ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

[fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor Kaartje » zo okt 13, 2013 10:30 am

Het heeft even geduurd, maar bij deze alsnog mijn laatste verslag van onze reis door Californië.

31-05-2013 Los Angeles Zoo

Het eerste dierenpark in Los Angeles is in 1912 geopend en heette Griffith Park Zoo. Dit lag op ongeveer 2 mijl ten zuiden van het huidige park. In augustus 1966 werd Griffith Park Zoo gesloten. In november van dat jaar opende Los Angeles Zoo als 's werelds vijfde grootste zoo. Het park stond er toen al om bekend dat ze bijzondere dieren wilden laten zien. Tegenwoordig zijn er meer dan 250 diersoorten aanwezig, waarvan 29 bedreigde soorten. Per jaar komen er meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar het park van 54 hectare, dat beheert wordt door de stad.

Afbeelding

Begin jaren negentig verslechterde de toestand van LA Zoo. In 1992 werd er een 300 miljoen dollar masterplan opgesteld om hier iets aan te doen. In 1995 raakten ze bijna hun accreditatie kwijt als gevolg van de erbarmelijke omstandigheden, maar sindsdien gaat het beter dankzij de komst van een nieuwe directeur. Vanaf 1998 zijn er regelmatig vernieuwingen geweest in het park, om het een beter aanzien te geven.
Sinds 2002 is de zoo ook een gecertificeerde botanische tuin en de officiële naam werd veranderd in Los Angeles Zoo and Botanical Gardens. Er zijn 15 verschillende plantencollecties verspreid door de tuin met meer dan 800 plantensoorten.

Afbeelding

Direct na de ingang is er aan de linkerkant een redelijk nieuw verblijf (uit 2005) voor gewone en grijze zeehonden. Het verblijf bestaat uit twee delen van ieder ongeveer 600.000 liter, verbonden met elkaar via een waterval. Oorspronkelijk is dit verblijf met zout water gebouwd voor Californische zeeleeuwen, maar zij waren nu niet meer in het park aanwezig. De meeste zeeleeuwen waren van ouderdom gestorven. Er is ook een soort tribune bij en een ruit met onderwaterzicht.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad ligt een verblijf voor een Amerikaanse alligator. Hij schijnt erg bekend te zijn doordat hij gedumpt was in een meer dichtbij door zijn vorige eigenaren. Het heeft bijna twee jaar geduurd voor hij gevangen genomen werd en in LA Zoo terecht kwam.
Afbeelding

Hierna loopt dit pad een stukje door zonder verblijven, naar de plek waar de oorspronkelijke ingang zich bevond. Hier ligt sinds 2005 een 'International Marketplace' met aan beide kanten van het pad winkeltjes met producten van een bepaald continent. Vervolgens ligt aan de rechterkant 'Winnick Family Children's Zoo', geopend in 2001. Het is een gebied van twee hectare dat zeker niet alleen voor kinderen is, maar waar je de eerste leuke diersoorten van dit park al tegen kunt komen. Eerst is er een verblijf voor Pinchéaapjes met driebandgordeldieren.
Afbeelding

Vervolgens is er een rijtje met verblijven voor achtereenvolgens Harrisgrondeekhoorns, Panay cloud rat (niet gezien, regelmatige bezoekers zeiden dat ze ze nooit zien), grote kantjils met Prevosteekhoorns, en in de laatste laaglandpaca's. In een nursery-verblijf worden jonge dieren groot gebracht die niet door de moeder worden opgevoed. Tijdens ons bezoek stond hier aangegeven dat alle jonge dieren bij hun moeders zaten. In het volgende rijtje leven nogmaals Harrisgrondeekhoorns (midden op foto), stokstaartjes (links op foto) en Panay cloud rat.
Afbeelding

Aan de andere kant is de hoefdier-nursery en hier waren jonge gerenuks (en een al wat oudere man), een zwarte duiker en vijf pronghorns te zien.
Afbeelding

Hiernaast bevindt zich een 'desert-trail'. In een soort grot zijn verblijven voor witbuikegels (tijdelijk niet in hun verblijf, helemaal rechts tweede foto), Dumerils Madagaskar-boa (tweede foto), zuidelijke woelpad, Sonoran giant centipede, sissende kakkerlakken en Mexicaanse korthagedissen (en nog enkele lege verblijven).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Aan de andere kant ligt een volière voor grote renkoekoeken.
Afbeelding

Zo ben je aan de achterkant van het kindergebied gekomen, met onder andere een verblijf voor prairiehondjes.
Afbeelding

Als je vanaf binnenkomst in het kindergebied niet meteen naar rechts gaat, maar rechtdoor loopt, kom je bij een rotsachtig verblijf voor bruine pelikanen.
Afbeelding

Daarachter ligt nog een grot, met enkele axolotls, spinnen en schorpioenen, maar voornamelijk informatie over (het ontdekken van) grotten.
Afbeelding

Hierna kom je bij volières voor thick-billed parrots (links, stond leeg) en geelsnaveleksters (rechts).
Afbeelding

Zo kom je ook weer bij de prairiehondjes. Als je rechtsom terugloopt, kom je langs de eerder genoemde roadrunners. Als je linksom terugloopt, loop je langs een langgerekt verblijf voor een ocelot.
Afbeelding

Verder kun je in dit kinderdeel met vele kleine dieren natuurlijk ook nog pony's enzo aaien. Als je over de hoofdweg verder loopt, volgt er aan de linkerkant een verblijf met stokstaartjes en daarnaast leven Chileense flamingo's.
Afbeelding

Afbeelding

Rechts is een verblijf voor zwarthalszwanen.
Afbeelding

Aan de rechterkant kun je op een gegeven moment omhoog lopen naar twee in de bosjes gelegen doorloopvolières. Je loopt er op verschillende hoogtes door, ze zijn leuk begroeid, maar qua vogelsoorten zijn ze niet zo druk bezet. In de eerste leven manenduiven, grijze bananeneters, witwangfluiteenden, grote flamingo's en kroonkraanvogels en witkroontapuiten. In de tweede leven heilige ibissen en pluchekapgaaien (niet gezien).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tweede volière:
Afbeelding

Afbeelding

Weer beneden loopt het pad langs een stationnetje. Ook in dit park kun je met een treintje naar een andere plek in het park. Er zijn niet heel veel verblijven die langs de route van het treintje liggen.
Afbeelding

Even later kom je bij 'Elephants of Asia', met voornamelijk het olifantenverblijf, geopend in 2010. Het gehele gebied van bijna 2,5 hectare huisvest 1.2 Aziatische olifanten en heeft 42 miljoen dollar gekost. Het perk bestaat uit verschillende delen en rondom zijn er diverse kijkplekken. Het verblijf heeft baden, zandheuvels, watervallen, en zelfs aardig wat groen en bomen (weliswaar meestal afgezet). Dankzij de inrichting van het verblijf kan het zomaar voorkomen dat je geen eens bewoners ziet... Om het verblijf heen is aandacht besteed aan het belang van olifanten in de cultuur van Thailand, India, China en Cambodja (ieder land op een andere plek) en daarbij ook de problemen die Aziatische olifanten treffen in het wild.
Afbeelding

Afbeelding

Aan de andere kant van het pad wordt gebouwd aan 'The Rainforest of the Americas', een gebied waar onder andere reuzenotters, hokko's met agoeti's en brulapen, oropendola's, toekans en harpijarenden zullen komen (en in oude plannen waren ook jaguars opgenomen, maar ik weet niet of deze plannen inmiddels veranderd zijn). Zij mogen allemaal ook wel een ander verblijf krijgen, zou later blijken... Tevens zal er een verblijf komen voor Bairdtapirs met pinchéaapjes en er zullen binnen ook verblijven komen voor diverse vissen uit de Amazone, zoals piranha's en zoetwaterroggen. Dit gebied zal ergens in 2014 moeten openen.
Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover loop je tussen verblijven van swainsons toekan (links op de foto), andescondor (rechts op de foto) en bruine hokko met kuiforopendola door.
Afbeelding

Zo kom je bij het huidige verblijf van de reuzenotters.
Afbeelding

Daarnaast ligt een verblijf voor manenwolven.
Afbeelding

Aan de andere kant passeer je een verblijf voor Aldabrareuzenschildpadden, wat je straks vanaf de andere kant ook nog zult zien.
Afbeelding

Dit pad eindigt bij een ronde, u-vormige kooi. Dit zou het eerste hoefijzer van velen blijken te zijn, die allen nog uit de jaren zestig stammen. Dit verblijf is in twee delen verdeeld en er leven kuifhoenderkoeten en koningsgieren.
Afbeelding

Vanaf de vorige vogels (andescondor enzo) kun je ook rechts aanhouden en dan volgt daar ook zo'n u-vormig verblijf, dit keer met drie verblijven, voor gekuifde capucijnapen (Cebus robustus), zwarthandslingerapen (eerste foto) en zwarte brulapen met goudagoeti's (tweede foto).
Afbeelding

Afbeelding

Ernaast leven witgezichtsaki's.
Afbeelding

In het volgende hoefijzer leeft een jaguar, die duidelijk ook wel een nieuw verblijf kan gebruiken... (eerste foto). Hij heeft niet de hele u tot zijn beschikking, naast hem wonen aan de ene kant kuifseriema's (tweede foto) en aan de andere kant koningsgieren. Hier in de buurt leven ook de zoo-zeldzame gewone oeakari's, maar zij leven hier helaas nu nog achter de schermen (al schijnt het dat je ze soms wel ergens bovenop in een kooi kunt zien...). Zij zullen ook een verblijf krijgen in het nieuwe 'The Rainforest of the Americas'!
Afbeelding

Afbeelding

In het volgende verblijf in deze Zuid-Amerika hoek (het park heeft geen officiële continentale indeling, maar sommige gebieden zijn wel daarnaar ingedeeld) leeft een bergtapir. In de separatie er achter waren nog meer tapirs te zien.
Afbeelding

De naastgelegen u-vorm was afgesloten in verband met werkzaamheden. Er was nog net te zien dat er doodshoofdaapjes hebben gezeten. Aan de andere kant van het pad passeer je het eerder genoemde schildpaddenverblijf. Daarnaast ligt een stukje dat hoort bij het 'Olifanten in China'-gedeelte. In dit moerasgedeelte leven Chinese waterreeën en saruskraanvogels.
Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover is een nieuwer ogend verblijf voor sneeuwpanters, wel met een u-vorm, maar niet zoals de andere u's die we tegen zijn gekomen.
Afbeelding

In het volgende verblijf leven Sumatraanse tijgers en daarnaast baribals.
Afbeelding

Afbeelding

In de volgende u-vorm is plek voor harpijarenden (twee verblijven, één op de foto), kroonarenden en Aziatische kuifarenden.
Afbeelding

Het pad loopt verder naar twee verblijven voor kuifherten.
Afbeelding

Het verblijf van de Visayawrattenzwijnen was tijdelijk niet in gebruik. In het vierde en laatste verblijf van dit rijtje, gelegen langs de weg waar het treintje langskomt (er is hier ook een station en een speelplaats), leven Filipijnse zwijnsherten (foto). Tussen het derde en vierde verblijf ligt een botanisch stukje, LA Zoo is immers ook een botanische tuin.
Afbeelding

Via hetzelfde pad keren we terug. Tegenover de u met de harpij's is een verblijf voor een Indische neushoorn. Daarnaast is een verblijf dat gerenoveerd wordt. Oorspronkelijk hebben er nijlpaarden gezeten, daarna een tijdje baird-tapirs en ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het inmiddels weer bewoond is door één (gewoon) nijlpaard.
Afbeelding

Vervolgens kom je bij een tweede verblijf voor dezelfde oude Indische neushoorn. (Overigens is de Sumatraanse neushoorn die in LA achter de schermen verbleef, inmiddels terug naar Cincinnatti verhuisd.) Beide verblijven van de neushoorn:
Afbeelding

Afbeelding

Een dalend, doodlopend paadje leidt langs markhors. Daar loop je straks vanaf een hoger gelegen bruggetje nogmaals langs.
Afbeelding

Voor je bij dit bruggetje bent, volgt er eerst nog een verblijf dat op de plattegrond staat aangegeven met een pijltje dat staat voor 'new animals and renovated exhibits!', net zoals het geval was bij bijvoorbeeld de olifanten. Voor de oriëntatie: dit verblijf ligt naast dat van de tijgers. Bij dit Chinees gethematiseerde paviljoen, waar vanuit je in het verblijf op 'aap-hoogte' kijkt, leven Françoislangoeren, Chinese muntjaks en Lady Amherstfazanten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er gouden stompneusapen zouden komen, maar die zijn er volgens mij nooit geweest.
Afbeelding

Afbeelding

Na de markhors volgen weer drie hoefijzers. De eerste was volledig afgezet met plantenbakken, maar daar tussendoor viel nog wel op te maken dat hier goudwanggibbons zitten of zaten. De volgende u bood plaats aan siamangs (eerste foto) en blauwlipmeerkatten. In de derde zitten Afrikaanse visarenden en Steller zeearenden (tweede en derde foto). (Ter afwisseling een keer een foto van boven van zo'n hoefijzer. ;) )
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover is een verblijf voor sichuan takins.
Afbeelding

Na de Stellerzeearenden volgt er een pad naar boven, langs een chimpanseehuis met verwarmde slaapkamers en een 'speeltuin', naar twee verblijven voor Chinese gorals. Deze liggen weer aan de buitenste weg rondom het park, waar het treintje over rijdt.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Als je terug loopt, kom je via een uitzichtpunt bij het olifantenverblijf,
Afbeelding

bij een tweede chimpanseeverblijf, waarvan de achterkant tegen de eerste aanligt. Het schijnt dat er momenteel twee groepen zijn, die kunnen worden gewisseld tussen de twee verblijven. Dit verblijf werd geopend in 1998 en is door Jane Goodall gewaardeerd als één van de mooiste dierentuinverblijven. Het leefgebied van één hectare huisvest een van de grootste 'groepen' chimpansees van Noord-Amerika. Deze kant van het verblijf moet de Tanzania Mahale Mountains nabootsen, met rotsen, watervallen, palmbomen, enzovoort.
Afbeelding

Tegenover de chimpansees is een verblijf met drie Masaigiraffen.
Afbeelding

Het volgende verblijf in deze Afrikaanse hoek is bestemd voor leeuwen. Tijdens ons bezoek was het tijdelijk niet in gebruik in verband met renovaties, zo stond op een bordje vermeld, maar volgens mij is de laatste leeuw vorig jaar al ergens overleden...
Afbeelding

Vervolgens kom je bij een leuk ingericht combiverblijf voor okapi's en zwarte duikers.
Afbeelding

Verder bevinden zich in deze hoek zes u-verblijven, achtereenvolgens bewoond door: goudwanggibbons (eerste foto) en fossa's (tweede foto), colobusapen, blauwoogmaki's en cocquerel sifaka's (derde foto, met extra veel gaas), mandrils en roodkruinmangabeys, servals, ringstaartmaki's gecombineerd met stralenschildpadden. (We hebben wel foto's van alle verblijven, maar het idee lijkt me inmiddels duidelijk. ;) )
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hier bevinden zich de laatste verblijven die zich aan de weg rondom het park bevinden. In deze vijf verblijven zijn achtereenvolgens zwarte duikers (eerste foto), kleine koedoe's met steenbokantilopen (twee verblijven) (tweede foto), struisvogels en penseelzwijnen (derde foto) te zien.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Als bij de leeuwen de andere kant op verder gaat, volgt er een u-vormig verblijf voor aan de ene kant roodflankduiker, dwergantilope (beide niet gezien), driekleurglansspreeuw en witkuiftoerako. Aan de andere kant leven Lady ross toerako, witkopbuffelwever, dwergantilope (niet gezien) en het is wel weer eens tijd voor zwarte duiker (vierde plek waar deze dieren zaten).

Het volgende verblijf is voor gerenuks en daarnaast leven Nubische steenbokken (niet gezien).
Afbeelding

Afbeelding

De geelrugduikers in dit park delen hun verblijf met bongo's.
Afbeelding

Als je vervolgens iets terug loopt en over een bruggetje nogmaals langs dit verblijf loopt, kom je op een pleintje naast de stallen van het olifantenverblijf. Aan de andere kant bevinden zich drie verblijven uit 2000 voor orang oetans, waarvan er twee met elkaar in verbinding staan. Er leven zes Borneo orang oetans en één onvruchtbaar gemaakte hybride man. Je loopt op hoogte langs de verblijven.
Afbeelding

Afbeelding

Tegenover de orangs is nog een uitkijkpunt bij het olifantenverblijf.
Afbeelding

De derde mensaapsoort, de gorilla's, hebben twee verblijven naast die van de orangs, geopend in 2007. Tijdens ons bezoek was één van beide niet in gebruik, maar normaal gesproken hebben ze een familiegroep van vijf dieren en een bachelorgroep van twee mannen.
Afbeelding

Afbeelding

Hier tegenover is een verblijf voor Grèvyzebra's.
Afbeelding

Daarna volgt aan de buitenrand een rijtje met twee aan elkaar gekoppelde verblijven voor gaffelbokken (eerste foto), waar in LA goed mee gefokt wordt, gevolgd door verblijven voor anoa's (tweede foto), babiroessa's (derde foto), speke's gazelles (vierde foto) en chaco pekari's (twee keer) (vijfde foto).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het binnenste deel van dit blok bevat drie u-vormen. Daar tussenin ligt een rots voor dikhoornschapen en een verblijf voor Afrikaanse wilde honden.
Afbeelding

Afbeelding

De eerste u, voor lepelhonden, eilandvossen en rotsklipdassen (foto), is zowaar leuk aangekleed bij twee van de drie verblijven.
Afbeelding

De tweede is in z'n geheel voor Noord-Amerikaanse rivierotters
Afbeelding

en in de derde wonen aan de ene kant witte ibissen, rode ibissen en rode lepelaars, in het midden wonen kroonkraanvogels en aan de andere kant leven roodstaartbuizerds. Tegenover dit hoefijzer-gebouw van de vogels is een soort omgekeerde u, waar aan de ene kant violette toerako's leven (rechts op foto), daarnaast leven congopauwen (links op foto) en in het laatste deel leven grote textorwevers en driekleurglansspreeuwen.
Afbeelding

Zo ben je weer tegenover de gorilla's uitgekomen. Daarnaast ligt nog een 'Australisch' hoekje. Het begint met aan de ene kant twee verblijven voor koala's, die ze delen met tammarwallabies. Tot een tijd terug werd één van deze koalaverblijven gedeeld met tammarwallabies en mierenegels en de andere met grijze reuzenkangoeroes.
Afbeelding

Een gebouw, het 'Australia house', was tijdens ons bezoek gesloten voor renovaties. Daarnaast ligt weer een u-vormig verblijf, speciaal ingericht voor komodovaranen en als zodanig geopend in 2001.
Afbeelding

Afbeelding

Daarna volgen verblijven voor geelvoetkangoeroes en helmkasuarissen.
Afbeelding

Afbeelding

In het midden van dit rondje staat een hoge kooi, waar je inmiddels dus omheen bent gelopen. Hierin leven nog meer geelvoetkangoeroes met sulawesijaarvogels.
Afbeelding

Als laatste volgt, tegenover de koala's, een verblijf voor visayawrattenzwijnen (ik ga er vanuit dat zij hier pas sinds kort en wellicht tijdelijk zitten, omdat hun andere verblijf nu leeg stond).
Afbeelding

Aan de volgende zijweg bevond zich vroeger een 'watergedeelte' (als zesde gebied na de vijf (informele) continenten). Het voormalige verblijf van de grijze zeehonden is nog te zien (eerste foto), met een bordje met 'look for exciting changes to this exhibit coming soon', evenals het voormalige verblijf van de Amerikaanse alligator (tweede foto). In deze hoek zijn ook verblijven geweest voor Californische zeeleeuwen (totdat zij verhuisden naar hun verblijf bij de ingang van het park, waar ze inmiddels ook al niet meer zijn) en Noord-Amerikaanse rivierotters.
Afbeelding

Afbeelding

Het waterthema heeft plaats gemaakt voor het nieuwste project van Los Angeles Zoo, namelijk het in 2012 geopende 'The LAIR', Living Amphibians, Invertebrates, Reptiles. In totaal leven er meer dan 60 diersoorten in dit deel. Het begint met 'Oak Woodland Pond', een buitenverblijf voor lokale wildlife, zoals onder andere western pond turtles, california newts, san diego gopher snake.
Afbeelding

Vervolgens is er een gebouw van 560 m2 waarin als eerste een muur is met daarin allerlei kleine verblijfjes voor bijvoorbeeld Guatemalan palm viper, Mexican leaf frog, Giant day gecko en mossy leaf-tailed gecko.
Afbeelding

Afbeelding

In de volgende muur zijn verblijven voor Chinese reuzensalamanders.
Afbeelding

Hiernaast ligt nog een muur met enkele kleine verblijfjes voor diverse slangen en ridderanolissen.
Afbeelding

Dan volgt een aquarium met schuttersvissen, Australian rainbowfish, Australische longvis en Nieuw-Guinese tweeklauwschildpad. Daarnaast zijn twee terraria voor lance-headed rattlesnake en voor mexican west coast rattlesnake met mexican beaded lizard.
Afbeelding

Aan de andere kant zijn ongeveer acht horizontale verblijven naast elkaar, waarin de omgeving steeds in elkaar doorloopt. Tot de bewoners behoren onder andere slangenhalsschildpadden, Fiji Island banded iguana, West African green mamba, bushmaster.
Afbeelding

In de laatste ruimte van dit gebouw neem je een kijkje in verzorgingsruimte van de reptielen. Tevens zijn hier verblijven voor Mexican giant horned lizard (rechts op tweede foto), Gray's varanen (grote verblijf op tweede foto) en spinschildpadden met stralenschildpadden.
Afbeelding

Afbeelding

Dan loop je weer naar buiten, waar deze twee schildpadsoorten ook een buitenverblijf blijken te hebben. Daarnaast is een buitenverblijf voor Burmese star tortoises.
Afbeelding

Verder is hier een leuk rotsachtig verblijf met allemaal hoeken en gaten waar je omheen kunt lopen en waar cape rock lizards, santa catalina side-blotched lizards, San Esteban Island Chuckwalla, California desert tortoise, collared lizard en desert iguana samen leven.
Afbeelding

Hierna kun je een kleiner gebouwtje (190 m2) binnen, The Desert LAIR, wat in het teken staat van A, I en R's uit de woestijn (gilamonsters, sonoran toads, cape rock lizards (foto), diverse ratelslangen, enzovoort).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Van links naar rechts: Desert hairy scorpion, sonoran tarantula, northern speckled racer, tiger salamander

Als je aan de andere kant van dit gebouwtje naar buiten gaat, is daar aan de ene kant het zojuist genoemde oude, leegstaande verblijf van de Amerikaanse alligator en aan de andere kant bevindt zich een nieuw, bewoond verblijf voor valse gavialen.
Afbeelding


Soms leek de ontwerper van dit park echt zo inspiratieloos; vogels, grote katten, kleine roofdieren, apen, varanen, alles is gewoon in dezelfde u-vormige verblijven gezet en verder zijn er ook veel saaie (hoefdier)kuilen. Toch lijkt het park wel behoorlijk bezig met vernieuwingen, en die zien er goed uit (alleen kom ik daar niet voor olifanten en gorilla's, dus de hoefijzers zijn beter blijven hangen ;) ), dus we zijn erg benieuwd hoe het park zich verder zal ontwikkelen! Los Angeles Zoo is geen fotograafvriendelijk park, maar vanwege de collectie is het absoluut de moeite waard!
Laatst bijgewerkt door Kaartje op zo okt 13, 2013 11:33 am, in totaal 1 keer bewerkt.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.

9 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor sharkmember » zo okt 13, 2013 11:29 am

Mooi verslag :)

Sommige verblijven zijn de max :)
Avatar gebruiker
sharkmember
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 833
Likes: 228 posts
Liked in: 79 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 11:17 pm
Woonplaats: rumst

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor meubilaie » zo okt 13, 2013 12:05 pm

top verslag!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 834
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor Hamerhaai » wo okt 16, 2013 9:32 pm

Mooi verslag! Mooie collectie hebben ze daar.
Van mij mogen ze wel wat zwarte duikers naar Nederland sturen, ze hebben er toch genoeg :bengel:
Avatar gebruiker
Hamerhaai
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1476
Likes: 500 posts
Liked in: 237 posts
Geregistreerd: za jun 25, 2011 4:56 pm

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor Kaartje » do okt 17, 2013 5:34 pm

Bedankt voor jullie reacties. :)
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor theoo » do okt 17, 2013 5:35 pm

echt een top-verslag van een zeer interessante tuin, al heb ik nu al genoeg van vreemdgevormde verblijven....

Kaartje liken deze post.
theoo
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 3464
Likes: 84 posts
Liked in: 571 posts
Geregistreerd: wo jan 30, 2008 8:32 pm
Woonplaats: Zwitserland

Re: [fotoverslag] Los Angeles Zoo 31-05-2013

Berichtdoor IceQueen » ma okt 16, 2017 7:12 pm

Ik zie dat ik hier nooit wat heb gezegd over ons eerste bezoek aan deze zoo in 2013. Wij hadden het toen prima naar ons zin gehad de hele dag, kwamen eigenlijk tijd te kort, zoveel soorten en LAIR is voor reptielenfans gewoon fantastisch! Dus nu 4 jaar later stond deze zoo wederom op de planning. De zoo is van 10:00 tot 17:00 geopend, dus we dachten als we er om 10 uur zijn, zijn we nu vast wel om een uur of 3 klaar en kunnen we nog andere dingen in Griffith park doen, ja, niet dus.. Dat werd gewoon 5 uur :schater: Wederom een aangenaam bezoek, natuurlijk zijn er wat verouderde verblijven, maar het is duidelijk dat deze zoo in opmars is qua vernieuwingen.
We zijn erg onder de indruk van hun nieuwste gebied: Rainforest of the America's
Wij kwamen er aan de kant van de jaguars in en waren gelijk al aangenaam verrast, zeg nou zelf: dat ziet er toch een stuk beter uit dan het laatst geopende jag verblijf hier in NL...
Afbeelding

vervolgens kom je wat reptielen en geleedpotigen tegen, sorry soorten weet ik ff niet meer ;) wellicht dat er later nog het eea voorbij komt bij de dierenfoto's, maar de aankleding er om heen is top:
Afbeelding

Ook vind je hier bairds tapirs
Afbeelding

Nog wat vogels en ook een kooi voor red uakaris, deze staat vrij ver van het bezoekerspad af en foto's zijn dan ook eigenlijk onmogelijk, wellicht met veel geduld en als de apen net op de goede afstand van het gaas zitten, maar die tijd had ik niet, dus jammer. Dat is dan ook het enige minpunt van dit stuk. Ik snap het, maar het past niet bij de rest, het breekt het beeld wat je tot dan toe hebt, zonde.

Maar goed, daarna kom je bij een mega verblijf voor reuzenotters. Deze is van verschillende kanten en hoogtes te bekijken. Geen otter gezien, maar het verblijf alleen al was fantastisch om te zien, ik denk het mooiste reuzenotterverblijf wat ik ken.
bovenaanzicht:
Afbeelding

beneden:
Afbeelding

Hierna volgt nog verblijf voor harpijs, ook op verschillende hoogtes te bekijken, yay!

Ook nieuw zijn tasmaanse duivels, geen foto's van de verblijven gemaakt, maar eigenlijk vergelijkbaar met wat hier in europa te vinden is, 2 verblijven voor 2 dieren.
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8117
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten