Pagina 1 van 2

[fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: ma jan 26, 2015 9:00 pm
door Kaartje
02-10-2014 Himeji City Zoo

Openingsdatum: 01-12-1951
Grootte: 3 hectare
Entreeprijs: 200 yen
Bezoektijd: Donderdag 9:00-10:30
Weer: Bewolkt, 25 graden

Afbeelding

Himeji City Zoo ligt in een park met een kasteel, waar jaarlijks 40 miljoen mensen op af komen. Er worden tegenwoordig ongeveer 400 dieren in 120 soorten gehouden.

Afbeelding

Bij binnenkomst tref je meteen een capibara, een soort die niet mag ontbreken in een Japanse zoo en daarom hier alsnog is toegevoegd. ;) Op de oude plattegrond die voor het park stond aangegeven stond dit dier er namelijk nog niet bij.
Afbeelding

Ernaast zaten eenden en tegenover de ingang ligt een kooi met flamingo's.
Afbeelding

De volgende twee kooien zijn voor rode reuzenkangoeroes. Volgens mij hebben hier vroeger ook grijze reuzenkangoeroes en wombats in de buurt gezeten.
Afbeelding

Een ongestreepte zuidelijke tamandua deelt zijn verblijf met een kogelgordeldier.
Afbeelding

Hierna volgt een rijtje apenkooien. In het eerste hokje zaten meerdere kapucijnapen, daarnaast zat nog een kapucijnaap, gevolgd door een groene meerkat, debrazza's meerkat en zwartwitte vari.
Afbeelding

We wisten dat dit een fout park zou zijn en we hadden op de plattegrond gezien dat we ergens een ijsbeer zouden tegenkomen, maar toch was het echt even schrikken toen we dichterbij deze kooi kwamen en daar twee ijsberen in zagen. Erachter ligt nog een iets kleiner kooitje met een nog kleiner badje.
Afbeelding

De chimpansee liet zien dat de plastic platen niet voor niets voor zijn verblijf waren geplaatst. Ernaast leven een aantal ringstaartmaki's.
Afbeelding

Het nijlpaard heeft binnen meer water dan buiten. Tegenover zijn binnenverblijven zijn er vier verblijven voor een brilkaaiman, schildpadden en een koningspython.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Twee dromedarissen leven achter een flink hekwerk.
Afbeelding

Daarnaast is een kooi met een kleine panda.
Afbeelding

Nadat je het watertje over bent gestoken, tref je aan de linkerkant een kooi voor zwartwitte vari's
Afbeelding

...en aan de andere kant verschillende rijtjes kooien, te beginnen met eentje voor kleine zoogdieren. Hier leven een stekelvarken, parma wallabie, Japanse vossen, Japanse dassen, wasbeerhonden en een caracal (en er was een leegstaand verblijf).
Afbeelding

Drie mantjoerijse kraanvogels leven in twee verblijven (links op de foto). Hiernaast leven vier soorten kaketoes, geelnekamazone's en alexanderparkieten.
Afbeelding

Achter de kaketoes is een rijtje van vroeger vijf, nu nog drie verblijven voor drie soorten ara's.
Afbeelding

Daar weer achter staat een rijtje met verblijven voor groene en blauwe pauwen en een kroonkraanvogel.
Afbeelding

Aan de andere kant van de kraanvogels en kaketoes is een rijtje voor grote roofdieren. In het eerste verblijf zaten 1.1 Hokkaido bruine beren. Vroeger hebben hier ook tijgers geleefd, maar hun verblijf is samengevoegd aan die van de 1.1 leeuwen.
Afbeelding

De Patagonische zeeleeuwen (volwassen vrouw met mannetje uit 2012) hebben het niet slecht getroffen in dit parkje, vergeleken met de rest.
Afbeelding

Hier tegenover is een rijtje met saaie hoefdierverblijven. In de hoek leven twee giraffen. De man leek Rothschild en de vrouw meer net.
Afbeelding

Drie grant zebra's stonden in een verblijf waar iemand z'n creativiteit op had losgelaten. Daarnaast stond een ezel, gevolgd door een eenzaam sikahert.
Afbeelding

Afbeelding

Een diersoort die ik eigenlijk niet zou verwachten in zo'n park is een aardvarken, maar daar hadden ze toch twee exemplaren van. Jullie hebben geluk dat je met woorden en beelden de geur niet meekrijgt...
Afbeelding

Zo kom je bij een vogelhoekje. Achter de roofdieren is een verblijf voor Magelhaenpinguïns.
Afbeelding

De volgende volière is in tweeën verdeeld. Rechts zaten rode ibissen en diverse eendensoorten, links zaten een pelikaan, blauwe reigers, zilverreigers, kwakken, zwartkopibissen en meeuwen.
Afbeelding

Hiernaast staat een rijtje met diverse fazantensoorten, waaronder zilverfazant, noordelijke groene fazant en mikadofazant. Bij de witte oorfazant in 1993 en bij Temminck's tragopan en de bruine oorfazant in 2006 hebben ze op kunstmatige manier jongen verwekt. Bovenop een soort heuveltje was een verblijf met o.a. agapornissen.
Afbeelding

Na een rijtje met uilen (oeral-, konijn-, kerk-, Indische dwergoor-, Zuid-Aziatische valkuil, Amerikaanse oehoe) volgt nog een rijtje met drie iets grotere verblijven voor sneeuwuilen, savannearenden en zeearenden.
Afbeelding

Een struisvogel stond naast de kinderboerderij.
Afbeelding

De laatste bewoners van dit rijtje zijn doodshoofdaapjes.
Afbeelding

Tussen de vogels en de vari's is er nog een verblijf voor de olifant.
Afbeelding

We waren hier snel klaar en hebben ons best gedaan om de tijd nog wat te rekken, omdat de bus naar het volgende park niet zo vaak ging.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: ma jan 26, 2015 9:59 pm
door zoolander
Mijn god zelfs vergeleken met Maleisië en Thailand lijkt dit zelfs nog een derde wereldland qua zoo

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: di jan 27, 2015 8:57 am
door theoo
Een beetje het beeld wat ik van een zoo in 1950 zou verwachten...

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: di jan 27, 2015 9:10 pm
door Johnny
Wat zijn olifantenverblijven over het algemeen klein daar valt me op....

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: wo jan 28, 2015 12:51 am
door Raspi
Rampzalig weinig ruimte voor de dieren, intriest. Wat een aanfluiting. En dat voor een zoo in een hoog ontwikkeld land.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: wo jan 28, 2015 8:50 am
door Svenneke
Losstaand van formaat verblijven, waar ik de mening van de andere leden deel, heb ik het idee dat alles wel erg goed onderhouden is en vaak ook een vrij nieuwe uitstraling heeft. maakt het des te gekker dat er niet meer aandacht is voor dierenwelzijn.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: wo jan 28, 2015 3:16 pm
door ralph
Waar in veel Europese tuinen geldgebrek vaak het probleem is, is dat in Japan misschien eerder ruimtegebrek.
Ik zie op meerdere foto's hoge gebouwen op de achtergrond, kunnen we daaruit concluderen dat dit een gevalletje Antwerpen is?
Dus dat er gewoon geen enige mogelijkheid tot uitbereiding en daardoor alles compact moet zijn?

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: wo jan 28, 2015 5:33 pm
door Johnny
Svenneke schreef:Losstaand van formaat verblijven, waar ik de mening van de andere leden deel, heb ik het idee dat alles wel erg goed onderhouden is en vaak ook een vrij nieuwe uitstraling heeft. maakt het des te gekker dat er niet meer aandacht is voor dierenwelzijn.


Kan ook zijn dat er gewoon anders over dierenwelzijn gedacht wordt. In de zin van, als het dier voedsel, zorg en onderdak heeft is zijn welzijn niet in het geding, zoiets.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: wo jan 28, 2015 8:53 pm
door Kaartje
Dit was samen met Monkey Centre het meest shocking park wat we hebben gezien, 'gelukkig' wisten we ongeveer wat ons hier te wachten stond. Het waren inderdaad echt kleine verblijven, die er naar onze mening overigens niet nieuw eruit zagen.
Dat alles compact moet zijn bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden, tja, dan hadden ze maar moeten inkrimpen wat diersoorten betreft. Er omheen ligt een park, waar ze waarschijnlijk inderdaad vast niet zomaar op mogen uitbreiden.

Wat Johnny zegt is absoluut waar, er wordt daar heel anders over het welzijn van dieren gedacht. Maar er lijkt langzamerhand wel meer over te worden nagedacht, en educatie en conservatie en dergelijke lijkt bij JAZA wel een belangrijk issue.
Verder leven Japanners zelf ook in kleine huizen, ruimte is voor henzelf blijkbaar niet belangrijk, waarom zou je dat dan wel aan dieren in gevangenschap geven?!
"in een hoog ontwikkeld land" wil ik ook nog wel even nuanceren; er worden veel dingen ontwikkeld, veel nieuwe technologieën komen daar vandaan, etc. Het staat daardoor wellicht bekend als goed welvarend land, maar zoals wij het ervaren hebben is er een kleine top die het goed heeft en verdient de doorsnee Japanner minder dan de doorsnee West-Europeaan (vandaar waarschijnlijk ook dat alle dierentuinen en het eten daar voor ons zo goedkoop waren?!). Hun huizen zijn niet alleen klein, maar zien er vaak ook armoedig uit. Het aantal mensen met een wegwerp/doordraai-cameraatje wat we tijdens deze reis hebben gezien, was ook niet meer te tellen, waar we het aantal spiegelreflex camera's wellicht best hadden kunnen bijhouden... Dat is hier echt omgekeerd! Onze indruk is dus helemaal niet dat Japan in z'n totaliteit zo hoog ontwikkeld is. Het beeld dat wij hebben gekregen is dat er erg grote verschillen zijn. Zo ook tussen de dierentuinen.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: do feb 05, 2015 7:01 pm
door arnoldbalk
Dit laatste zijn interessante waarnemingen geweest voor ons van jullie.

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: zo maart 08, 2015 8:26 am
door aaronwwf2
Om van te huilen, ik versta eigenlijk niet zo goed waarom je er naar toe bent gegaan als je wist wat voor rampzalige zoo het is ???

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: zo maart 08, 2015 9:35 am
door Johnny
aaronwwf2 schreef:Om van te huilen, ik versta eigenlijk niet zo goed waarom je er naar toe bent gegaan als je wist wat voor rampzalige zoo het is ???


Omdat ze dat met eigen ogen wouden zien in plaats van horen zeggen......

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: zo maart 08, 2015 12:00 pm
door aaronwwf2
Johnny schreef:
aaronwwf2 schreef:Om van te huilen, ik versta eigenlijk niet zo goed waarom je er naar toe bent gegaan als je wist wat voor rampzalige zoo het is ???


Omdat ze dat met eigen ogen wouden zien in plaats van horen zeggen......
Dat vind ik dan echt heel erg .

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: zo maart 08, 2015 12:35 pm
door GeertD
:schater:

Re: [fotoverslag] 02-10-2014 Himeji City Zoo - Japan

BerichtGeplaatst: zo maart 08, 2015 4:59 pm
door Johnny
aaronwwf2 schreef:
Johnny schreef:
aaronwwf2 schreef:Om van te huilen, ik versta eigenlijk niet zo goed waarom je er naar toe bent gegaan als je wist wat voor rampzalige zoo het is ???


Omdat ze dat met eigen ogen wouden zien in plaats van horen zeggen......
Dat vind ik dan echt heel erg .


Inderdaad, je moet er toch niet aan denken dat mensen met eigen ogen willen zien of het al dan niet klopt.....