ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

[fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Kaartje » do jul 11, 2013 9:35 pm

Veel namen heb ik in het Engels gelaten, omdat voor sommige geen Nederlandse namen te vinden zijn en omdat het mij een hoop vertaal-tijd scheelt zo. ;)

23-05-2013 Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium is in 1984 geopend in een oude 'cannery', waar de sardines werden ingeblikt. In 1973 is deze 'cannery' gesloten, als laatste in een heel rijtje. Een deel is platgegooid, maar een deel van de oude cannery is blijven staan. Het aquarium heeft een oppervlakte van ongeveer 2,8 hectare (meer dan 300.000 vierkante feet), waarvan ongeveer 1,6 hectare voor verblijven en publieke gebieden en ongeveer 0,25 hectare aan viewing decks (de rest van de oppervlakte is achter de schermen).

Afbeelding

Je komt binnen in een grote hal, met enkele balies en aan het plafond drie orka's (man en vrouw met jong), op ware grootte. Elders hangen ook grijze walvissen en witgestreepte dolfijnen aan het plafond. Je kunt hier kiezen tussen de twee kanten van het aquarium. Monterey Bay Aquarium is begonnen met het 'linker gedeelte', de 'Ocean's Edge', met verblijven en dieren die de kustregio representeren. Later, in 1996, is de tweede vleugel, 'The Outer Bay Wing', geopend met dieren uit de diepzee. In 2011 is dat gedeelte omgebouwd tot 'The Open Sea'. Tussen beide delen is een loopbrug, die je ziet op onderstaande foto.
In totaal zijn er meer dan 200 verblijven. Bijna 3 miljoen gallons (11.356.000 liter) zeewater stromen dagelijks door de verblijven en terug in de baai. In de 'Ocean's Edge' verblijven wordt vers zeewater gepompt vanuit de baai. Overdag wordt het water gefilterd. 's Nachts wordt het niet gefilterd, waardoor plankton en larve enzo dus juist de verblijven in komen en zo weer als voedsel kunnen dienen voor de bewoners.

Afbeelding

Afbeelding

Als je naar links gaat, naar 'The Ocean's Edge', zie je als eerste het 'Kelp Forest'.
Afbeelding

Het Kelp Forest verblijf bevat ongeveer 1,3 miljoen liter water. Per minuut wordt meer dan 7500 liter zeewater door jets het water ingepompt en er zijn ook golfmachines weggewerkt in de rotsen om stroming in het water, essentieel voor het kelp, te maken. In dit verblijf leven diverse 'rockfishes', luipaardhaaien, California sheephead, enzovoort. Het verblijf is van meerdere verdiepingen en hoeken goed te zien.
Afbeelding

Afbeelding

Op de tweede verdieping is naast dit verblijf het 'Enchanted Kelp Forest', een gebied met kelp als thema. Er zijn voelpoelen en diverse 'kleine' aquaria.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De 'Enchanted Kelp Forest' is onderdeel van de 'Splash zone'. Op de foto zie je achterin het grote kelpbassin en daarvoor een cilinder met Noord-Amerikaanse ansjovis.
Afbeelding

Als je niet richting het kelpgebied, maar de andere kant op gaat, kom je bij 'Coral Reef Kingdom'.
Afbeelding

Met in het eerste verblijf onder andere clownsvissen en doktersvissen.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Twee soorten 'garden eels'.

Afbeelding
Zeekatten. Via het knopje kun je de namaak-zeekat helpen om z'n prooi te vangen.

Afbeelding
Onder andere vier verschillende soorten murenes.

Afbeelding
Kinderspeelplek in stijl

Afbeelding
In een verblijf in deze coral crawl tunnel leeft nu een Peacock Mantis Shrimp, een bidsprinkhaankreeft. Tijdens ons bezoek was deze nog niet voor de schermen aanwezig.

Afbeelding

Afbeelding
Leaping blennies en rechts diverse soorten zeeslakken.

Het gebied eindigt hier met een verblijf voor zwartvoetpinguïns.
Afbeelding

Langs een muur op de weg terug bevindt zich een verblijf voor Spiny lobster en Californische murenes.
Afbeelding

Een etage lager bevinden zich hier diverse touchpools, zoals eentje voor 'bat rays'.
Afbeelding

In de 'Rocky shore touchpool' leven dieren als zeeëgels, zeesterren, mossels, krabben, enzovoort. De dieren van de touchpool krijgen regelmatig rust achter de schermen.
Afbeelding

Een verblijf in het buitengebied krijgt regelmatig een nieuwe lading water erbij gestort.
Afbeelding

Hiernaast is een verblijf met uitleg over de stromen in de kustgebieden naar de zee toe. Er wonen hier steelhead's. In het ronde verblijf aan de rechterkant wonen enkele lokale amfibiesoorten.
Afbeelding

Naast de touchpools ligt het 'Coastal Wetland to Sandy Shore' gebied.
Afbeelding
Er valt veel te zien en te beleven. Bij het linkerverblijf krijg je op een schermpje een ingezoomd beeld. Met de knopjes kun je dit beeld bedienen.

Afbeelding
Heremietkreeft en Black turban snail

Als je aan het wiel draait, komt er een stroming in het verblijf, waardoor de 'barnacles' zich kunnen gaan voeden als ze honger hebben.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Fat innkeeper worm, Ghost shrimp

Afbeelding
Onder andere threespine stickleback, tubesnout, bay pipefish, dwarf perch, moonglow anemone.

Dan ga je door een deur heen naar een semi-buitengebied. In het water aan deze kant leven onder andere bat ray, shovelnose guitarfish, leopard shark, round stingray.
Afbeelding

Tevens leven in dit gebiedje tot achttien soorten kustvogels (strandlopers, plevieren, Noord-Amerikaanse zwarte scholeksters, enzovoort). Aan de andere kant van deze zandberg is nog een watertje, met golfslag. Op de achtergrond zie je de echte zee. De achterwand zijn geen ramen, maar is heel fijn gaas.
Monterey Bay Aquarium vangt verlaten Amerikaanse strandplevieren op. Als ze jongen hebben gered, zetten ze het mannetje achter de schermen om daar voor ze te zorgen. Het is de bedoeling dat de jongen weer worden uitgezet als ze voor zichzelf kunnen zorgen.
Afbeelding

Zo kom je weer uit bij de touchpools en heb je het Coastal Wetland en Sandy Shore gebied gezien. Aan de andere kant gaat het verder met een 'Seafood Café'. Hier leer je via video's wat de schade van het eten van sommige zeedieren kan zijn. Er wordt uitgelegd dat je een 'Seafood Watch' flyer op kunt halen - of via een QR-code meer info kunt aanvragen - over welk zeevoedsel wel duurzaam verkregen kan worden en welke je beter kunt mijden.
Afbeelding

Hierna volgt het 'Monterey Bay Habitat'. Het grote verblijf is meer dan 27 meter lang en laat vijf verschillende habitats van de baai zien, namelijk havens/kades (eerste foto), zanderige zeebodems (tweede foto), schalie riffen, diepe riffen en open water. De bewoners zwemmen heen en weer over deze delen. Er leven hier onder andere zevenkieuwshaaien, luipaardhaaien, doornhaaien en white seabass.
Afbeelding

Afbeelding

Van bovenaf is de zandloper-vorm van het verblijf te zien, wat gunstig voor de constant zwemmende haaien schijnt te zijn. Deze 'achter-de-schermen'-blik bevindt zich tussen de zwartvoetpinguïns en het verblijfje in de muur voor kreeften en murenes.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad zijn steeds kleinere verblijven te vinden die passen bij één van de vijf habitats.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Links carnivorous chiton en snapping shrimp, rechts skeleton shrimp

Afbeelding
Door middel van drijvende vergrootglazen kun je het schalie rif beter bekijken.

Afbeelding
Fringehead

Op de zandbodem treffen we onder andere 'sand dollars'.
Afbeelding

Afbeelding
Spiny brittle stars

Afbeelding
Tube anemones

Afbeelding
Sandy seafloor fishes

Afbeelding
Platvissen

In het diepe rif leven onder andere rotsvissen.
Afbeelding

Diertjes die op de bodem leven:
Afbeelding

Als laatste in dit gebied, aan de kant van het open water, is er een verblijf voor 'spot prawns' en 'sheep crab'.
Afbeelding

Tevens zijn er twee verblijven voor onder andere giant octopus.
Afbeelding


Dat was de gehele linkerkant met 'The Ocean's Edge'. In het midden van park bevindt zich het verblijf met de enige zoogdieren van dit park, namelijk zeeotters. Het verblijf is van twee verdiepingen te bekijken. Van september vorig jaar tot eind maart dit jaar was het zeeotterverblijf gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Nu waren er weer drie zeeotters te zien. Er zijn momenteel vijf 'vaste' zeeotters aanwezig in het park, de andere twee zullen achter de schermen hebben gezeten. Daar worden de vrouwtjes ingezet als surrogaat-moeder voor opgevangen weesjes. Er zijn in Monterey Bay Aquarium al meer dan 600 zeeotters opgevangen, waarvan 34 procent weer is uitgezet en 8 procent in aquaria is gebleven. De meeste zeeotters die nu in de Verenigde Staten te zien zijn, zijn door dit Aquarium opgevangen. Bij een aantal vrouwelijke dieren die zijn uitgezet, is later gezien dat ze hun eigen jong opvoedden.
Afbeelding

Afbeelding

Om richting 'The Open Sea' te gaan, moet je over een brug. Deze kun je aan de rechterkant, na het zeeotter verblijf, oplopen, maar zoals eerder al te zien was, loopt de loopbrug al vanaf 'The Ocean's Edge' die kant op.
Afbeelding

In het eerste, ovale verblijf van ongeveer 11 bij 8 meter en ruim 55.000 liter water zwemmen ongeveer 5000 Pacific sardines over je heen. (Ook op de vorige foto te zien, aan de bovenkant.)
Afbeelding

Hierna volgt een ruimte met eerst een verblijf voor Pacific mackerel en vervolgens diverse verblijven voor kwallen.
Afbeelding
Rechts Pacific mackerel, rechtdoor Purple striped jelly

Het verblijf van de 'sea nettles' bevat ruim 7500 liter water en is daarmee het grootste verblijf van zijn soort in de wereld.
Afbeelding

Afbeelding
Van links naar rechts: nogmaals de sea nettles, umbrella jelly, lion's mane jelly, moon jelly. 'Achter je' bevinden zich ook nog Chrystal jelly en kleine moon jelly.

In een volgende ruimte is aandacht voor de kleine wezentjes in de grote oceaan: voor plankton en de kleinste kwalletjes die dat eten en op hun beurt weer gegeten worden.
Afbeelding

Afbeelding

Zo kom je bij het grootste verblijf van het park: 'the open sea'. Dit verblijf is 27,5 meter lang en 10,5 meter diep en bevat bijna 3,8 miljoen liter water. Volgens het park is het één van de grootste aquaria van de wereld. Ze huisvesten één van de grootste en meest diverse oceanische samenlevingen. The open sea is van verschillende hoogtes te bekijken. Het raam bestaat uit vijf delen, is 16,5 meter lang, ruim 5 meter hoog en 33 centimeter dik. Er wordt water van de baai aantoegevoegd, dat eerst verwarmd moet worden tot 22*C. Voor het water terug naar de baai gaat, wordt er warmte terug gewonnen uit het water. Er wordt gebruik gemaakt van biologische filters en ozon.
Er leven onder andere yellowfin tuna, Pacific bluefin tuna, Pacific bonito en dolphinfish. Er hebben ook maanvissen in gewoond, maar die hebben wij niet gezien. Zij werden, net als de zeeschildpadden nu nog, met de hand gevoerd. In februari is er een derde geschulpte hamerhaai toegevoegd en vlak na ons bezoek zijn er violette pijlstaartroggen toegevoegd. Van 2004 tot 2010 hebben hier vijf witte haaien geleefd, die allen succesvol weer zijn uitgezet. Helaas is de zesde witte haai, die in 2011 een aantal maanden in het aquarium heeft geleefd, een week na zijn uitzet overleden. Naast al deze grote bewoners, leven er ook nog zo'n 18.000 sardines (totdat je er tijdens een voedering een aantal ziet verdwijnen... ;) ).
Afbeelding

Afbeelding
Tel maar na. ;) Ter plekke was het een erg indrukwekkend gezicht, lastig weer te geven op foto.

Het verblijf is ook vanaf de zijkant door een klein raampje te bekijken en een etage lager blijkt er nog een flink raam te zijn.
Afbeelding

In deze ruimte is veel aandacht voor het verdwijnen van de zeebewoners en wat je daar tegen kunt doen.
Afbeelding

Boven ligt er naast 'the open sea' een verblijf voor ansjovis.
Afbeelding

Zo kom je bij het 'ocean travelers' verblijf, met French grunt, spotfin mojarra en een onechte karetschildpad.
Afbeelding

Daar tegenover bevindt zich een verblijf voor duifzeekoet, zeekoet, kuifpapegaaiduiker en gehoornde papegaaiduiker.
Afbeelding

Op deze verdieping bevindt zich ook nog een kinder speel- en ontdek hoek, genaamd 'Flippers, flukes & fun'.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Spelenderwijs leren kinderen het verschil in de manier van eten tussen baleinwalvissen en tandwalvissen, en nog veel meer van dat soort dingen.

Zoals eerder aangegeven kun je aan deze kant ook nog naar beneden. In het midden is de educatieve tentoonstelling over 'vanishing wildlife'. Aan beide kanten daar naast is er ruimte voor andere exposities. Aan de linkerkant bevindt zich sinds 2012 'the jellies experience'. Op een flitsende manier zijn hier veel verschillende kwallensoorten te zien. Er wordt aandacht besteed aan de variabele vormen van kwallen, aan hun levensloop en bijvoorbeeld ook aan dat ze soms fluorescerend zijn.
Afbeelding

In het eerste verblijf leven Japanese sea nettles.
Afbeelding

Afbeelding
Upside-down jelly

Na een verblijf voor spotted jelly kom je bij een verblijf voor Indonesian sea nettle. Let op de lampen! ;)
Afbeelding

Afbeelding
Blubber jelly

Afbeelding
Van links naar rechts: Elegant jelly, Bell jelly, Lantern jelly.

Aan de andere kant is nog een verblijf voor white-spotted jelly. Daarna kom je in de volgende ruimte:
Afbeelding
Eigenlijk zijn het maar drie verblijven voor moon jellies. ;)

Iedereen kan een soort van blik 'achter de schermen' werpen, waar de kwallen worden gekweekt.
Afbeelding

Afbeelding
Onder andere flower hat jelly, elegant jelly, warty comb jelly.


Tenslotte is er hier beneden een tentoonstelling over en met zeepaardjes. 'The secret lives of seahorses' zal na vier jaar (helaas) gaan verdwijnen. Vanaf 3 september zal het gesloten zijn en volgend voorjaar zal er dan op deze locatie een inktvissententoonstelling openen.
Afbeelding

In deze tentoonstelling wordt er aan de hand van verschillende soorten steeds een stukje over de leefwijze en levensloop van zeepaardjes uitgelegd.

Afbeelding
Tigertail seahorse en zebrasnout seahorse

Afbeelding
Weedy seadragons

Afbeelding
Bluestripe pipefish, dragon pipefish, Janss's pipefish

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Kleine zeepaardjes en zeenaalden

Afbeelding
Shrimpfish

Afbeelding
Lined seahorse

Afbeelding
Leafy seadragon

Afbeelding
'Getting together' met Pacific seahorse en potbelly seahorse

Afbeelding
Dwarf seahorse

Afbeelding
Banded pipefish en yellowbanded pipefish

Afbeelding
Aan de rechterkant een verblijf voor longsnout seahorse.

Afbeelding
Yellow seahorse en alligator pipefish

Afbeelding
White's seahorse


Zo heb je het gehele aquarium aan de binnenkant gezien. Zoals eerder aangegeven zijn er echter ook nog 'decks' buiten, die via verschillende plekken te bereiken zijn. Alle 'balkons' op deze foto horen bij het aquarium.
Afbeelding

Als je bij de grote hal naar buiten gaat, zijn daar buiten nog een aantal verblijven, zoals degene waar het water regelmatig in stort en waar één en ander bij staat uitgelegd over eb en vloed.
Afbeelding

Afbeelding
Hier leven steelhead, het verblijf is aangesloten op het eerdere binnenverblijf voor steelhead.

Tevens is buiten een grote getijdenpoel, waar van alles in te ontdekken valt. Vooral voor kinderen tussen 8 en 13 jaar, die hier kunnen duiken.
Afbeelding

Het grootste, gaafste en meest variabele leefgebied 'van' het aquarium is natuurlijk gewoon de open zee. Op diverse plekken staan telescopen, zodat je verder kunt kijken en er staan vrijwilligers om je te helpen met waar je moet kijken. Gewone zeehonden, Californische zeeleeuwen en Zuidelijke zeeotters worden hier zeer regelmatig, waarschijnlijk zelfs dagelijks, waargenomen. Op een bord worden de waarnemingen van de dag bijgehouden. De dag voor ons bezoek waren er Risso dolfijnen en tuimelaars gezien. In totaal komen er 27 soorten zeezoogdieren voor in de Monterey Bay National Marine Sanctuary, waarvan sommige als residents en andere in bepaalde jaargetijden.

Afbeelding
Op deze foto zie je vooraan de rotsen waar vaak gewone zeehonden op liggen (maar tijdens ons bezoek even niet), daarachter is kelp te zien met zeeotters en helemaal achteraan is een rode boei, waar zich een aantal zeeleeuwen op hebben verzameld.

Aan een zijkant van het aquarium is een strandje, waar op het eind van de dag een groepje gewone zeehonden te zien was.
Afbeelding

WOW, WOW, WOW, dit aquarium was absoluut een zeer gave, positieve verrassing van onze reis!
Er is zo veel educatie, op een leuke, speelse, interactieve manier verwerkt, waarbij je kon zien dat bezoekers er mee bezig waren. Daarnaast zijn er in totaal ook nog eens 1400 vrijwilligers! En er is in het gehele park gratis WiFi, zodat je overal gebruik kunt maken van de app. ;)
Ik heb me er over verbaasd hoe geïnteresseerd de meeste bezoekers bij ieder verblijf weer uitgebreid bleven staan, en voor ieder visje en ieder vreemd wezen weer de tijd namen om het te zoeken en te bewonderen. Ik weet niet of dat nou typisch Amerikaans is, of door de presentatie komt, wellicht een combinatie van beide, maar het gaf mij in ieder geval een positief gevoel mee (ook al was het daardoor wel lastig om overzichtsfoto's voor dit verslag te maken ;) ).
Ik vind de opbouw van het aquarium heel leuk gedaan, ze hebben indrukwekkende diersoorten en dat in combinatie met de wildlife - ik zou me al dagenlang op de decks alleen kunnen vermaken - maakt dit park voor mij een hele bijzondere!

Zelf hebben we aardig wat tijd buiten doorgebracht (in totaal meer dan 2,5 uur), soms ook afwisselend van elkaar om de boel buiten in de gaten te kunnen houden terwijl de ander binnen bezig was met (overzichts)foto's. ;) We hebben gedurende de hele dag een flink aantal zeeotters in het kelp gezien. Eén keertje kwam er eentje voorlangs, heel dichtbij. Behalve de zeehonden op het strandje, zwom er ook een keer een zeehond vlakbij. Hoogtepunt van de dag was voor ons het zien van een zeeotter met een jong op de buik. :hartje:
Laatst bijgewerkt door Kaartje op do jul 11, 2013 9:45 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.

13 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Adriaan » do jul 11, 2013 9:41 pm

Vanuit Hannover genieten van dit verslag!

2 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Adriaan
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2854
Likes: 627 posts
Liked in: 383 posts
Geregistreerd: wo mei 30, 2007 7:23 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Johnny » vr jul 12, 2013 11:28 am

Een woord: WOW!

Kaartje liken deze post.
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor ralph » vr jul 12, 2013 2:37 pm

Wat een enorme kwallencollectie! :)
ralph
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2987
Likes: 107 posts
Liked in: 820 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:02 pm
Woonplaats: Tilburg

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor corotauria » vr jul 12, 2013 4:11 pm

Indrukwekkend uitgebreid verslag. Ziet er goed verzorgd uit allemaal.
Die combi van verschillende Pap-duikers en Duifzeekoeten mogen in NL best ook wel verschijnen... :-)

Johnny liken deze post.
Avatar gebruiker
corotauria
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 684
Likes: 3 posts
Liked in: 101 posts
Geregistreerd: ma jun 04, 2007 11:07 am

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Johnny » vr jul 12, 2013 4:25 pm

corotauria schreef:Indrukwekkend uitgebreid verslag. Ziet er goed verzorgd uit allemaal.
Die combi van verschillende Pap-duikers en Duifzeekoeten mogen in NL best ook wel verschijnen... :-)


Dit hele aquarium mag hier wel verschijnen! Ik ben hier haast nog enthousiaster over dan Georgia! Ik ken het aquarium goed van foto's en ik had een plattegrond op mijn oude laptop staan, maar ik had daar natuurlijk geen idee bij dat er zoveel te zien was! Wow!
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Hamerhaai » za jul 13, 2013 9:25 pm

Mooi verslag! Leuk om eens een verslag te lezen van dit geweldige aquarium. Van alle aquaria in de wereld zou ik deze absoluut het liefste bezoeken! Helaas is het niet naast de deur.
Avatar gebruiker
Hamerhaai
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1474
Likes: 500 posts
Liked in: 237 posts
Geregistreerd: za jun 25, 2011 4:56 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Flipje » zo jul 14, 2013 8:53 am

Verrekt compleet aquarium... :-)
Avatar gebruiker
Flipje
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2864
Likes: 96 posts
Liked in: 135 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:46 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Johnny » zo jul 14, 2013 8:56 am

Flipje schreef:Verrekt compleet aquarium... :-)


Dat kom je echt niet vaak tegen, zo compleet! En, wat ik knap vind, een top-aquarium met een hoog bezoekersaantal, zonder tunnels en zonder zeezoogdieren ( op zee-otters na). Het kan dus wel.

DJ Richard Hendriks liken deze post.
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Mazzeltje » zo jul 14, 2013 11:58 am

Erg mooi verslag heb je gemaakt wat mij een mooi aquarium lijkt.
Avatar gebruiker
Mazzeltje
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1000
Likes: 406 posts
Liked in: 128 posts
Geregistreerd: wo jul 02, 2008 6:43 pm
Woonplaats: Enschede

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor meubilaie » zo jul 14, 2013 4:23 pm

wauw! mooi aquarium en verslag!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 830
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Neushoornfan » zo jul 14, 2013 5:22 pm

Wat een enorm gaaf aquarium! Bedankt voor dit verslag! :D
Neushoornfan
Zoo Bezoeker
Zoo Bezoeker
 
Berichten: 37
Likes: 76 posts
Liked in: 0 post
Geregistreerd: vr jun 04, 2010 3:16 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Kaartje » zo jul 14, 2013 6:53 pm

Bedankt voor alle leuke reacties! :D Leuk om te zien dat ik blijkbaar niet de enige ben die zo enthousiast is over dit aquarium. ;)
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Dutch-Dolphin » ma jul 15, 2013 10:39 am

Mooi boeiend verslag! Bedankt voor het posten
Dutch-Dolphin
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1854
Likes: 180 posts
Liked in: 156 posts
Geregistreerd: di dec 02, 2008 3:59 pm

Re: [fotoverslag] Monterey Bay Aquarium 23-05-2013

Berichtdoor Johnny » ma jul 15, 2013 3:34 pm

Kaartje schreef:Bedankt voor alle leuke reacties! :D Leuk om te zien dat ik blijkbaar niet de enige ben die zo enthousiast is over dit aquarium. ;)


Are you kidding me???? Het is een droom van me om dit aquarium eens te bezoeken! En nu nog meer! Ik wil dolgraag de 'big 4' van de VS bezoeken, Georgia, Monterey, Shedd's en Baltimore. En nog een hoop zoo's erbij natuurlijk :p

2 mensen liken deze post.
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Volgende

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten