ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

[fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Kaartje » wo nov 26, 2014 1:15 pm

17-09-2014 Ueno Zoo

Openingsdatum: 20-03-1882
Grootte: 14,3 hectare
Entreeprijs: 600 yen (480 yen met toeristenkorting)
Bezoektijd: Dinsdag 9:00-17:00
Weer: Lichtbewolkt, 27 graden

Afbeelding

Ueno zoo is de oudste dierentuin van Japan, middenin Tokyo. Het is één van de parken die door de lokale overheid wordt beheerd. Ze hebben inmiddels 500 diersoorten gefokt en zijn daarmee tweede van Japan. Nagoya Higashiyama Zoo heeft met 550 soorten net iets meer verschillende soorten gefokt. Ueno Zoo heeft echter met meer dan 90 fokawards wel ongeveer drie keer zo veel fokawards ontvangen, waarmee ze dus als eerste van het land op een manier een diersoort gefokt hebben. Deze awards zijn verdeeld over allerlei diergroepen, waaruit al blijkt dat Ueno een veelzijdige dierentuin is.

Afbeelding

Als je bij de hoofdingang binnenkomt, tref je rechts een fazanterie (voor onder andere koperfazanten), gevolgd door verblijven voor reuzenpanda's. Er zijn drie buitenverblijven, waarvan er aan eentje werd gewerkt. Wij hebben beide dieren in hun binnenverblijven gezien. De eerste reuzenpanda's van Japan kwamen eind 1972 aan. In 1973 trok Ueno ruim 9 miljoen bezoekers, meer dan het dubbele dan het jaar ervoor. Het eerste jong werd hier in 1985 middels kunstmatige inseminatie (KI) geboren, maar stierf helaas binnen enkele dagen. Een jaar later werd het eerste succesvolle reuzenpanda jong in Japan geboren, eveneens via KI verwekt. In 2008 is de op dat moment laatste reuzenpanda overleden. Vanaf 2011 zitten ze hier weer en precies in dat jaar is het bezoekersaantal van ruim 2,6 miljoen bezoekers in 2010 naar 4,7 miljoen gestegen! De afgelopen jaren komen er tussen de 3,5 en 4 miljoen bezoekers per jaar en daarmee trekken ze ruim het grootste aantal bezoekers van de Japanse dierenparken.
Afbeelding

Afbeelding

Aan de andere kant van de ingang is een rond gebouwtje met verblijven voor voornamelijk Japanse vogels. Je loopt aan de binnenkant langs Lidth's gaai met witborstwaterhoen, diverse residents en winterbezoekers (gorzen, mezen, keep, Chinese groenling), Spitsbergen sneeuwhoenders, diverse ganzen en een verblijf voor zomerbezoekers (o.a. Japanse roodborst, blauw-witte vliegenvanger en groene boompieper). De verblijven waar je van binnenuit naar kijkt, zijn soms ook overdekt, maar bijvoorbeeld bij de ganzen kijk je van binnen naar een buitenverblijf. Aan de buitenkant is ook nog een verblijf, met Japanse brilvogel, struikzanger en ringmussen.
Afbeelding

De Spitsbergen sneeuwhoenders zijn natuurlijk een vreemde eend in de bijt, tussen de Japanse vogels. Zij worden hier, en in vijf andere parken, bestudeerd om op die manier meer kennis op te doen en zo later de nauw verwante Japanse sneeuwhoenders ook ex-situ te kunnen helpen. De Lidth's gaai is ook uitgekozen als diersoort waarvan ze in gevangenschap een goede back-up populatie willen opbouwen. Deze soort wordt sinds 1929 al in Ueno zoo gehouden.

In het volgende verblijf waren tijdens ons bezoek Canadese ganzen te zien. Daar hebben in het verleden ook Mantsjoereise kraanvogels geleefd.
Afbeelding

Er achter was een verblijf met een Ezo-sikahert en een Japanse serow. Vroeger zat hier in plaats van de serow Californische dikhoornschapen, maar de Japanse serow is in deze hoek veel beter op z'n plek.
Afbeelding

Je kunt hier om een vijf verdiepingen tellende pagode lopen. In het water hier omheen zaten vier verschillende soorten ganzen.
Afbeelding

Aan de andere kant daarvan liggen nog enkele vogelkooien, waarvan eentje (of eigenlijk twee, die via een buis in verbinding met elkaar staan) niet alleen door gaaien, maar ook door Japanse eekhoorns wordt bewoond. Verder zaten hier nog buffelkopklauwier, bruinoorbuulbuul, Aziatische blauwe ekster en diverse lijsters en tortels.
Afbeelding

In een verblijf waar tot vorig jaar een bizon en halsbandpekari's liepen, zijn nu alleen nog pekari's te zien (en daar is het formaat van het verblijf ook meer naar).
Afbeelding

Ervoor ligt een verblijf voor prairiehondjes. Via een gangetje kunnen ze naar een gangenstelsel bij een glasplaat, zodat bezoekers ze dus ook 'onder de grond' kunnen zien.
Afbeelding

Aan de andere kant is een rijtje met kooien voor diverse soorten apen (colobusapen, Brazzameerkatten, Japanse makaken, witgezichtsaki's en zwarthandslingerapen). De meeste soorten zie je in meerdere verblijven terug.
Afbeelding

Daarachter ligt het in 2004 geopende olifantenverblijf. We hebben 1.3 dieren gezien, waarvan de bul apart stond. Toen de olifanten 's avonds naar binnen waren, kon je ook in hun binnenverblijf kijken. Eerder op de dag zaten daar de luiken dicht.
Afbeelding

Als je tussen de olifanten en reuzenpanda's door naar rechts gaat, kom je bij een opmerkelijk verblijf voor otters.
Afbeelding

Er tegenover begint een rijtje met roofvogelverblijven, waar wel wat leuke soorten tussen zaten (sneeuwuilen, oeraluilen, torenvalk met kleine sperwers, grijze oehoe met kerkuil, bosoehoe met Maleise oehoe, bateleur, witruggier met zeearend, Aziatische kuifarend, Stellerzeearend, Andescondor, woestijnbuizerd en Japanse buizerd).
Afbeelding

Als je het pad hier vervolgt, kom je bij een 'westers ogend' leeuwenverblijf. We hebben er 2 Aziatische leeuwen gezien. Vanaf 1990 werden er plannen gemaakt/uitgevoerd om de dieren in Ueno zoo op een natuurlijkere manier te huisvesten. De laatste Afrikaanse leeuwen zijn daarom in 1991 naar Tama Zoo vertrokken. Dit gebied is in 1996 geopend, toen nog zonder leeuwen. Om aan de vraag van de bezoekers tegemoet te komen, is er in 2002 een drachtig Aziatisch leeuwenvrouwtje vanuit Zoorasia gearriveerd en heeft zij één van beide tijgerverblijven in gebruik genomen (ze heeft toen drie jongen gekregen).
Afbeelding

In het naastliggende tijgerverblijf hebben we één Sumatraanse tijger gezien.
Afbeelding

Tussen deze verblijven in is er een verblijf voor Edward's fazanten. Vervolgens is er een hoog verblijf voor 1.1 withandgibbons, beide geboren in 1976. Je loopt ongeveer halverwege langs hun verblijf, waardoor ze toch voor je, in plaats van boven je, langs slingeren. De bodem werd bewoond door Edward's fazanten en groene pauwen.
Afbeelding

Het gorillaverblijf bestaat uit twee delen. Beide verblijven kun je vanuit verschillende hoeken bekijken. In het eerste verblijf zijn afwisselend een 34-jarig mannetje en 44-jarig vrouwtje te zien. Daarnaast leeft een groep van 1.5 gorilla's. De zilverrug is in 1993 in Apenheul geboren en via Taronga Zoo in 2007 in Ueno terecht gekomen. Drie vrouwtjes zijn al wat ouder, maar met één van hen heeft hij wel nog twee dochters op de wereld gezet.
Afbeelding

Na deze mooi aangelegde verblijven, kom je bij verschillende huizen uit. Het vogelhuis bestaat uit twee verdiepingen, die vanaf verschillende kanten te betreden zijn. Voor de bovenste verdieping, aan de buitenkant, is een open verblijf voor kaketoes. Aan de andere kant ligt een tamandoeaverblijf.
Afbeelding

In het midden van de bovenste verdieping van het vogelhuis is het binnenverblijf van die soort.
Afbeelding

Daar omheen zijn diverse vogelverblijven. Twee daarvan bleken door te lopen tot aan de benedenverdieping. Boven zitten agapornissen, manenduiven met roelroels en drie soorten vinken en daarnaast nog meer roelroels.
Afbeelding

Aan de andere kant zitten boven o.a. smalstaartparadijswida, gewone ijsvogel met rosse ijsvogel (eerste foto) en Zuid-Aziatische valkuil met Soendadwergooruil (tweede foto).
Afbeelding

Afbeelding

Het verblijf dat aan de achterkant ligt, blijkt een tunnel te bevatten en beneden kun je er dus een soort van doorheen lopen. Hier zaten violette schildtoerako's, kuiftinamoes, balispreeuwen, koningsglansspreeuwen en witkopgoeans.

In het naastliggende verblijf zaten o.a. Kaapse ibissen, twee tangarensoorten, vuurkop- en zwartbandbaardvogel, amethistspreeuw, kuiforopendola, groene toerako, poederspecht en last but not least een Raggi's paradijsvogel.

Behalve de twee tot boven toe doorlopende verblijven, waren er beneden nog twee verblijven te zien.
Afbeelding

Afbeelding
Verblijf van o.a. poederspecht en paradijsvogel

Het begint met een vreemd klein kooitje voor een roodschouderara.
Afbeelding

Daarna is er een verblijf met weidevogels (zoals kemphaan, scholekster, tureluur, grijskopkievit, mangrovereiger, krokodilwachter).
Afbeelding

Buiten lagen hiernaast enkele rijtjes met van alles en nog wat aan vogelsoorten (kookaburra, scholekster, tocotoekan, reuzentoerako met palawanpauwfazant, kuiftok en witkopbuffelwever met nogmaals palawanpauwfazant).
Afbeelding

Aan de andere kant ligt een nocturnal house, waar op de plattegrond 'bats' bij staat en ook het plaatje was van een vleermuis. Zeker omdat we al op twee andere plaatsen nachtdieren hadden gezien, waren we dan ook verrast toen we hier op het eind van de dag nog meer nachtdieren dan alleen vleermuizen troffen. Het begint met twee verblijven voor kleine kantjils. Hiernaast is een verblijf voor een Chinees schubdier.
Afbeelding

Daarnaast zitten grote plompe lori's, gevolgd door Amoertijgerkatten (foto).
Afbeelding

In het laatste verblijf zaten Leschenault's Rousettes.
Afbeelding

Naast dit nachtdierenhuis is een buitenverblijf voor Aziatische wilde honden.
Afbeelding

Aan de andere kant van dit pleintje bevinden zich een volière voor heilige ibissen en een rijtje volières voor o.a. kraanvogels (Mantsjoerijse, zwartnek, lel- en verder nog secretarisvogel, hamerkop).
Afbeelding

Afbeelding

Tussen deze verblijven van de kraanvogels en het olifantenverblijf, bevindt zich het in 2006 geopende 'bear hill'. Dit gebied bestaat uit drie verblijven voor drie verschillende soorten beren: Maleise beren, Japanse kraagberen (eerste foto) en Hokkaido bruine beren (tweede foto). Bij ieder verblijf is een klein deel afgezet voor respectievelijk Aziatische kleinklauwotters, Japanse dassen en Japanse vos (vooraan tweede foto). Bij de Maleise beren leven ook nog witsnorpalmrollers. Toen de beren op het eind van de dag naar binnen gingen, hebben we de Japanse dassen en vossen in hun verblijven zien lopen. Beneden zijn in een muur tegenover de berenverblijven kleine verblijfjes, waarvan eentje onbewoond en de andere voor Japanse graswoelmuizen.
Afbeelding

Afbeelding

Hiernaast ligt het in oktober 2011 geopende 'Polar Bear and Seal Oceans'. Vier Californische zeeleeuwen en twee gewone zeehonden (of specifieker, de ondersoort koerilenzeehond) delen een verblijf.
Afbeelding

Afbeelding

Dit verblijf is ook van onderwater te bekijken en dan zie je aan de andere kant het ijsberenverblijf. Een speciaal gangetje voor de vinpotigen mag ook hier niet ontbreken. Ze kunnen dus over de bezoekers heen en onder ze door zwemmen. Als ze zo naar de andere kant zwemmen, komen ze in een stukje water dat grenst aan het water van de ijsberen.
Afbeelding

Ook de Spitsbergen sneeuwhoenders hebben hier beneden nog een verblijf.
Afbeelding

Boven is een verblijf voor sneeuwuilen (te zien achter het verblijf van de vinpotigen, op de eerste foto van dat verblijf). Van bovenaf blijken de ijsberen twee verschillende verblijven te hebben; een verblijf met gras en eentje met kunstrotsen met namaakijs en water.
Afbeelding

Afbeelding

Als je verder naar boven loopt, kom je bij een apenkuil stammend uit 1931 voor Japanse makaken. Dit verblijf grenst aan de stallen van de olifanten.
Afbeelding

Aan de andere kant ligt een verblijf voor capibara's, lama's en tapirs. Wij hebben er 's ochtends de eerste twee soorten en later op de dag een tapir gezien.
Afbeelding

Vanaf hier kun je met een monorail naar de oostkant van het park. Te voet loop je onderlangs dezelfde route, waarbij je een flink stuk afdaalt. Je passeert hierbij nog een verblijf met emoes.
Afbeelding

Als je een u-turn maakt, loop je om een in 2011 geopend verblijf voor (styan) rode panda's heen, welke ook van beneden te bekijken is.
Afbeelding

Bijna onderaan de helling passeer je nog een verblijf voor Afrikaanse stekelvarkens. 'Vroeger' (waarschijnlijk vorig jaar nog) zaten hier Noord-Amerikaanse stekelvarkens.
Afbeelding

Aan deze kant ligt ook de kinderboerderij, met naast standaard kinderboerderijdieren, bijvoorbeeld ook witsnorpalmrollers, capibara's en Siberische marmotten.

De westelijke kant bestaat voor een groot deel uit water met waterplanten, waar je omheen kunt lopen. Eerst is er een rijtje verblijven met Mantsjoereise kraanvogels met kleine zwanen, zwartsnavelooievaars en nogmaals kleine zwanen.
Afbeelding

Daarnaast is het open en daar zagen we pelikanen en aalscholvers.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad was het voormalige papegaaiduikerverblijf niet meer in gebruik.
Afbeelding

De vervallen volières daarnaast waren deels ook niet meer in gebruik. Andere werden bewoond door lepelaar met Afrikaanse lepelaar en blauwe reigers, kaalkopibis met Afrikaanse lepelaar, Madagascar kuifibissen en kuifhoenderkoeten.
Afbeelding

In het water liggen eilanden waar Stellerzeearenden (foto) en zwartsnavelooievaars op hebben geleefd.
Afbeelding

Verderop kom je bij twee open verblijven, die nu aan elkaar verbonden waren. Hier hebben Mantsjoerijse kraanvogels gezeten, maar nu zaten er zwartsnavelooievaars.
Afbeelding

Aan de bovenkant van het water is een pad waarmee je het water doorkruist en langs een eiland voor ringstaartmaki's loopt. Het Madagascargebied dat hiermee begint is in 2009 geopend.
Afbeelding

Aan de overkant is een kooi voor fossa's. De kooi ernaast is bewoond door stralenschildpadden.
Afbeelding

Er tegenover is een verblijf voor zwart-witte vari's.
Afbeelding

Hiernaast is een gebouw waar we zes aye-aye's hebben gezien. Het schijnt dat Ueno Zoo de enige plek in Azië is waar je aye-aye's kunt zien. De eerste zat in een verblijf met daglicht. Je kon een matje optillen en dan zag je hem in een hokje liggen.
Afbeelding

De andere vijf aye-aye's zaten in donkere verblijven. Twee dieren deelden een verblijf. Ueno heeft sinds 2001 aye-aye's en in 2003 is er voor het eerst mee gefokt. Er waren ook nog donkere verblijven voor kleine egeltenrec en sissende kakkerlakken.
Afbeelding

Als je aan de andere kant het gebouwtje uit liep, en het weer lichter werd, waren er nog twee verblijven, de eerste voor oostelijke grijze bamboemaki's en de tweede voor een 33-jarige vrouwelijke bruine maki met grote egeltenrecs.
Afbeelding

Als je aan deze kant verder loopt, kom je bij het in 1999 geopende vivarium. Van 1964 tot 1992 stond op deze plek een gebouw voor amfibieën, reptielen en vissen. (In 1989 was Tokyo Sea Life echter geopend, waardoor de vissen hier 'overbodig' werden.) Tegenwoordig zijn er zo'n tachtig verschillende soorten te zien. Het begint met een rond verblijf, bestaande uit verschillende delen, waarvan meerdere bestemd zijn voor Japanse reuzensalamanders.
Afbeelding

Daar tegenover is een rijtje met verschillende verblijven met veel educatie. Er zaten bijvoorbeeld vuursalamanders.
Afbeelding

Een rijtje met drie verblijven hadden soortnaambordjes met vraagtekens. Zo werd een uitdaging gecreëerd om de dieren te zoeken, wat goed bleek te werken. Er zaten Aziatische hoornkikkers, mossy frogs en Mossy leaf-tailed gecko's. In de eigenlijke hal zijn vrij vliegende vogels (vuurkopbaardvogel, koningsglansspreeuw en Japanse nachtegaal) te vinden. De hal begint met een verblijf voor zoutwaterkrokodillen.
Afbeelding

In een volgend rond verblijf leven Australische longvissen met Nieuw-Guinese tweeklauwschildpadden, breedvoorhoofdkrokodillen en Aziatische arowana's. Tevens zijn hier verblijven voor bruine klapborstschildpadden, kaaimanteju's, Chinese krokodilstaarthagedissen en Gibba Paddekopschildpadden.

Een rijtje met veel padden en kikkers volgt (o.a. Java-kikker, Rococo pad, pipa en prachthoornkikker). Aansluitend zitten er diverse salamanders, waaronder axolotl, grote sirenes en drietenige aalsalamander.
Afbeelding

Hier tegenover liggen een verblijf voor een quince monitor, gevolgd door een verblijf voor een valse gaviaal met twee soorten schildpadden (foto).
Afbeelding

Hierna is er een verblijf voor galapagosreuzenschildpadden. Sporenschildpadden delen hun verblijf met vierstreepgordelhagedissen. Daarnaast was een verblijf voor madagaskarbladneusslangen.
Afbeelding

Luipaardgekko's, gilamonsters (foto), blauwtongskinken, madagaskardaggekko's en tokeh's volgen.
Afbeelding

Hierna is er een rijtje met slangen en hagedissen.
Afbeelding

De voorste helft wordt bewoond door groene leguanen en twee soorten schildpadden. Het verblijf daarachter is voor groene anaconda's.
Afbeelding

Links een verblijf voor baardagames en solomon-reuzenskinks. In de boom is een verblijf voor een Pacific boa.
Afbeelding

Door een grot loop je deze hal uit. Dan is er nog een ruimte met veel Japanse kikkers, salamanders, hagedissen en slangen.
Afbeelding

Naast dit gebouw ligt een ouder gedeelte van de zoo. In het eerste gebouw leven één okapi, twee netgiraffen en twee zwarte neushoorns (in ieder een eigen verblijf). Als de dieren binnen staan, kun je de stallen ook zien. In 1937, nog voor de Japanse fokawards in het leven werden geroepen, werd de eerste giraffe in Japan in Ueno Zoo geboren.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens waren er twee verblijven voor dwergnijlpaarden, met onderwaterzicht. Daarnaast zat een nijlpaard. Drie andere verblijven, waarvan er twee aan elkaar gekoppeld waren, werden ook bewoond door ieder één dwergnijlpaard (in totaal dus vier gezien).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hiernaast was een combiverblijf voor Hartman bergzebra's en manenschapen. Tijdens ons bezoek stond er een zebra apart van de rest i.v.m. medische redenen. De manenschapen kunnen ook naar boven klimmen.
Afbeelding

Zo kom je bij het kleine zoogdierenhuis. Dit begint met verblijven voor pinchéaapjes, penseelaapjes (tweede foto), Prevosteekhoorns, dwergmangoesten en veel soorten muizen.
Afbeelding

Afbeelding

In een muur is een gangenstelsel voor naakte molratten te zien.
Afbeelding

In het midden is een verblijf voor stokstaartjes.
Afbeelding

Daarna volgt een rijtje met manoels en klipdassen. Daar tussenin leven Japanse dwergvleermuizen en Asian particolored bats.
Afbeelding

Aan de andere kant leven degoes, Braziliaanse cavia's en kogelgordeldieren.
Afbeelding

Voor je de hal verlaat, kom je nog langs een verblijf voor Riukiu vleerhonden. Aan de achterkant stap je naar buiten en passeer je een verblijf voor Noord-Amerikaanse stekelvarkens.
Afbeelding

Daarna bleek je weer naar binnen te kunnen en bleek er een nachtdierenverdieping onder de andere te zijn. Het is één gang met verblijven langs beide zijden. Met pijlen en lijnen staat duidelijk aangegeven dat het de bedoeling is dat je rechts blijft aanhouden. Veel diersoorten hebben een wat groter en kleiner verblijf tot hun beschikking, waarschijnlijk zaten er vroeger dus meer diersoorten.
Afbeelding

Het begint met verblijven voor witbuikegels, zesbandgordeldieren met nachtaapjes, kinkajoes, chinchilla's, suikereekhoorns en mierenegels. Hier tegenover ligt een verblijf voor hele actieve Japanse vliegende dwergeekhoorns.
Afbeelding

Achterin liggen een groter en kleiner verblijf voor witkelige vliegende eekhoorns (Japanse vliegende reuzeneekhoorns).
Afbeelding

Op de terugweg volgen verblijven voor bettongs, brilbladneusvleermuizen en hazelmuizen. Senegalgalago's delen hun verblijf met springhazen (rechts vooraan op de foto).
Afbeelding

Na penseelstaartslaapmuizen en twee verblijven voor kleine plompe lori's (in het andere nachtdierenhuis zitten grote plompe lori's) volgde de leukste verrassing (ook weer in twee verblijven): Celebesspookdiertjes!
Afbeelding

Weer buiten gaat het rijtje verder met penseelzwijnen, reuzenmiereneters, aardvarkens, manenwolven en grijze reuzenkangoeroes. De binnenverblijven van deze dieren waren ook te zien. Bij de aardvarkens was een kliminrichting en bovenin hun een verblijf was een gangetje gemaakt richting een boom buiten het verblijf, dus daar hebben andere dieren (bij) gezeten. Later zou blijken dat de laatste Hoffman’s luiaard eerder dit jaar is overleden.
Afbeelding

Na de kangoeroes kom je bij twee verblijven voor zwartvoetpinguïns (vroeger wellicht voor twee soorten pinguïns).
Afbeelding

Van de okapi's tot en met kangoeroes loop je in een u, met de verblijven in de buitenbocht. In het midden van dit gedeelte bevindt zich een restaurant, met daarnaast minstens drie verblijven voor minstens vier schoenbekooievaars.
Afbeelding

Daarnaast is een ronde volière met flamingo's.
Afbeelding

Ueno is een park van oud en nieuw, maar nergens echt schrikbarende verblijven. Dit samen met de collectie heeft ervoor gezorgd dat wij hier een erg leuke dag hadden, alleen jammer dat we op het eind tijd tekort kwamen. ;)
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.

13 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor arnoldbalk » vr nov 28, 2014 8:56 pm

Dat tijdtekort kan ik mij in deze tuin levendig voorstellen. Ik zal er waarschijnlijk nooit komen, maar dan zou ik er 2 dagen voor reserveren. Wat een enorm aantal diersoorten!
arnoldbalk
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 136
Likes: 0 post
Liked in: 24 posts
Geregistreerd: wo jan 23, 2008 10:09 pm
Woonplaats: sneek

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Abcw » za nov 29, 2014 11:12 am

Mijn collega heeft hier van de zomer een bezoek aan gebracht en voor mij een parkgids meegenomen.
Wat een mooie gids is dat.
Nu ik dit verslag gelezen en gezien heb weet ik nu ook ongeveer hoe het park eruit ziet.
Bedankt voor het plaatsen en wat hebben jullie een mooie reis door Japan gemaakt.
Abcw
 
Likes: 0 post
Liked in: 0 post

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Kaartje » za nov 29, 2014 1:10 pm

Bedankt voor jullie reacties! :D

Het is inderdaad een mooie gids, zoals bij de meeste Japanse parken die een gids hadden! :)
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor kuine » za jan 02, 2016 6:32 pm

Erg indrukwekkend nachtdierenhuis en wederom een mooi verslag!
kuine
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1062
Likes: 129 posts
Liked in: 302 posts
Geregistreerd: di jul 21, 2009 4:41 pm

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Kevin_P » di apr 05, 2016 6:42 pm

Even geleden dat je dit topic plaatste, maar leuk om foto's van deze dierentuin te zien, Kaartje! Heb je ook het monument voor tijdens WO2 gedode dieren gezien en ken je de bijbehorende geschiedenis?
Avatar gebruiker
Kevin_P
Zoo Bezoeker
Zoo Bezoeker
 
Berichten: 35
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Geregistreerd: ma jan 11, 2016 2:04 pm

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Kaartje » za apr 16, 2016 6:56 pm

Bedankt voor je reactie!
Wij hebben het monument (helaas) niet gezien, enig idee waar het moet staan in de dierentuin? We hebben alleen een kinder-gedeelte overgeslagen. Inmiddels wel je geschiedenis-artikel over Ueno gelezen, erg indrukwekkend verhaal.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] 17-09-2014 Ueno Zoo - Japan

Berichtdoor Kevin_P » za apr 16, 2016 7:17 pm

De locatie heb ik opgezocht via Google Streetview en op onderstaande site zo exact mogelijk aangegeven:

http://nl.tracesofwar.com/artikel/82207 ... no-Zoo.htm
Avatar gebruiker
Kevin_P
Zoo Bezoeker
Zoo Bezoeker
 
Berichten: 35
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Geregistreerd: ma jan 11, 2016 2:04 pm


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten