ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

[fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Borisje » ma jun 18, 2012 10:59 pm

De dierentuin van Miami is een van de oudste en zonder twijfel de grootste dierentuin van Florida. Reeds in 1948 opende in Crandon Park op Key Biscayne een dierentuin ter grote van 19 hectare. In 1975, nadat door de lokale regering daar eerder toe was besloten, werd begonnen met de bouw op een nieuwe locatie en in 1980 opende Miami MetroZoo met een preview van 12 verblijven. Een jaar later, op 12 december 1981, opende het eerste gebied, Azie.

Met een aantal uitbreidingen sindsdien, is het huidige park zo’n 300 hectare groot. Jaarlijks bezoeken zo’n 840.000 mensen de zoo, maar dit aantal is sinds 1992, toen orkaan Andrew een groot deel van het park verwoestte, aan het dalen. Onbegrijpelijk, want van de ravage die de orkaan aanrichtte is al jaren niets meer te zien en Zoo Miami, zoals het park sinds 4 juli 2010 heet, behoort met gemak tot de top van de wereld, zoals je hieronder zelf zal kunnen vaststellen…

Nog voordat je de dierentuin binnengaat loop je, vanaf de parking, af op een rotswand met water en een waterval die niet toegankelijk is voor de dieren uit de zoo, maar wel voor wilde vogels.

Afbeelding

De andere kant van dit bouwwerk ligt wel in de dierentuin, en aan deze kant worden de, grotendeels opgevangen, bruine pelikanen gehuisvest.

Afbeelding

Naast de pelikanenvijver, direct gekoppeld aan het kantoor van de dierentuin, staat een voliere voor aracari’s en gaaien. De tweede, nogal groene, vijver van het park is voor de andere overbekende watervogels, flamingo’s.

Afbeelding

Het tijgerverblijf, een van de grote publiekstrekkers sinds de verhuizing van het park in 1980, is het eerste grote verblijf. Compleet met Aziatisch ogende aankleding rondom en in het verblijf.

Afbeelding

Afbeelding

Na de tijgers volgt de eerste speeltuin, een groot aantal dieren die vaak in of bij water te vinden zijn, zijn hier als speeltuigen in nep water verwerkt.

Afbeelding

De volgende, levende dieren wonen in hoge bomen met veel blad. Tussen de bladeren is het letterlijk zoeken naar de gibbons en siamangs.

Afbeelding

Voordat je bij nog meer Aziatische apen komt is er sinds kort eerst een verblijfje voor dwergkaaimans. Daarna is het verblijf voor orang-oetans, gecombineerd met nog meer gibbons, aan de beurt.

Afbeelding

Via het eveneens pas kort te bezoeken verblijfje voor een kasuaris loop je naar het verblijf van de Maleise beren.

Afbeelding

De Anoa, een van de kleinste runderen ter wereld, heeft een verblijf waarin zelfs een Gaur zou kunnen verdwalen.

Afbeelding

Naast de dwergkaaiman heeft Zoo Miami nog meer krokodilachtigen, de Cubaanse krokodillen zijn de volgende dieren op de route.

Afbeelding

De laatste dieren voor de in de lente van 2003 heropende voliere zijn de Maleise tapirs.

Afbeelding

In december 1984 opende de dierentuin een grote voliere onder de naam “Wings of Asia”. In 1992 werd deze voliere volledig verwoest door orkaan Andrew die 5000 bomen in het park ontwortelde en alle 300 vogels uit de voliere opslokte. Dit ondanks dat de voliere was gebouwd om windstoten tot 56 m/s te weerstaan. In 2003 werd de volledig nieuwe Wings of Asia voliere, met 5000 vierkante meter de grootste openlucht Aziatische voliere op het westelijke halfrond, geopend met meer dan 300 vogels in 70 soorten. Onder de vogels, inmiddels 85 soorten rijk, zijn Javaanse ralreigers, uilnachtzwaluwen, Javaanse pauwen, purperkoeten en zelfs saruskraanvogels.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Veel water, veel verhogingen, hoge bomen en overal waar je kijkt vogels, sommigen recht voor je op het pad, anderen goed verstopt tussen de planten. Een klein stuk van de voliere is afgezet voor dubbele neushoornvogels.

Afbeelding

De in- en uitgang van de voliere zitten in een gebouw dat laag en donker is. Zo worden de vogels afgeschrokken om de voliere uit te gaan, natuurlijk is er nog extra afzetting tussen de voliere en het gebouw geplaatst. Vanuit het gebouw is door een waterval heen nogmaals de voliere in te kijken.

Afbeelding

De kinderboerderij volgt na de voliere en tot onze verbazing leven ook de stokstaartjes, weliswaar in een apart verblijf, bij deze kinderboerderij.

De eerste olifanten van het park zijn de Aziatische. Een grote, kale nepboom, vol geplant met echte bomen, en een kleine overkapping leveren een klein beetje schaduw in het zeer uitgebreide verblijf.

Afbeelding

Afbeelding

Naast de olifanten is een kijkplek en kan je alvast een glimp opvangen van de Indische neushoorns die verderop staan.

Afbeelding

Op het volgende veld, Zoo Miami heeft duidelijk een groot aantal verblijven in een soortgelijke stijl, staan de zwarthalsooievaars.

Afbeelding

Na de ooievaars komt het verblijf van de eerder reeds gesneak-previewde Indische neushoorns. In het lokale klimaat ligt het dier met grote regelmaat in het, hopelijk verkoelende, water dat het verblijf rijk is.

Afbeelding

Het leeuwenverblijf heeft een extra kijkplek in de vorm van een raam in de wand van het binnenverblijf.

Afbeelding

Het Afrikadeel van Zoo Miami loopt op dit moment duidelijk dwars door het Aziedeel heen, getuige ook de Javaanse bantengs die na de Afrikaanse leeuwen komen.

Afbeelding

Zoals te verwachten is het volgende dier dan weer Afrikaans, de Somalische wilde ezels.

Afbeelding

Het Asian River Life Exhibit, zoals de naam aangeeft weer Aziatisch, is een verzameling verblijven met rivierbewoners als thema. Het eerste verblijf is voor nevelpanters, een veel geziene soort in dierentuinen in Florida. De nevelpanters worden gevolgd door een verblijf met Aziatische kleinklauwotters.

Afbeelding

Er is ook plek voor een aantal grote varanen, niet alleen de Komodovaraan, maar ook de Indische varanen hebben een buitenverblijf in het rivierengebied.

Afbeelding

Via een trap loop je naar beneden en daar is een onderwaterzicht bij de Indische varanen en kleinklauwotters, maar ook een tweede mogelijkheid om naar de nevelpanters te kijken. De uitgang van het gebied loopt langs een verblijf voor jufferkraanvogels.

Afbeelding

Buiten het Asian River Life Exhibit gaat de afwisseling tussen Aziatische en Afrikaanse dieren vrolijk verder, te beginnen met de uit Afrika afkomstige wilde honden…

Afbeelding

..gevolgd door lippenberen (1e foto), kamelen en nijlgaus (2e foto) uit Azie.

Afbeelding

Afbeelding

De route door Zoo Miami is een lange, lange slingerweg. Door deze slinger hebben de dieren eigenlijk altijd een ruim verblijf in de buitenbocht van de slinger, terwijl de bezoeker altijd in de binnenbocht loopt. Bovendien blijft achter elke bocht in de slingerweg een verrassing staan en wordt op drukke dagen een groot deel van de andere bezoekers aan je oog ontnomen waardoor ook dan de dierentuin een rustige uitstraling houdt.

In de volgende bocht staan dieren die zowel in het Azie als in het Afrika gedeelte thuishoren, de dromedarissen.

Afbeelding

Heel even lijk je definitief in Afrika beland te zijn als je opeenvolgend paardantilopen…

Afbeelding

…gevlekte hyena’s…

Afbeelding

…en addaxen tegenkomt.

Afbeelding

Met een voliere voor goudfazanten en Prevosts klapperratten, opgevolgd door een verblijf voor gaurs blijk je echter nog altijd in het half Aziatische, half Afrikaanse Azie van Zoo Miami te lopen.

Afbeelding

Vlak voor de gloednieuwe speeltuin en het centraal gelegen restaurant komen nog de verblijven voor Arabische oryxen…

Afbeelding

…en kleine witneusmeerkatten.

Afbeelding

De speeltuin, voor de kinderen, en het restaurant, voor de volwassenen, zijn in een gemiddelde temperatuur van 32 graden in juni in Miami, een welkom rustpunt. In plaats van door duiven, zoals je vaak op Nederlandse en Belgische terrassen ziet, wordt het terras van het restaurant van Zoo Miami overlopen door witte ibissen.

Afbeelding

Na het restaurant begint Afrika, dat, in tegenstelling tot Azie, gevuld is met vrijwel alleen Afrikaanse dieren. De eerste dieren zijn de dwergnijlpaarden, met een jong.

Afbeelding

De tweede dieren van Afrika zijn de eerste Afrikaanse mensapen, de chimpansees.

Afbeelding

De fiets op de bovenstaande foto kan overigens bij de dierentuin gehuurd worden om niet het 740 acres grote park te hoeven door te lopen. Voor grotere en/of luiere groep zijn ook grote, elektrische  golfkarren beschikbaar.

Het eerste combinatie-verblijf van Afrika is dat voor nyala’s en paradijskraanvogels.

Afbeelding

Het gorillaverblijf, dat net als de meeste andere verblijven tot nu toe een uitgehouwen grasveld is met een prachtige groene achtergrond en op diverse plekken ogenschijnlijk oneindig doorloopt, kan vanuit drie verschillende punten bekeken worden. Voor de kijkruit naast het binnenverblijf ligt de zilverrug te slapen. Op de andere hoek is het verblijf vrijwel volledig te overzien.

Afbeelding

Na een verblijf voor elandantilopen en waterbokken staat midden op het pad een voliere met Afrikaanse duiven en toerako’s.

Afbeelding

Na Afrikaanse stekelvarkens komt het enige niet juist gelegen verblijf van Afrika, een voliere voor Andescondors.

Afbeelding

Een van de hoogtepunten van de collectie van Zoo Miami, een hoefdier dat niet in Europese zoos te zien is, staat in het volgende verblijf. De zoo heeft meerdere groepen van dit prachtige dier dat op menig Europese savanne niet zou misstaan. Op het veld van het verblijf staat een moeder, een jong uit 2011 en een ouder jong van de gerenoek of girafgazelle.

Afbeelding

Tegenover de gerenoeks lopen de Grevy zebra’s…

Afbeelding

…en ernaast de okapi’s, gieren en zwarte duikers.

Afbeelding

Afbeelding

Bij het Samburu station, een plek waar bezoekers tegen een kleine vergoeding giraffen kunnen voeren, lopen diverse Afrikaanse savanne dieren bij elkaar. Naast giraffen zie je hier zebra’s, struisvogels, hoornraven en de in dierentuinen zeldzame Grantgazelle.

Afbeelding

Het enorme middendeel van Afrika is grotendeels in gebruik voor de Afrikaanse olifanten. De dieren hebben nog niet zo heel lang geleden een nieuwe collega gekregen uit Central Florida Zoo, waar na het overlijden van een olifant nog maar een olifant aanwezig was. Aangezien de wet vereist dat olifanten met minstens twee dieren gehouden worden en Zoo Miami ruimte genoeg had werd besloten tot een verhuizing.

Afbeelding

In een voliere vliegen diverse Afrikaanse spreeuwen.

Afbeelding

De grote koedoes delen hun verblijf met Thomsongazelles en kroonkraanvogels.

Afbeelding

Het laatste verblijf, of eigenlijk verblijven, van het Afrika gebied huisvest zwarte neushoorns. Het verblijf is slechts gedeeltelijk te zien voor bezoekers, omdat een deel achter de binnenverblijven verdwijnt.

Afbeelding

Het volgende gebied van de dierentuin, Tropical America, begint met een verblijf voor nandoes gecombineerd met guanaco’s. De slingerapen bewonen het verblijf daarna.

Afbeelding

Aan deze kant van de dierentuin ligt een enorm meer, gevuld met wildlife, waarop met waterfietsen en kayaks gevaren kan worden.

Afbeelding

Het hoogtepunt van tropisch Amerika, en misschien wel van de gehele dierentuin, is het Amazon and Beyond gebied dat in 2008 geopend werd.

Afbeelding

Het gebied combineert zoogdieren, vogels en reptielen uit de amazone regio en begint met een aantal verblijfjes voor cavia’s, slangen en pijlgifkikkers.

Afbeelding

De rest van Amazon and Beyond is opgedeeld in drie delen, het eerste is Cloud Forest.

Afbeelding

In Cloud Forest, een nabootsing van de hooggelegen, Zuid-Amerikaanse oerwouden, kom je als eerste de zwarte brulapen tegen.

Afbeelding

Gevolgd door een openluchtvoliere met maar liefst drie soorten kolibri, twee soorten tangare, witstaarttrogons en nog vele andere vogelsoorten.

Afbeelding

Cloud Forest biedt ook veel ruimte voor de vele reptielen en amfibieen die in het Amazonegebied te vinden zijn.  Onder andere verschillende adders, basilisken en pijlgifkikkers bewonen het met verblijven gevulde gebouw dat middenin het Cloud Forest staat.

Afbeelding

Afbeelding

De hoofdbewoners van het bos zijn de jaguars, die twee verblijven bewonen, het zijn immers solitaire dieren, die diverse kijkplekken en manieren van inkijk hebben.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Een van de laatste verblijven in het gebied is een half open verblijf voor kaaimanteju’s.

Afbeelding

Het volgende gebied in Amazon and Beyond is kortgeleden hernoemt naar Flooded Forest, de ingangspoort heeft echter nog de oude naam Amazonia, land of the giants.

Afbeelding

De eerste reuzen in dit gebied zijn de orinocokrokodillen.

Afbeelding

Ook dit gedeelte van het Amazonegebied bevat een gebouw met reptielen, maar hier is ook een aquarium…

Afbeelding

…en een voliere.

Afbeelding

Buiten het gebouw is een grote vijver met vele vogels.

Afbeelding

De volgende en laatste reus op de route is de apenetende harpij, ‘s werelds grootste kuifarend.

Afbeelding

Afbeelding

Het derde en laatste gebied van Amazon and Beyond is Atlantic Forest genaamd.

Afbeelding

Hoofddier en hoogtepunt in het Atlantic Forest is het verblijf voor de reuzenotters. Watervallen, glijbanen, diepe en ondiepe baden en stukken land, het verblijf heeft het allemaal.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Dat dit gedeelte wellicht beter het land der reuzen had geheten bewijzen de volgende dieren, want na de reuzenotters, volgen de reuzenmiereneters.

Afbeelding

De klauwaapjes in het verblijf daarna hadden echter in het land der reuzen niet gepast.

Afbeelding

Ook dit deel van Amazon and Beyond bevat de nodige verblijven voor reptielen en amfibieen, met name voor padden en schildpadden.

Afbeelding

Met een verblijf voor vleermuizen komt een einde aan Amazon and Beyond en de Zuid-Amerikaanse collectie van Zoo Miami.

Via lelkraanvogels, penseelzwijnen en wrattenzwijnen kom je terecht bij het verblijf voor visayawrattenzwijnen.

Afbeelding

De Galapagos reuzenschildpadden hebben een verblijf dat bij de dieren past, dat wil zeggen, reuzengroot.

Afbeelding

Het laatste continent van de zoo is Autralie, een gebied dat begint met een voliere met parkieten.

Afbeelding

De rest van Australie bevat vijf grotere dieren. In het eerste verblijf zitten de Nieuw-Guinea dingo’s.

Afbeelding

In een gebouwtje naast de dingo’s zitten de koala en de boomkangoeroe, in de tuin voor het huisje een verblijf voor de papoeavaraan.

Afbeelding

De op een na grootste loopvogel, de emoe, sluit het Australie gebied af.

Afbeelding

De laatste verblijven van de dierentuin zijn voor ringstaartmaki’s, zwarte lemuren en rode vari’s…

Afbeelding

…addaxen, maraboes, zadelbekooievaars en damagazellen.

Afbeelding

De dierentuin van Miami is, met name door de grote samenhang van de verblijven, de unieke looproute, de ongelofelijke afmetingen en het fantastische Amazon and Beyond de toptuin van Florida en een van de toptuinen van de wereld. Zelfs de mierzoete Disney saus van Animal Kingdom kan niet, of misschien wel juist niet, op tegen de echte dierentuinsfeer van Zoo Miami.
Vergelijken met een dierentuin in Europa is bijna onmogelijk, van verblijven uitgehouwen in de grond die doen denken aan de verblijven van Zoo de Doue la Fontaine tot verblijven met een schijnbaar eindeloos uitzicht die doen denken aan de savanne van Zoo Leipzig. Zoo Miami is uniek en het enige minpunt is de enorme grootte van het park, die in combinatie met de lokale temperatuur ervoor zorgt dat een tweede rondje door het park op dezelfde dag alleen met behulp van de monorail mogelijk is. Dat is echter zoeken naar spijkers op laag water, Zoo Miami is de must-see zoo van Florida, PUNT.
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.

3 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Adriaan » di jun 19, 2012 12:05 am

Top! Het leuke aan deze tuin is volgens mij dat hij echt anders is!
Avatar gebruiker
Adriaan
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2854
Likes: 627 posts
Liked in: 383 posts
Geregistreerd: wo mei 30, 2007 7:23 pm

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor chuluugi » di jun 19, 2012 6:59 am

TOPVERSLAG VAN EEN SUPERTUIN!
wat mij nou zo opvalt,volgens mij hebben die drie dierentuinen die je hebt bezocht meer duikersoorten bij elkaar dan dat wij er in europa hebben.en dat terwijl er maar een soort is in europa die goed wil lopen .... :(
oh ja,die generoeks wil ik ook wel hier zien,hopelijk heeft al wabra er ooit een paar over...
Laatst bijgewerkt door chuluugi op di jun 19, 2012 3:27 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
zeeotters terug en vlug!!!
Avatar gebruiker
chuluugi
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2001
Likes: 99 posts
Liked in: 169 posts
Geregistreerd: wo apr 20, 2011 3:40 pm

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor meubilaie » di jun 19, 2012 7:46 am

heerlijk verslag!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 830
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor DanielN » di jun 19, 2012 8:58 am

Mooi verslag en ik denk dat ik qua persoonlijke voorkeur eerder voor dit park dan voor Animal Kingdom zou gaan.
Avatar gebruiker
DanielN
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1300
Likes: 38 posts
Liked in: 77 posts
Geregistreerd: wo aug 20, 2008 10:23 am

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Borisje » di jun 19, 2012 9:22 am

chuluugi schreef:TOPVERSLAG VAN EEN SUPERTUIN!
wat mij nou zo opvalt,volgens mij hebben die drie dierentuinen die je hebt bezocht meer duikersoorten bij elkaar dan dat wij er in europa hebben.en dat terwijl er maar een soort is in europa die goed wil lopen in europa.... :(
oh ja,die generoeks wil ik ook wel hier zien,hopelijk heeft al wabra er ooit een paar over...


klopt en als je naar heel Amerika kijkt komen daar nog eens 4 of 5 soorten bij, waaronder zebraduikers (echt mooie dieren) en nog een paar pareltjes... ach ja, wij hebben ook weer dieren die ze daar niet of nauwelijks hebben...

DDcorvus schreef:Mooi verslag en ik denk dat ik qua persoonlijke voorkeur eerder voor dit park dan voor Animal Kingdom zou gaan.


Kan ik me heel goed voorstellen, zeker gezien je voorliefde voor vogels ben je in Miami ook veel meer "thuis". Uit mijn conclusie kan je lezen dat ik Miami ook boven Disney stel.
Wat overigens niet betekent dat ik bij een volgende vakantie aan Florida niet toch Disney weer zou bezoeken...
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor IceQueen » di jun 19, 2012 11:51 am

Mijn voorkeur gaat ook uit naar Miami. Ik vond Disney prachtig, maar Miami is gewoon een echte, mooie, complete zoo. Niks over de top en ubererlebnis gewoon mooie, ruime verblijven, weinig hekwerk, mooie collectie zoogdieren, vogels, reptielen. En Amazon and Beyond is 1 van de mooiste, meest uitgebreide Zuid-Amerika stukken die ik ooit gezien heb.

Jammer dat we alles maar 1x gezien hebben. Ook jammer dat alle dierentuinen in Florida zo vroeg dicht gaan, Miami was tot half 6 open, maar ik had waarschijnlijk toch geen puf meer voor nog een rondje ;)
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor corotauria » di jun 19, 2012 12:16 pm

Indrukwekkend verslag van een zo te lezen indrukwekkende zoo.
Een collectie en aankleding om van te kwijlen.
Eén dag lijkt me alleen serieus te kort om die 300ha volledig doorgeworsteld te hebben (maar goed, ik heb dan ook in een park als Walsrode al minstens 2 dagen nodig)...
Avatar gebruiker
corotauria
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 684
Likes: 3 posts
Liked in: 101 posts
Geregistreerd: ma jun 04, 2007 11:07 am

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor stick » di jun 19, 2012 4:56 pm

In 2009 ben ik ook in Florida geweest en ik baal nog altijd dat ik naar miami seaquarium geweest ben in plaats van deze zoo. Ik wist toen ook nog niet wat voor een prachtige collectie ze hebben.
stick
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1555
Likes: 252 posts
Liked in: 200 posts
Geregistreerd: ma dec 22, 2008 8:56 pm
Woonplaats: Kalmthout

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Johnny » di jun 19, 2012 8:15 pm

Kwijl kwijl..... Wow. Het kost je een halve dag om het verslag te lezen ( ja, ik mag graag een beetje overdrijven ;), maar het is het lezen meer dan waard. Ziet er top uit allemaal, en leest lekker weg. Kan niet wachten op het verslag van georgia aquarium.....
Turf, jenever en achterdocht; daaruit heeft God de trotse drenthen gewrocht
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Job » wo jun 20, 2012 11:01 am

Geweldig verslag, word er echt jaloers van als ik al die parken zie waar jullie zijn geweest.
Avatar gebruiker
Job
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 753
Likes: 175 posts
Liked in: 171 posts
Geregistreerd: di aug 04, 2009 5:36 pm
Woonplaats: Ulft

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor ralph » wo jun 20, 2012 12:14 pm

Schitterend park, elk detail klopt.
Zelf aan een voliere voor spreeuwen is de nodige aandacht besteed.
Leuke collectie ook  :)
ralph
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2987
Likes: 107 posts
Liked in: 820 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:02 pm
Woonplaats: Tilburg

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Kaartje » wo jun 20, 2012 7:22 pm

Gaaf, ziet er echt super uit! :D
Thanks voor weer een mooi uitgebreid verslag! :D

Zie ik daar nou 3 zwarte neushoorns op hetzelfde perk? Enig idee over hoeveel ze er in totaal hebben en de samenstelling qua leeftijd en geslachten?

Borisje schreef:klopt en als je naar heel Amerika kijkt komen daar nog eens 4 of 5 soorten bij, waaronder zebraduikers (echt mooie dieren) en nog een paar pareltjes... ach ja, wij hebben ook weer dieren die ze daar niet of nauwelijks hebben...

Waar zouden de zebraduikers nog moeten zitten volgens jou dan? Ik dacht dat die (helaas) in heel Noord-Amerika ook niet meer te zien zijn...
In the end we will conserve only what we love.
We will love only what we understand.
We will understand only what we are taught.
Avatar gebruiker
Kaartje
BBB Controleur
BBB Controleur
 
Berichten: 794
Likes: 304 posts
Liked in: 823 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 8:50 pm

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Borisje » do jun 21, 2012 9:11 am

Kaartje schreef:Zie ik daar nou 3 zwarte neushoorns op hetzelfde perk?


Nee, het zijn twee perken (we zijn niet voor niets enthousiast over die zoo, optische combi werkt zelfs op de foto nog)

Kaartje schreef:Enig idee over hoeveel ze er in totaal hebben en de samenstelling qua leeftijd en geslachten?


wat wij hebben gezien staat op de foto en dat is vrij zeker 1.1.1, waarbij ik eigenlijk verwacht dat het jong 0.1 is, maar dat weet ik niet.

Papa was in ieder geval druk met zich te bewijzen als man door alle auto's in de buurt uit te dagen, lol


Wat betreft de duikers, ik heb nog niet zolang geleden nog een foto van een hybride zebra * roodflank (denk ik) gezien, maar uit welke US zoo zou ik moeten terugzoeken. Moeder lag erbij en was zebra iig.
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Zoo Miami, Florida 7-6-2012

Berichtdoor Harm » do jun 21, 2012 10:00 pm

Mooi verslag!
Harm
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2201
Likes: 326 posts
Liked in: 42 posts
Geregistreerd: za jan 31, 2009 3:16 pm

Volgende

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron