ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

[fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Kaartje » vr jun 14, 2013 9:04 pm

22-05-2013 San Francisco Zoo

San Francisco Zoo is geopend in 1929. Het bestaat uit 40 hectare en ligt aan de buitenkant van San Francisco, in een groene omgeving. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers en dit jaar waren wij daar twee van. ;-)

Afbeelding

San Francisco Zoo heeft een combinatie van een ouderwetse postzegelverzameling-indeling en een continentale indeling, en wellicht heb je daarmee ook meteen de oudere en de nieuwere verblijven te pakken.

Afbeelding

Al van buiten het park kun je de in 2004 geopende Afrikaanse savanne zien liggen, achter een hek (rechts op de eerste foto van dit verslag).
Afbeelding

Na de kassa's, souvenirshop en toiletten volgt een entreepleintje met het eerste mooie uitzicht over deze savanne. Hierna volgt pas de kaartcontrole.
Afbeelding

Als je in het park rechtsaf gaat, kom je eerst bij het giraffenhuis, welke vandaag helaas gesloten was. Later zou blijken dat dit kwam door de aankomst van een vrouwelijke giraffe de dag voor ons bezoek en de geboorte van eveneens een vrouwelijke giraffe op de dag van ons bezoek. Aan de rechterkant van dit huis begint het pad tussen de savanne door. Eerst loop je er via een tunnel, waar je wat verblijven in de muren mist, onder door.
Afbeelding

Daarna volgt aan de linkerkant een afgezet gebiedje, waar een geelrugduiker te zien was. Het lijkt een klein verblijf en het is ook geen ruim stukje, maar de duiker kan ook over de gehele savanne lopen. Er zijn openingen waar de duiker wel doorheen kan, en de andere dieren niet. (Gezien het plaatje op het bordje met de uitleg over deze ‘schuilplek’, denk ik dat de Günther's dik-dik, die tot 2011 in het park leefde, ook gebruik heeft gemaakt van deze 'schuilplek'.) Op het eind van de dag hebben we de geelrugduiker inderdaad over de savanne zien lopen, vanaf het uitzichtpunt na de entree.
Afbeelding

De savanne is in principe één groot verblijf van één hectare. Op de dag van ons bezoek was de savanne in tweeën verdeeld. De hekken, boven de tunnels, vielen nauwelijks op. Aan de ene kant zaten algazellen, Grantzebra's, 1.0 grote koedoe en 1.0 netgiraffe.
Afbeelding

Aan de andere kant hebben we 1.2 grote koedoes, twee maraboes, drie kroonkraanvogels, struisvogels en 0.1 giraffe gezien. Op het eind van de dag was de de vorige dag gearriveerde giraffe buiten in de separatieren te zien.
Afbeelding

Naast de savanne ligt een Afrikaanse doorloopvolière met Afrikaanse gapers, Lady Ross' toerako's, helmparelhoenders, marmereenden, Hadada ibissen, kaalkopibissen en hamerkoppen. Tevens is hier een Kirk's dikdik te zien.
Afbeelding

Afbeelding

Het Afrikaanse deel gaat verder met een ruim gorillaverblijf.
Afbeelding

Via nog een uitzichtpunt over de savanne en het giraffenhuis kom je bij een ouder gedeelte met diverse, vooral kleine, apenverblijven, die meestal van zowel boven als onderaf te bekijken zijn.

Afbeelding
Huzaarapen

Afbeelding
Mandrils

Afbeelding
De franjeapen hebben een kooi die best verscholen lag in begroeiing, waarvan we eerst dachten dat het een separatiekooi zou zijn, maar een hoofdverblijf hebben we nooit gevonden. ;)

Afbeelding
Mantelaapje (in een zelfde verblijf zaten keizersnorrebaard tamarins)

Er is ook een rijtje met siamangs (eerste foto), wanderoe's (vooraan tweede foto), doodshoofdaapjes met bruine hokko's (midden tweede foto), zwarte brulapen (achteraan tweede foto), en Françoislangoeren (derde foto).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Deze dieren waren ook weer van bovenaf te zien.
Afbeelding

De moormaki, blauwoogmaki, ringstaartmaki's, rode vari's en zwartwitte vari's (beide vari's zijn mannengroepen) hebben samen een mooi, ruim eiland, geopend in 2002. Je kunt er zowel onderlangs langs lopen als via een hoger gelegen loopbrug. Aan de andere kant staan een viertal kooien voor de lemuren. Eentje daarvan was tijdens ons bezoek in gebruik door een in het park geboren zwarte brulaap, die binnenkort zou gaan verhuizen naar een ander park.
Afbeelding

Afbeelding

In het gebouw tussen de andere apenverblijven, wordt nog een halfaapsoort gehouden. De aye-aye's zijn op gezette tijden onder begeleiding te bezoeken. Op de dag van ons bezoek waren er twee van deze aye-aye-tours, voor maximaal 15 personen. Eerst wordt er buiten één en ander uitgelegd over wat er precies gaat gebeuren en hoe je moet lopen en daarna mag je mee naar binnen. Je ziet echt totaal niets en je kunt het beste met je hand langs de muur gaan om de weg te volgen. Eenmaal binnen staat er een bankje, waar iedereen vijf tot tien minuten op moet blijven zitten. Ondertussen vertelt de begeleider het één en ander over aye-aye's en Madagaskar. Terwijl je daar zo op het bankje zit, beginnen je ogen langzaam aan het donker te wennen. Als je de reling ziet, en daarachter in de verblijven de vormen van de aye-aye's al begint te herkennen, mag je opstaan en richting de reling lopen.
Er zijn in totaal vier verblijven. Er hangen hele lichte, blauwe lampen, om het maanlicht te simuleren. Ten tijde van ons bezoek waren er twee keer twee aan elkaar geschakeld. In het ene verblijf zit een hier geboren vrouwtje. In het andere verblijf zitten haar moeder met een nieuwer jong. Dit mannetje is in Amerika het eerste jong van de vierde generatie in gevangenschap (dus z'n opa is ook in gevangenschap geboren). Z'n vader is overigens ook een zoon van z'n moeder. ;) De vader van het laatste jong is inmiddels verhuisd (en diens vader overigens ook) en er is nog geen andere man.
Ik heb geen foto van deze verblijven, omdat je op een foto enkel ziet wat je ziet op het moment dat je er binnenkomt, niets dus.
Afbeelding

Na de verblijven met kleinere apen volgt een chimpanseeverblijf, bestaande uit minstens twee, waarschijnlijk drie eilanden (de derde is dan minder goed zichtbaar).
Afbeelding

Er tegenover staan volières voor geribbelde jaarvogels, bananeneters, witwangboomeenden, groene langstaartglansspreeuw, kookaburra's en dubbele neushoornvogels.
Afbeelding

Aan de andere kant is nog een volière voor zuidelijke hoornraven.
Afbeelding

Zo ben je bij de ingang van een Australisch gebied gekomen. Dit begint met koala's, die hier zowel een buiten- als een binnenverblijf hebben. De eucalyptus voor de koala's wordt in het park gekweekt.
Afbeelding
Op de achtergrond zie je de binnenverblijven.

Afbeelding

Aan de linkerkant volgt een flink gebied waar gebouwd wordt, maar wat er zal komen weten we niet.
Afbeelding

Hierna kom je langs een combiverblijf met emoe's, rode reuzenkangoeroe's, grijze reuzenkangoeroe's, Bennett-wallabies en wallaroes.
Afbeelding

Het Australische gedeelte wordt afgesloten met een verblijf voor een helmkasuaris.
Afbeelding

Ondertussen ben je om een vijver met witte pelikanen heen gelopen. Ze hebben verwondingen opgelopen in het wild, waardoor ze een deel van of een gehele vleugel missen.
Afbeelding

Vervolgens kom je bij 'The South American Tropical Forest', een tropisch gebouw met een vrij vliegende rode ibis, lepelaar en twee groenvleugelara's (waarvan we niet weten of ze nog kunnen vliegen). Aan de ene kant van het gebouwtje was een verblijf voor groene anaconda's en aan de andere kant leefden schildpadden. Er tussenin waren ook nog enkele verblijfjes voor gifkikkers.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Aan de andere kant loop je weer naar buiten. Op deze plek wordt gewerkt aan een nieuw verblijf voor doodshoofdaapjes.
Afbeelding

Hierna volgt een verblijf voor twee mannelijke Californische zeeleeuwen, die sinds 2011 in het park leven. Henry is opgevangen door 'Northcoast Marine Mammal Center' en vanuit daar later naar 'The Marine Mammal Center' gegaan, waar hij aan Silent Knight gekoppeld werd. Henry is als jong dier stervend op het strand gevonden. Hij was blind, maar men vermoed dat hij dat niet sinds zijn geboorte is geweest. Silent Knight is als volwassen zeeleeuw gevonden met een verwonding in zijn gezicht door een kogel. Hij is hierdoor blind geworden en kon daarom niet meer worden uitgezet. Tijdens een voedersessie met deze twee dieren was duidelijk te zien dat ze blind waren en dat daar dus op een andere manier mee om wordt gegaan dan in andere parken met zeeleeuwen die wel kunnen zien.
Afbeelding

Midden jaren 'zero's' hebben hier een aantal jaar steeds tijdelijk (jonge) Noordelijke zeeolifanten gezeten, nadat de laatste gewone zeehonden verhuisd waren. De zeeolifanten worden opgevangen door 'The Marine Mammal Center', waar de twee zeeleeuwen dus ook vandaan kwamen. Als ze hersteld waren en bijna klaar voor uitzet, kwamen ze nog een tijdje naar San Francisco Zoo om nog verder aan te sterken voor ze daadwerkelijk werden uitgezet. Zo kwam er bij het Marine Mammal Centre extra ruimte vrij voor nieuwe stranders. Inmiddels heeft het Marine Mammal Centre zelf meer verblijven gekregen en komen er dus geen zeeolifanten meer tijdelijk naar de zoo.

Normaal gesproken zou het pad hier verder lopen, maar vanwege bouwwerkzaamheden aan een voormalig berenverblijf was het nu afgesloten. Dezelfde werkzaamheden zijn ook vanaf de andere kant te benaderen, dus in plaats van een rondje loop je nu heen en weer over dat pad.
Afbeelding

Als eerste kom je langs een ruim verblijf met Chacoanpekari's. Bij de ingang van het park stond aangegeven dat het verblijf gesloten was, maar het bleek enkel afgezet en de bewoners waren wel te zien.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad is een watertje waar je omheen loopt. Het eilandje wordt bewoond door twee geredde Amerikaanse zeearenden. Ze kunnen niet meer vliegen door verwondingen die ze in het wild hebben opgelopen. In het meer om dit eiland hebben vroeger ook pelikanen gezeten.
Afbeelding

Er volgt een mooi, nieuw verblijf (uit 2007) van één hectare voor twee grizzlyberen, die ook de beschikking hebben over een ouder verblijf. De twee vrouwtjes werden als weesjes aangetroffen in de staat Montana. Er is voor hen gezorgd en in de volgende winter zijn ze op een plek achtergelaten voor hun winterrust. In het voorjaar bleek echter dat ze alleen voedsel in een nabijgelegen schuur konden vinden en dus niet echt op een natuurlijke manier voor zichzelf konden zorgen. Daarom is besloten ze onder te brengen in de dierentuin van San Francisco, waar ze sinds oktober 2004 verblijven.
Afbeelding

Afbeelding

Daarnaast liggen nog twee oude verblijven, voor ijsberen. De ene heeft meer gras, de andere meer water. De dieren worden regelmatig, waarschijnlijk dagelijks, gewisseld van verblijf. Hier volgden normaal gesproken dus nog twee van zulke berenverblijven. Tot vorig jaar hebben er in dit rijtje ook brilberen geleefd.
Afbeelding

Afbeelding

Eenmaal weer terug op het kruispunt richting de zeeleeuwen, kun je ook de andere kant op, richting 'Puente al Sur', brug naar het zuiden, duidend op Zuid-Amerika. Er is een volière met witwangboomeenden, waar duidelijk nog iets anders bij heeft gezeten, en een leegstaande volière.
Afbeelding

Aan de andere kant van de vlonder ligt een verblijf met nandoe's (niet gezien), zwarte zwanen, zwarthalszwanen en capybara's. Een tijd terug (midden jaren 2000) was dit verblijf interessanter, toen liepen er ook twee bergtapirs.
Afbeelding

Een reuzenmiereneter liep op een separatie-stukje.
Afbeelding

Als je verder loopt kom je bij het oude dikhuidengebouw, met voormalige buitenverblijven voor grijze zeehonden en (baird)tapirs. Beide verblijven zijn weggewerkt achter struiken respectievelijk matten. De laatste baird tapir is vorig jaar in augustus overleden. De laatste grijze zeehond is vorig jaar in maart overleden. Op dat moment was deze mannelijke grijze zeehond met zijn 42 jaar de oudste in gevangenschap levende grijze zeehond van Noord-Amerika.
Afbeelding

Het verblijf waar tot in 2005 nog Afrikaanse en Aziatische olifanten liepen, wordt nu bewoond door een mannelijke Indische neushoorn. Het verblijf is in twee delen te verdelen en aan de bezoekerskant staat veel begroeiing, zodat je dus niet overal zicht hebt op het verblijf.
Afbeelding

Aan de andere kant van het pad langs het neushoornverblijf, ligt een langwerpig verblijf voor Magelhaenpinguïns, waar je omheen kunt lopen.
Afbeelding

Langs de andere lange zijkant bevindt zich het 'Lion-house', voor diverse katachtigen. Dit gebouw stamt nog uit de begin-tijd, maar de verblijven hebben sindsdien wel renovaties ondergaan. Het gebouw is een deel van de dag te bezoeken. Tijdens de openingstijden staan er binnen mensen om vragen te beantwoorden (en toezicht te houden). Een Sumatraanse tijger werd binnen gevoerd.
Afbeelding

Aan de buitenkant, bij de pinguïns bevindt zich het buitenverblijf van vissende katten.
Afbeelding

Daarna volgt een buitenverblijf voor een vrouwelijke Sumatraanse tijger met haar dochter van enkele maanden oud.
Afbeelding

In het volgende buitenverblijf hebben we 1.2 leeuwen gezien (eerste foto). Daarna volgden nog twee buitenverblijven voor een mannelijke Sumatraanse (tweede foto) en een vrouwelijke Siberische tijger. Bij ieder verblijf staan naambordjes van alle drie de (sub)soorten grote katten, omdat de dieren hier ook ter verrijking van verblijf kunnen worden gewisseld. Alleen moeder en jong lijken nu wel even een 'vast verblijf' te hebben.
Afbeelding

Afbeelding

Inmiddels zijn we om het Lion-house gelopen. Aan de andere kant zijn we verblijven voor zwarte neushoorns en nijlpaarden gepasseerd.
Afbeelding

Afbeelding

Aan de laatste zijkant is een verblijf, met een separatiestukje, voor twee sneeuwluipaarden.
Afbeelding

Daar tegenover liggen enkele oudere verblijven, bewoond door een reuzenmiereneter en een bobcat.
Afbeelding

Afbeelding

Er naast is een paadje naar een grasveld, waar misschien shows gehouden zouden kunnen worden en waar achteraan een aantal schapen te vinden zijn.
Afbeelding

Vervolgens is er, tegenover het weggewerkte zeehondenbassin, nog een rijtje weggewerkte voormalige verblijven.
Afbeelding

Als je langs de eerder genoemde pinguïns doorloopt, volgt er een verblijf met een watervalletje voor de speelse Amerikaanse rivierotters.
Afbeelding

Als je hier verder gaat, kom je weer bij het apencomplex. Tegenover de halfapen is een verblijf voor Chileense flamingo's.
Afbeelding

Als je daar verder gaat, kom je in het kindergedeelte.
Afbeelding

Hier bevinden zich allemaal kleine diertjes, zoals muizen, agapornissen, prairiehondjes en stokstaartjes (foto's in die volgorde).
Afbeelding

Afbeelding
Via de tunnel, die je naar links ziet lopen, komen de agapornissen in een gelijkvormig verblijf uit.

Afbeelding

Afbeelding

Er is ook een centrum, waar met name reptielen en roofvogels leven, die worden gebruikt voor educatie.
Afbeelding

Op een grasveldje zitten onder andere een kalkoengier, oehoe en kerkuil.
Afbeelding

In het gebouw zijn er bijvoorbeeld baardagames en diverse schildpadden te zien.
Afbeelding

Een Amerikaanse alligator is opgevangen en zal hier blijven tot hij drie jaar oud is, dan zal hij worden uitgezet.
Afbeelding

Tevens zijn er Pacifische waterschildpadden, die als eieren uit het wild zijn gehaald. Hun eerste jaar groeien ze op in het park, zonder predators, en daarna zullen ze weer terug worden gezet op de plek waar ze gevonden zijn.
Afbeelding

Een kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken.
Afbeelding

De korte 'nature trails' waren tijdens ons bezoek afgesloten. Er was nog wel een watertje te zien, waar bijvoorbeeld wilde kikkers, schildpadden, ijsvogels en kwakken op af kunnen komen.
Afbeelding

Hiernaast leven inheemse watervogels en schildpadden (foto).
Afbeelding

In een hokje zijn drie verblijven voor de tijgersalamander, vuurbuiksalamander en vuurbuikpad gemaakt.
Afbeelding

Dan zijn er verblijven voor neusberen en briluilen.
Afbeelding

Afbeelding

Tevens zijn er in dit gebied verblijven voor wilde (foto) en gedomesticeerde kalkoenen.
Afbeelding

Verder is er een gebouwtje, waar behalve een speelhoek ook een heel aantal insecten, spinnen en schorpioenen etcetera te vinden zijn. Het is ingedeeld per groepje (wandelende takken, torretjes, spinnen, enz.).
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Op één muur wordt het verschil tussen verschillende geleedpotigen uitgelegd, met ieder een bewoner uit die groep er onder.
Afbeelding


San Francisco Zoo is geen hele grote tuin en is ruim opgezet, dus heeft ook nog stukken waar geen of weinig verblijven zijn. In een dag kun je makkelijk meer dan één rondje doen. Wij vonden San Francisco Zoo een leuke tuin, met de Afrikaanse savanne als hoogtepunt.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.

12 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor ralph » za jun 15, 2013 7:36 am

Heel leuk om te lezen, dankjewel!
ralph
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 3007
Likes: 107 posts
Liked in: 820 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:02 pm
Woonplaats: Tilburg

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor meubilaie » za jun 15, 2013 10:17 am

tof verslag van een toffe zoo!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 835
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor arnoldbalk » za jun 15, 2013 12:21 pm

Interessant jullie verslag te lezen en te bekijken. Ik was ook mee met deze prachtige reis van de Vrienden van Blijdorp, maar heb niet alles even intensief kunnen bekijken. Het parkgedeelte in aanbouw is zoals ik het op het plattegrondje las bestemd voor een Playground, welke in de herfst klaar moet zijn.

tigger liken deze post.
arnoldbalk
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 136
Likes: 0 post
Liked in: 24 posts
Geregistreerd: wo jan 23, 2008 10:09 pm
Woonplaats: sneek

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Menno » za jun 15, 2013 2:38 pm

Leuk om weer eens wat te zien en te lezen van deze zoo! Ik ben er in 2000 geweest.

Toen zat er een witte alligator in het, nu schildpaddenverblijf, in het Zuid Amerikaanse tropenhuis. En er zaten condors in de voliere bij Puente al Sur.

Het lijkt er ook op dat, net als bij Bokito, de omheining van het tijgerverblijf is aangepast (verhoogd met gaas en glas) sinds de ontsnapping een aantal jaren geleden.
Menno
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 422
Likes: 8 posts
Liked in: 38 posts
Geregistreerd: zo apr 08, 2007 11:06 am
Woonplaats: Strasbourg

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Kaartje » za jun 15, 2013 6:44 pm

Bedankt voor de leuke en aanvullende reacties! :D

Ik ben inderdaad tegengekomen dat de verblijven van de katachtigen zijn aangepast na de tragische gebeurtenissen.
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Zoeff » za jun 15, 2013 7:56 pm

Leuk verslag! Mooie mix tussen oud en modern! (de tuin dan)
Avatar gebruiker
Zoeff
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1501
Likes: 71 posts
Liked in: 212 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 7:02 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Will » za jun 15, 2013 8:34 pm

Mooi om te zien.
Zo te zien wel een tuin in beweging. Veel wisselingen qua soorten ed in de laatste jaren, lege verblijven, verbouwingen enz.
Avatar gebruiker
Will
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2952
Likes: 9 posts
Liked in: 593 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 12:01 pm
Woonplaats: Madrid

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Patty » za jun 15, 2013 10:02 pm

Ziet er uit als een leuk en mooi park, bedankt voor je verslag!
Avatar gebruiker
Patty
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 272
Likes: 363 posts
Liked in: 174 posts
Geregistreerd: do jan 03, 2013 3:36 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor stick » zo jun 16, 2013 6:35 pm

Goed verslag. Altijd leuk om verslagen te lezen van Amerikaanse dierentuinen.
stick
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1557
Likes: 252 posts
Liked in: 200 posts
Geregistreerd: ma dec 22, 2008 8:56 pm
Woonplaats: Kalmthout

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Adriaan » di jun 18, 2013 7:49 pm

Wederom weer een boeiend verslag!!
Avatar gebruiker
Adriaan
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2854
Likes: 627 posts
Liked in: 383 posts
Geregistreerd: wo mei 30, 2007 7:23 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor GeertD » wo jun 19, 2013 12:15 pm

Leuk verslag! Bedankt!~ :)
Avatar gebruiker
GeertD
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 460
Likes: 108 posts
Liked in: 233 posts
Geregistreerd: di jun 14, 2011 5:10 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor IceQueen » za sep 28, 2013 1:07 pm

Ik vond San Fransisco Zoo een leuke dierentuin, maar niet echt bijzonder ofzo, maar dat had ik vantevoren ook niet verwacht. Ik vond het maki eiland leuk gedaan (we hebben ook een bruine maki gezien) en het verblijf voor de grizzly's ook. Verder vind ik het altijd positief als een dierentuin dieren opvangt die niet meer in het wild worden vrijgelaten en er dan ook nog speciale verblijven voor bouwt, zoals voor de zeeleeuwen.
De apekooien vond ik echt vreselijk lelijk en voor een paar soorten te klein, nogal een contrast met de maki's aan de andere kant en het verblijf voor de nijlpaarden was erg klein vergeleken met het verblijf van de buren (neushoorns)
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8117
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor Kaartje » do okt 03, 2013 7:02 pm

Ik heb begrepen dat ze onlangs 1.1 roodkopmaki's hebben ontvangen, dus ik neem aan dat jullie er eentje daarvan hebben gezien. :)
Dacht dat er ook nog roodbuikjes aan zouden komen, ben benieuwd of die op hetzelfde eiland komen, worden wel heel veel soorten bij elkaar zo!

Hoe was het met de verbouw van het voormalige berenverblijf? Wordt(is) het helemaal gesloopt en iets nieuws neergezet, of worden de oude verblijven gerenoveerd (en omgebouwd tot samen één)?
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 804
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] San Francisco Zoo 22-05-2013

Berichtdoor IceQueen » ma okt 16, 2017 6:35 pm

Zo'n 4 jaar later zijn we nog een keer naar deze zoo geweest, het was vooraf niet de bedoeling, maar wegens de branden in Napa hadden we niks te doen voor onze vlucht naar huis vanaf SFO, wat 20 minuten van de zoo ligt, dus dan daar ons nog maar even vermaken. Er waren wel wat vernieuwingen en ze zijn ook druk aan het vernieuwen/bouwen. Zo komt er een nieuw komodoverblijf naast het verblijf van de indische neushoorns, dat is ook hard nodig, want meneer is een beetje uit z'n oude verblijf gegroeid.

Verder zijn er geen aya-ayes meer en ook geen ijsberen.

Bij het apencomplex is een nieuw verblijf gebouwd voor Coquerel sifaka's, deze zijn vanaf ausgustus 2016 in de zoo te bewonderen. Helaas laat het (naar horen zeggen duur) verblijf nogal te wensen over, het is erg kaal. De dieren op het maki eiland hebben het een stuk beter getroffen... maar ik zal jullie zelf laten oordelen:
Afbeelding

Afbeelding

Ook is er vorig jaar een verblijf geopend voor Mexicaanse wolven, ze hebben 3 broers. Dat ziet er wat beter uit
De ene kant:
Afbeelding

en de andere kant
Afbeelding

Daarnaast is nog een verblijf voor 2 zwarte beer weesjes

Op zich was het wel weer een leuk bezoek, maar na een halve dag ben je echt wel uitgekeken...
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8117
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten