ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

[fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Kaartje » za jun 29, 2013 7:11 pm

26-05-2013 The Living Desert

The Living Desert ligt bij Palm Springs en heeft, zoals de naam al aangeeft, een woestijnklimaat. De openingstijden van het park zijn hier op aangepast. Van 1 oktober tot 1 juni zijn ze ‘gewoon’ geopend van negen tot vijf, maar in de zomermaanden gaan ze om acht uur open en sluiten ze om half twee. Het hoogseizoen van het park loopt ook steeds door twee jaartallen, in de wintermaanden dus, en verblijven worden regelmatig in het najaar geopend, voor het nieuwe hoogseizoen. Het park is ruim 485 hectare, waarvan ongeveer 48 hectare in gebruik is voor het dierenpark. De rest is een ongestoord stuk ‘Sonoran Desert’. Hier is het park in 1970 ook mee begonnen, pas in 1972 kwam het eerste dier in gevangenschap, een kitvos.

Afbeelding

Er zijn overigens veel schaduwplekken voor bezoekers gemaakt en je kunt er ook voor kiezen om met een 'treintje' naar een andere plek in het park te gaan. Je kaartje van zes dollar (kinderen drie dollar) voor deze shuttle is de gehele dag geldig.
Afbeelding

Het park bestaat uit twee delen: eentje met dieren uit de Amerikaanse Desert (bovenste helft op de plattegrond) en in het andere deel leven dieren uit de Afrikaanse woestijn (onderste gedeelte).
Afbeelding

Als je richting het Amerikaanse deel loopt, kom je meteen al door een droge omgeving, met veel planten die het in de droogte goed doen, zoals cactussen. Er zijn verschillende zijpaadjes, waar dan planten langs staan uit een bepaald gebied.
Afbeelding

Afbeelding

In de 'Mojave Garden' kom je een verblijf tegen voor woestijnschildpadden. Leuk om te zien hoe het verblijf in zijn omgeving opgaat.
Afbeelding

Vervolgens kom je bij een groot dieren-ziekenhuis van tien jaar oud. Jaarlijks worden hier duizend tot tweeduizend dieren opgevangen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schildpadden, die door hun eigenaars op straat zijn gezet (of mannelijke schildpadden die zelf zijn weggelopen). De ex-huisdieren kunnen niet meer worden uitgezet en moeten dus bij andere mensen weer worden ondergebracht.
Tijdens ons bezoek was er ook een schildpad aanwezig, die een pootje was verloren. Ter vervanging hadden ze op de plek van het pootje een halve biljartbal gemonteerd, waar de schildpad zich zo te zien prima mee uit de voeten kon maken.
Afbeelding
Herstellende schildpad op rechterkant van de foto

Uiteraard worden ook de dieren uit het dierenpark behandeld in dit ziekenhuis. Ieder dier krijgt een jaarlijkse controle, zodat ze per dier ook de normaalwaarden kennen. De dieren uit het park worden gescheiden gehouden van de binnengebrachte dieren. Zo zijn er twee behandeltafels, twee narcosesystemen, enzovoort. Naast de diverse behandelkamers en laboratoria (radiologie, intensive care, operatiekamers voor grote en kleine dieren, enzovoort)...
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
'Large animal surgery' kamer met daarnaast de 'bijkom'-ruimte, met dikke matten tegen alle muren.

...bevinden zich meerdere quarantaineverblijven.
Afbeelding

Aan de buitenkant van het grote gebouw, zitten er een aantal patiënten 'in de etalage'. Op de bordjes staat uitgelegd waar ze voor behandeld zijn. Tijdens ons bezoek zaten er diverse vogels.
Afbeelding

Afbeelding

Tegenover het ziekenhuis is een vlindertuin; geen gebouw, maar gewoon een mooi ingericht stukje begroeiing, waar wilde vlinders op af komen.
Afbeelding

We passeren een volière voor krombekspotlijsters en even verderop is een volière voor roodstaartbuizerden.
Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover is een kolibrietuin.
Afbeelding

In een ander zijpaadje is een verblijf voor Amerikaanse oehoe's. Deze dieren schijnen opgevangen te zijn en kunnen niet meer worden uitgezet. In de buurt leven echter ook wilde oehoe's.
Afbeelding

Hier tegenover is een doorloopvolière met onder andere kwakken, raven, grote zilverreigers, kalkoengieren en renkoekoeken.
Afbeelding

Daarna volgt er een vijvertje met pupfish. Deze vissen zijn zo genoemd naar het paargedrag van de mannen, wat blijkbaar op spelende puppies lijkt. Ernaast is een volière met raven.
Afbeelding

Zo kom je bij een verblijf voor coyotes.
Afbeelding

Daarnaast is nog een vijver, gelegen aan een doodlopend zijpaadje. Hier zijn nog steeds meerdere zijpaadjes, zonder verblijven, te vinden. In deze vijver leven ook pupfish en verder komt er veel wildlife op af, waaronder reigers en ijsvogels. Zelf hebben we er een hagedisje gezien.
Afbeelding

In de volgende volière leven prairievalken.
Afbeelding

Vervolgens kom je in een gebied met meer verblijven, genaamd 'Eagle Canyon'. In tegenstelling tot wat je bij de naam zou vermoeden, leven hier niet alleen arenden, maar nog veel meer verschillende soorten dieren. Dit gedeelte heeft 2,5 miljoen dollar gekost. Het was het eerste project dat meer dan 1 miljoen heeft gekost en het is geopend in 1992. Het gebied begint met een volière voor steenarenden.
Afbeelding

Binnen in 'Amazing Amphibians: Frogs on the edge!' zijn diverse verblijven voor reptielen, amfibieën, schorpioenen en vogelspinnen te vinden. Deze verblijven zijn in het najaar van 2007 geopend.

Afbeelding
Links verblijfjes voor onder andere 'Sonaran green toad', Californische salamanders en Mexicaanse vogelspinnen. Het rechter verblijf is voor een Mexicaanse boa constrictor.

Afbeelding
Achtereenvolgens: driestreepboa, rondstaartgrondeekhoorn, gilamonsters en kettingslang.

Afbeelding
Als je aan de andere kant weer naar buiten stapt, tref je verblijven voor araparkieten en soldatenara's. Deze dieren horen niet thuis in de 'desert', maar leven toch in dit park, omdat ze van de directeur zijn.

Een rijtje roofdieren begint met poema's.
Afbeelding

Daarnaast zitten servals (eerste foto). Deze Afrikaanse dieren horen hier natuurlijk ook niet thuis, maar de dieren waren in beslag genomen en hadden een plekje nodig en die was hier beschikbaar. Voor de servals is het verblijf bewoond geweest door caracals. Zij horen ook niet in Amerika thuis, maar ze vonden het leuk om de verschillen en overeenkomsten tussen caracals en bobcats (tweede foto), de volgende bewoners in dit rijtje, te laten zien.
Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens zijn er verblijven voor zowel grootoorkitvossen als kitvossen (foto).
Afbeelding

Daarna is er een verblijf met katfretten.
Afbeelding

Het verblijf van de Amerikaanse dassen stond tijdelijk leeg, omdat de bewoners het raam van het binnenverblijf hadden gesloopt, door er tijdens het graven iets te hard een steentje tegen aan te gooien... En dat voor de derde keer!
Afbeelding

Bij de meeste verblijven hier is er zo'n raampje bij een holletje. Vervolgens is er een verblijf voor chacopekari's.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad bevindt zich een volière, waar je ook naar binnen kunt. Er leven onder andere blauwe reigers, diverse duiven en eenden, gouden grondspechten en geelvleugelbuidelspreeuwen.
Afbeelding

Het laatste verblijf van de 'Eagle Canyon' is bewoond door Mexicaanse wolven, één van de kleinste ondersoorten van de wolf. Het verblijf lijkt zo door te lopen in de bergen op de achtergrond.
Afbeelding

Vervolgens is er een verblijf voor witsnuitneusberen.
Afbeelding

In een zijstraat is een ronde volière met acht verblijven, voor zwartkopkardinaal met purpergors, raaf, kerkuil, kuifcaracara, slechtvalk, konijnuil met eikelspecht, woestijnbuizerd en Californische struikgaai.
Afbeelding

Als je hier verder loopt, kom je bij een verblijf voor jaguars.
Afbeelding

Afbeelding

Als je de zijstraat niet was ingegaan, kom je bij een in het najaar van 2010 geopend verblijf voor pronghorns (gaffelbokken). Zij zijn de snelste en één van de meest bedreigde dieren van Noord-Amerika.
Afbeelding

Het volgende verblijf is lastig weer te geven op foto. Het is ruim en wordt bewoond door woestijndikhoornschapen (een ondersoort van dikhoornschapen), de laatste dieren van het Amerikaanse deel. Het verblijf is geschikt voor twintig dieren. In de jaren tachtig zijn er al dieren weer uitgezet in het wild. Er wordt (of werd) hier ook onderzoek gedaan naar de dieren.
Afbeelding

Afbeelding

Tussen deze twee laatst genoemde verblijven in, starten de 'nature trails'. Zoals gezegd bestaat het park voor het grootste deel uit 'Sonora Desert' en daar lopen een drietal wandelpaden doorheen. Ze hebben lengtes van 0,25, 1 en 3,5 mile. Op de plattegrond staat aangegeven dat je moet informeren naar de tijden waarop deze paden toegankelijk zijn (zodat je wel op tijd terug zult zijn), in de zomermaanden zijn ze gesloten. Enkele zoogdieren die in dit gebied in het wild leven zijn: antilopegrondeekhoorn, woestijnkatoenstaartkonijn, zwartstaarthaas, heel veel soorten muizen en ratten, dikhoornschapen, coyotes, grijze vos, katfret, wasbeer, stinkdieren, bobcat's en poema's. Verder leven er ook heel veel soorten amfibieën, reptielen en vogels in 'The Living Desert'.
In het dierenpark zelf hebben wij ook weer (net als op vele andere plekken) wilde Californische grondeekhoorns en kolibries gezien, en anderen een roadrunner.

Als je langs het verblijf van de dikhoornschapen bent gelopen, begint het Afrikaanse gedeelte. Aan de rechterkant ligt het centrum van het park, met een showarena en het 'Discovery Center'. Wij hebben geen show gezien, maar het schijnt dat ze er onder andere met een serval aan een halsband rondlopen. Bij het Discovery Center is onder andere een 'ant lab', wat tijdens ons bezoek gesloten was in verband met onderhoud.
Afbeelding

Afbeelding

Verder is er voor kinderen van alles te beleven en te ontdekken:
Afbeelding

In het eerste Afrikaanse verblijf leven Cuviersgazellen en Noordelijke hoornraven.
Afbeelding

Er tegenover is een rijtje met kleine kooitjes voor Kaapse klipdassen (eerste foto), Arabische wilde kat (twee verblijven), zandkat, witwangdwergooruil en fenneks en een eind verderop een tweede verblijf voor fenneks (derde foto).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Naast de gazellen leven Arabische oryxen. In de jaren tachtig heeft het dierenpark al bijgedragen aan het uitzetten van deze dieren in Oman.
Afbeelding

Naast de Arabische oryxen leven wilde honden.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad is een zijpaadje door een Madagaskar-tuin. Dit pad leidt langs een volière met kaalkopibissen.
Afbeelding

In de naastgelegen Oost-Afrikaanse tuin ligt een volière voor monniksgieren en er is een verblijf voor stokstaartjes.
Afbeelding

Afbeelding

Zo kom je weer uit bij de hoofdweg, waar zich een volière bevindt met drie verblijven voor respectievelijk parelhoenders, Kaapse griel met Racquet-tailed scharrelaar en sporenkievit met Von der Deckentok.
Afbeelding

Naast de wilde honden ligt een open verblijf voor kori-trappen, gevolgd door een combiverblijf met duingazellen, kroonkraanvogels en Afrikaanse nimmerzatten.
Afbeelding

Afbeelding

Hierna volgen verblijven voor grootoorvossen, Grevy-zebra's en stekelvarkens.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er tegenover is een ruim verblijf met meerdere uitkijkpunten voor cheeta's.
Afbeelding

Zo kom je bij Village WaTuTu, een 'Afrikaans dorpje' geopend in 1998. Behalve horeca en een kinderboerderij, is hier ook ruimte voor addaxen met daarvoor een verblijf voor sporenschildpadden,
Afbeelding

dromedarissen...
Afbeelding

...en gestreepte hyena's.
Afbeelding

Afbeelding

De volgens mij enige Aziatische dieren van het park, Amoerpanters, zijn ook hier te vinden.
Afbeelding

Tevens is er een volière met verschillende soorten wevervogels.
Afbeelding

Dagelijks wordt hier om twee uur een reptielenshow gehouden.
Afbeelding

In het volgende verblijf langs het doorgaande pad leven wrattenzwijnen.
Afbeelding

Vervolgens loop je langs watussie's, die vanaf de kinderboerderij beter te zien zijn. Daarna kom je bij een savanneverblijf dat in het najaar van 2002 geopend is met netgiraffen en struisvogels. Sinds het najaar van 2011 leven er ook drie mannelijke grote koedoes.
Afbeelding

Afbeelding

Zo heb je alle dierverblijven gezien. Bij het teruglopen richting de in- en uitgang, passeer je een soort kampeerplaats en even later een ruimte met miniatuurtreinen. Het gebied groeit nog steeds, er werken een stuk of dertig tot veertig vrijwilligers aan.
Afbeelding

We vonden het een leuk dierenparkje. Het is door de ligging vanzelf al gethematiseerd en dat is leuk verder uitgewerkt, al mogen er her en der best wat verblijven worden opgeknapt of verwijderd...
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.

7 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Johnny » za jun 29, 2013 7:23 pm

Het ziet er wel gaaf uit! Het zal iig wel op veel plekken de juiste sfeer geven ;) Maar, amoerpanters in de woestijn?? Die zullen het zwaar hebben :o
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor stick » zo jun 30, 2013 10:30 am

Leuk verslag weeral!!
stick
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1557
Likes: 252 posts
Liked in: 200 posts
Geregistreerd: ma dec 22, 2008 8:56 pm
Woonplaats: Kalmthout

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Patty » zo jun 30, 2013 11:45 am

Ziet er erg mooi uit! Bedankt voor je verslag! :)
Avatar gebruiker
Patty
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 272
Likes: 363 posts
Liked in: 174 posts
Geregistreerd: do jan 03, 2013 3:36 pm

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Will » zo jun 30, 2013 5:18 pm

Leuk verslag. Mooi om te zien dat ze, ondanks dat ze in de woestijn zitten, een savanne min of meer groen kunnen houden. Kunnen vele parken hier nog wat van leren...
Avatar gebruiker
Will
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2952
Likes: 9 posts
Liked in: 593 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 12:01 pm
Woonplaats: Madrid

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Racing Stripes » ma aug 05, 2013 9:44 pm

Wij hadden hier in 2012 een abbo !
Racing Stripes
Zoo Bezoeker
Zoo Bezoeker
 
Berichten: 66
Likes: 7 posts
Liked in: 6 posts
Geregistreerd: wo apr 16, 2008 3:31 pm

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Mazzeltje » di aug 06, 2013 1:59 pm

Ziet er inderdaad erg leuk uit.
Avatar gebruiker
Mazzeltje
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1000
Likes: 406 posts
Liked in: 128 posts
Geregistreerd: wo jul 02, 2008 6:43 pm
Woonplaats: Enschede

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor Rafiaan » wo aug 28, 2013 4:26 pm

Kaartje schreef:De volgens mij enige Aziatische dieren van het park, Amoerpanters, zijn ook hier te vinden.
Afbeelding

Steenarenden leven ook in Azië. Best wel raar dat de panters in de woestijn moeten leven, in het wild leven ze toch in Noord-Rusland.
Grootste minpunt van het park lijkt mij wel de kleine volières.
Maar leuk verslag!
Avatar gebruiker
Rafiaan
Zoo Bezoeker
Zoo Bezoeker
 
Berichten: 56
Likes: 30 posts
Liked in: 14 posts
Geregistreerd: vr jul 05, 2013 1:54 pm

Re: [fotoverslag] The Living Desert 26-05-2013

Berichtdoor IceQueen » ma okt 16, 2017 1:55 pm

Een weekje geleden ook naar deze zoo geweest, erg goed bevallen! We hebben er zo'n 5 uurtjes rondgelopen in 37 graden ;) maar toch waren de meeste dieren prima te zien. Leuke combi van dierentuinenverblijven met leuke soorten en verschillende botanische themastukjes waar je ook nog lokale wildlife kan tegenkomen, zo hebben wij diverse reptielen gezien, vele kolibri's, konijntjes, eekhoorns en zelfs een roadrunner! Je kan ook nog diverse nature trails doen.

Er zijn wat kleine wisselingen in de zoogdiercollectie, vast ook in de vogelcollectie, maar die soorten heb ik niet allemaal onthouden. Waar in dit verslag de servals zaten, zit nu weer een caracal. Er zijn geen arabische zandkatten meer, maar wel 2 zwartvoetkatten en een fossa. Oja, ik weet nog wel 1 vogel, er is een Amerikaanse zeearend bijgekomen een paar weken geleden, opvangdier, deze is te vinden in eagle canyon.

Ik denk dat dit na Monterey Bay m'n favo dierentuinbezoek van deze vakantie was.
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8117
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten