ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

[fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor IceQueen » wo jun 20, 2012 6:30 pm

De geschiedenis van Jacksonville Zoo gaat terug naar 12 mei  1914 toen de Municipel Zoo in de Springfieldbuurt van Jacksonville de deuren opende. In 1925 is de dierentuin verhuisd naar de huidige locatie bij Trout River. Inmiddels is de zoo uitgegroeid tot 110 acres (45 hectare), waarvan 89 acres (36 hectare) in gebruik is.
Er worden zo’n 2000 dieren gehuisvest en aan 20 SSP (Species Survival Plan) meegedaan. In 2005 won het gloednieuwe Range of the Jaguar gebied het AZA Exhibit of the year award. Voor ons een van de redenen om Jacksonville Zoo te bezoeken.

De route door de zoo is vrij simpel. Er is 1 hoofdweg die helemaal tot aan het einde van de zoo loopt en onderweg kom je langs gebieden die je vanaf de hoofdweg in een rondje kunt lopen, een loop. De map heet dan ook: your Zoo loop directory. We besluiten eerst om alles aan de rechterkant van de hoofdweg te doen en op de terugweg alles aan de linkerkant te doen.

Na de binnenkomst kom je als eerste de River Valley Aviary tegen. Deze doorloopvoliere huisvest vogels uit Afrika, Azie en Zuid-Amerika. Het is 800 m2 groot en er zijn o.a. dwergflamingo’s, schuitbekreigers, zadelbekooievaars, toerako’s etc in te vinden.

Afbeelding

Naast deze voliere staat nog een voliere gebouwd, genaamd Ruzizi  Streambank waar je niet doorheen kunt lopen voor o.a. melkwitte ooruil en vleermuizen

Afbeelding

Het eerste gebied is de eerste loop op de route: Plains of Africa. Een 1400 foot  (426.72 m) lange boardwalk langs diverse verblijven voor Afrikaanse dieren. Het begint bij een groepje wrattenzwijnen.

Afbeelding

Daarnaast zijn er verblijven voor paradijskraanvogels en cheetha’s. Aan de linkerkant van de boardwalk is een groot verblijf voor pelikanen, bongo’s en Zuidelijke hoornraven.  Je vind hier een grote  kolonie wilde kaalkopooievaars, het is de belangrijkste gevestigde broedplaats in Noord Florida voor deze bedreigde diersoort.

Afbeelding

[img width=600 height=400]http://www.imaginations.nl/zoosite/jacksonville/FLJZ05storks.jpg[/img]

Aan de rechterkant naast de cheetah’s is een groot verblijf (2,5 acres) voor witte neushoorns, grote koedoe’s,  struisvogels en goliathreigers.

Afbeelding

Afbeelding

Bij dit verblijf is ook een “coolzone” gemaakt, een overdekt uitkijkpunt met ventilators, je kan het natuurlijk ook gebruiken om te schuilen voor een regenbui.

Een stukje verderop is een verblijf voor okapi’s.

Afbeelding

Aan het einde van de boarwalk zijn er nog Grevy zebra’s te vinden. Je loopt daarna meteen het volgende stuk in:  Elephant Plaza.  Zoals de naam al weggeeft vind je bij dit plein olifanten, maar eerst kun je een bezoek brengen aan de volgende coolzone, een reptielenhuis. Je vind hier een aantal giftige slangen (groene mamba, cobra’s,  adders), wat schildpadden, kikkers en gekko’s

Afbeelding

Als je aan de andere kant weer naar buiten loopt, sta je meteen bij het verblijf voor Afrikaanse olifanten. Je kijkt dan naar de 275.000 gallon waterpoel.

Afbeelding

De zoo huisvest 1 man en 3 vrouwelijke olifanten.
Tweede uitkijkplek:

Afbeelding

Na de olifanten staan er nog wat kleine verblijven.  Volgens de website van de zoo moeten er klipspringers zitten, maar wij vonden alleen maar klipdassen. Daarnaast nog een verblijf voor sengaltrappen en vleermuizen. En een verblijf voor oorgieren.

Afbeelding

Vervolgens ga je weer verder over de boardwalk van de African Plains langs Angola colobusapen.

Afbeelding

En kom je langs het eerste uitkijkpunt bij de leeuwen. De zoo huisvest 2 mannelijke en 2 vrouwelijke leeuwen.

Afbeelding

Een stukje verder vind je een grote kooiconstructie wat het verblijf voor de Amurpanters is, niet echt Afrikaans, maar vooruit.

Afbeelding

Dit is het einde van de boardwalk, je staat nu weer op het hoofdpad door de dierentuin. Als je een klein stukje terugloopt i.p.v.  verder, kom je bij Stingray Bay. Een overdekt verblijf voor roggen die je tegen betaling mag aaien en voeren. Je vind er o.a. koeneusroggen.

Afbeelding

Na een kort kijkje bij de roggenbak vervolgen we de hoofdroute  en komen we langs nog twee uitkijkpunten op de leeuwen:

Afbeelding

Na de leeuwen kom je bij de Savanna Blooms Garden.

Afbeelding

Hier zijn geen dieren te vinden, maar je komt er langs onderweg naar de Giraffe Overlook, een ophoging met uitkijk over de giraffen en een plek waar je ze (tegen betaling) mag voeren. De dieren hebben een grote ruimte tot hun beschikking waar de giraffen verspreid staan, er staat maar een dier bij de voerplek te wachten op wat lekkers.

Afbeelding

De volgende aftakking van de hoofdweg die we tegenkomen is Range of the Jaguar. Een groot gebied met Zuid-Amerikaanse diersoorten, waaronder natuurlijk jaguars.

Afbeelding

Op het plein van de ingang van het gebied is een groot restaurant en een souvenierwinkel. Van binnen in het restaurant heb je al uitkijk over het grootste jaguarverblijf van Noord-Amerika.

Afbeelding

Het verblijft begint buiten meteen met een grote waterpartij en onderwaterzicht met vissen er in.

Afbeelding

Afbeelding

Het is een langgerekt verblijft met veel afwisseling en hoogteverschillen. Toen wij er waren werd het bewoond door twee zussen, een zwarte en een normaal gekleurde.

Afbeelding

Het tweede jaguarverblijf zit vast aan The Lost Temple, een replica van een verlaten Maya tempel. Dit verblijf huisvest op dat moment een oude wildvang vrouw van 20 jaar. In totaal heeft de zoo 6 dieren, waarvan 1 man.

Afbeelding

In de tempel vind je verblijven voor diverse Zuid-Amerikaanse reptielen zoals kaaimanteju’s, boomboa’s, anaconda’s, mata mata’s, roodoogmakikikkers en nog veel meer. Naast reptielen vind je er o.a. pincheaapjes en dwergzijdeaapjes.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Van binnen kun je al een blik werpen het het verblijf voor miereneters en zwarte brulapen (combi)

Afbeelding

Een blik op de miereneters/zwarte brulapen van buiten de tempel:

Afbeelding

Naast de miereneters is er een verblijf voor een Baird’s tapir en capibara’s met een groot bad, waarin nog een schildpad leeft.

Afbeelding

In het Range of the Jaguar gebied bevind zich ook de grootste voliere van de dierentuin: The Emerald Forest Aviary. Hier worden zo’n 100 vogels gehuisvest, waaronder papagaaien, incasterns, zonnerallen, diverse eenden etc. Ook loopt er een poedoe vrij rond.

Afbeelding

Afbeelding

In de voliere is ook een verblijf voor reuzenotters.

Afbeelding

En een harpij:

Afbeelding

Dit is het einde van het Range of the Jaguars. Terug op het hoofdpad kom je een grote plas water tegen waar Cubaanse flamingo’s gehuisvest zijn.

Afbeelding

Een stukje verder kom je bij een atractie: Happy Feet 4D Ride. Mumble en z’n pinguinvriendjes gaan een ijzige glijbaan af en komen oog in oog met een zeeluipaard!

Afbeelding

Na de 4Dride kom je op een plein genaamd The Gardens at Trout River Plaza. Hier vind je  een restaurant, een giftshop en een zijpad naar Save the Frogs (Amphibian Conservation Center) en Australian Adventure.

Afbeelding

Als eerste kom je bij Save the Frogs, wat voornamelijk bestaat uit een fokcentrum voor diverse amfibieen en educatie.

Afbeelding

De weg volgt door een voliere voor lori’s, die je ook mag voeren (tegen betaling)

Afbeelding

Op de terugweg kom je langs een verblijf voor rode reuzenkangoeroes en wallabies.

Afbeelding

En ook nog een verblijf voor kasuarissen.

Onze weg vervolgt met een kijkje op Trout River, waar de dierentuin aan ligt, een grote rivier, waar wat sterns en ander wildlife rondvliegt.

Terug op het grote pad komen we langs Butterfly Hollow., een vlindertuin die alleen is geopend vanaf maart t/m september. Zodra we het zien, snappen we ook meteen waarom, het is geen vlinderkas zoals we hier in Europa kennen, maar een tent gemaakt van zeer fijn netwerk. Het is tenslotte al tropisch warm in Florida, er is geen kas nodig om de juiste temperatuur voor vlinders te krijgen. Ook hier betaal je extra voor als je binnen wilt kijken.

Afbeelding

Binnen is het nog warmer daar buiten. Naast diverse vlinders zijn er ook rupsen te vinden, als je goed kijkt.

Afbeelding

Afbeelding

Na de warmte bij de vlinders kun je even bijkomen in een coole shop om een vlindersouvenier te kopen of om een drankje en/of snack te kopen.

Ondertussen ben je al Monsoon Asia ingelopen, helemaal aan het einde van de dierentuin. Hier vind je een verblijf voor Komodovaranen.

Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens  loopt de weg verder door Asian Bamboo Gardens met diverse Aziatische facetten: een traditionele Moon Gate,  een grote lotusvijver, koikarpers, een orchideenpaviljoen in de vorm van een Japans theehuis en veel bamboe.

Afbeelding

Afbeelding

Volgens de wikipediapagina over deze dierentuin komen er in de toekomst tijgers in het Asia Monsoon gebied.

Na deze garden loop je weer terug naar de uitgang via de hoofdweg door de zoo.  Op de terugweg bekijken we alle zijpaden aan de linkerkant. Nadat we weer over Trout Plaza zijn gelopen komen we eerst langs Children’s Play Park. Deze speeltuin voor kinderen bestaat uit een waterdeel (seizoensgebonden geopend), een outdoor jungle gym en een doolhof van heggen. Daarnaast is er een kinderboerderij.

Afbeelding

Naast de kinderboerij is er ook een verblijf voor Magelhaenpinguins met onderwaterzicht: Tuxedo Coast

Afbeelding

Na de pinguins volgt er ook nog een verblijf voor doodshoofdaapjes.

Onze volgende bestemming is Great Apes, een gebied waar diverse apensoorten te vinden zijn. Het eerste wat we tegenkomen vanaf deze kant is een groot verblijf voor de familiegroep Westelijke laaglandgorilla’s.

Afbeelding

Afbeelding

Aan de andere kant is er een eiland voor ringstaartmaki’s en zwartwitvari’s.

Afbeelding

En een verblijf voor mandrils

Afbeelding

Aan de kant naast de gorilla’s zijn we bij een volgend verblijf aangekomen, deze is voor de groep bonobo’s. Jacksonville Zoo is 1 van de 9 instituten in Noord-Amerika die deze soort huisvest. Achter dit verblijf zie je het begin van een tweede gorillaverblijf, deze is voor een mannengroep. (op de foto is dat links uit het zicht, vanaf het andere kijkpunt kun je het wel zien)

Afbeelding

Een stukje verder kun je het gorillaverblijf voor de mannen goed bekijken.

Afbeelding

Het eindigt met een verblijf voor siamangs

Afbeelding

We komen alweer meer in de richting van het begin van de zoo en er blijft nog maar 1 gebied over voor ons om te ontdekken: Wild Florida. Het gebied is 2,5 acres groot en laat heel veel van de lokale wildlife van Florida zien.
Het rondje begint met een verblijf voor Amerikaanse alligators:

Afbeelding

Wat verderop vind je de rivierotters

Afbeelding

De bobcats hebben het slechtste verblijf van de hele dierentuin, dat had toch wel wat beter gekund voor deze mooie dieren.

Afbeelding

De trompetkraanvogels

Afbeelding

De Amerikaanse zeearenden hebben ook hier een open verblijf, aangezien het wederom opvangdieren zijn
die helaas nooit meer kunnen vliegen.

Afbeelding

Veblijf voor de rode wolf

Afbeelding

Het volgende stuk is gereserveerd voor het Key hert

Afbeelding

De zwarte beer kan natuurlijk niet ontbreken

Afbeelding

En een flink verblijf voor twee Florida panters

Afbeelding

Afbeelding

Naast het panterverblijf is een gebouwtje met zo’n 25 lokale reptielensoorten, waaronder diverse slangen, schildpadden een skink. Er zijn 2 combiverblijven waarvan de dieren ook naar buiten kunnen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Ik heb een paar keer geschreven dat je extra moet betalen voor een attractie, dat moet alleen als je een normaal kaartje koopt, dan betaal je extra per attractie. Je krijgt dan wel een bandje om, zodat je die dag maar 1x hoeft te betalen als je nog een keer wilt. Dit geld voor Butterfly Hollow, Stingray Bay, het treintje en de carroussel. Je kan echter ook een wat duurder kaartje kopen, waarbij alles zit inbegrepen.

Jacksonville Zoo is een leuke dierentuin met wat boeiende dieren en verblijven, met als topgebied Range of the Jaguar., waar veel Zuid-Amerikaanse dieren te zien zijn met 1 topverblijf voor jaguars en 1 goed verblijf voor jaguars. Ook Plains of Africa is een boeiend stuk met afwisseling door de aanwezigheid van zoogdieren, reptielen en vogels, voor ieder wat wils. En Wild Florida is een aardige weergeving van de natuur in Florida, alleen een ander verblijf voor bobcats zou niet misplaatst zijn. Asia en Australia zijn wat minder, maar daar komt in de toekomst voor Asia hopelijk verandering in als er ooit tijgers komen.

Al met een al een aangenaam bezoek en ik zou iedereen deze dierentuin aanraden om eens een kijkje te gaan nemen als je een keer in Florida bent.

zootycoon12 liken deze post.
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor meubilaie » wo jun 20, 2012 7:13 pm

mooi verslag!
en goed dat ze een apart gedeelte hebben voor dieren uit de omgeving.
in nederland ken ik alleen gaiazoo als voleldige tuin die hier voor een gelukt stuk heeft gemaakt.
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 830
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor stick » wo jun 20, 2012 7:23 pm

Leuk verslag van een dierentuin die ik nog niet kende, maar blijkbaar toch ook weer de moeite is!
stick
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1555
Likes: 252 posts
Liked in: 200 posts
Geregistreerd: ma dec 22, 2008 8:56 pm
Woonplaats: Kalmthout

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Borisje » wo jun 20, 2012 10:12 pm

wereld op zijn kop, tekst van IceQueen, foto's van Borisje
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor ralph » wo jun 20, 2012 10:35 pm

Ook dit park ziet er weer toppie uit,
ook erg leuk die wilde kolonie kaalkopooievaars. Kan geen dierentuindier tegen op!
ralph
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2987
Likes: 107 posts
Liked in: 820 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:02 pm
Woonplaats: Tilburg

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor zoolander » wo jun 20, 2012 10:51 pm

Ik vond het verblijf in Chester al gaaf voor jaguars maar dit is echt super gaaf
zoolander
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 303
Likes: 531 posts
Liked in: 15 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 6:07 pm
Woonplaats: Leidschendam

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Borisje » do jun 21, 2012 8:44 am

Na het geweld van Disney, Lowry Park Zoo en Miami is Jacksonville een welkome afwisseling. Een kleine dierentuin, die dus goed te belopen is, met een aantal erg leuke verblijven.
Jacksonville heeft, in tegenstelling tot Disney en Zoo Miami, echter geen verblijven die je in Europa ook niet zou kunnen bouwen.
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Grace » do jun 21, 2012 5:05 pm

Leuk verslag :)
Avatar gebruiker
Grace
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2929
Likes: 38 posts
Liked in: 61 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 7:19 am
Woonplaats: Vlaardingen

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor IceQueen » do jun 21, 2012 8:45 pm

Thnx all :)
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Harm » do jun 21, 2012 10:02 pm

Leuk verslag, mooie tuin ook!
Harm
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2201
Likes: 326 posts
Liked in: 42 posts
Geregistreerd: za jan 31, 2009 3:16 pm

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Da-Rude » zo jun 24, 2012 2:50 pm

Zeker een mooi verslag, heerlijk om te lezen.
Avatar gebruiker
Da-Rude
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 335
Likes: 36 posts
Liked in: 35 posts
Geregistreerd: za apr 05, 2008 5:02 pm
Woonplaats: Schagen

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor Kaartje » ma nov 06, 2017 9:13 pm

Even een update van enkele veranderingen die er in februari dit jaar waren tov dit verslag uit 2012.

- De visotters waren er niet meer, hun verblijf is nu bewoond door een alligator schildpad.
- Het gorilla-verblijf naast de bonobo's is niet meer in gebruik. Wel gaaf om twee volwassen zilverruggen in de familiegroep te zien.
- De volière van de harpij is nu bewoond door schuitbekreiger, pluchekapgaai, blauwknobbelhokko, geelvleugel- en blauwgele ara’s.

Dan het laatste gebied, wat grotendeels nieuw is tov 2012:
De laatste 'loop' is Asia. Deze is de laatste jaren flink uitgebreid en het is de bedoeling dat er komende jaren in ieder geval nog Maleise beren bijkomen. Het gebied begint met een verblijf voor komodovaranen. Waarschijnlijk vanwege het iets koudere seizoen (nog steeds ruim boven de 20 graden), was het dier in een binnenverblijf te zien.
Afbeelding

Er tegenover waren twee volières voor gewone jaarvogels en gewone neushoornvogels.
Afbeelding

Daarna volgt een verblijf voor Visaya-wrattenzwijnen.
Afbeelding

Aan de andere kant delen babirussa's en Aziatische kleinklauwotters een verblijf.
Afbeelding

Tot slot kom je bij twee tijgerverblijven. In de ene zat een Maleise tijger, in de andere zaten moeder en dochter Sumatraanse tijger. Achter deze verblijven langs loopt een gang, waarin we aan de kant van de Sumatranen het mannetje hebben gezien. Hij kon ook een gedeelte boven de bezoekers langs lopen. In het midden tussen beide verblijven staat een kunstboom, waarin beide gangen achter de verblijven langs met elkaar verbonden kunnen worden. Tijdens ons bezoek kon de mannelijke tijger de boom niet in en dus ook niet doorsteken naar de andere kant. Je loopt dezelfde weg terug naar de hoofdweg.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Jacksonville Zoo, Florida, 9-6-2012

Berichtdoor IceQueen » di nov 07, 2017 8:46 pm

Thnx, ziet er gped uit :D
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft


Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron