderij volgen nog twee verblijven, met zwarthandslingerapen in de ene (eerste foto) en geelvoorhoofdamazones, Collies ekstergaaien, guirakoekoeken, panterschildpadden en kolenbranderschildpadden in de andere (tweede foto).
Afbeelding

Afbeelding

Hier tegenover is een plekje waar ara’s zitten.
Afbeelding

Central Florida Zoo heeft een beetje een achtertuin-dierentuin-gehalte, zeker in verhouding tot andere dierentuinen in de buurt. Hoewel alles er netjes bij lag, waren de verblijven voor veel soorten erg klein. Wij hebben rustig aan gedaan en waren na ruim twee uur uitgekeken.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Central Florida Zoo 04-03-2017

Berichtdoor Jo kuyken » za apr 01, 2017 5:56 pm

mooi verslag
Avatar gebruiker
Jo kuyken
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 812
Likes: 94 posts
Liked in: 213 posts
Geregistreerd: za maart 07, 2015 11:45 am
Woonplaats: Overpelt - Limburg


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

cron