ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

[fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Borisje » do jun 14, 2012 3:14 pm

Tampa, een van de grotere steden in de Noord-Amerikaanse staat Florida, heeft, voor Amerikaanse begrippen, al lange tijd een dierentuin. In de jaren 50 werd de toen reeds bestaande dierentuin verhuisd naar een grotere locatie. Hier opende in 1957 “Lowry Park Zoo”, een naam gekozen als eerbetoon aan lokale held en oorlogsveteraan Generaal Sumter Loper Lowry.

In de jaren 80 kreeg de zoo de stempel een van de slechtste dierentuinen van de Verenigde Staten te zijn, waarop werd besloten geld in te zamelen om het achterstallig onderhoud in te halen en de veel te kleine verblijven te vergroten. Met behulp van de gemeente kon halverwege de jaren 80 het park gesloten worden en in maart van 1988 werd de geheel vernieuwde dierentuin heropend. Sindsdien is de dierentuin meerdere keren uitgebreid en vergroot.

Na binnenkomst in de dierentuin betreed je direct een keuzeplein met een grote fontein, bankjes en verkoelend water. De zoo kent geen duidelijke looproute, maar de gratis plattegrond toont dat de meeste gebieden vanzelf weer terugkomen bij het keuzeplein.

Afbeelding

Wie linksom begint komt als eerste een verblijf voor Maleise tapirs tegen, geheel in stijl met een Aziatisch ogend huisje en achtermuur.

Afbeelding

Direct na de tapirs volgt een verblijf voor babiroessa’s (foto), ofwel hertzwijnen, en daar tegenover een verblijf voor visayawrattenzwijnen. Beide varkensoorten komen alleen voor op een klein aantal eilandjes in Azie. Het visayawrattenzwijn dat in Amerika te vinden is, is overigens afkomstig van een ander eiland dan de in Europa te vinden dieren. De visuele verschillen tussen deze ondersoorten zijn echter nihil.

Afbeelding

De nevelpanters in het volgende verblijf hebben alleen rechtopstaande snaren als afscheiding tussen hen en de bezoekers. Dit is het eerste verblijf dat een, in dierentuinen in Florida veelgeziene, kunstmatige waterval bevat. Verder kent het verblijf veel hoogteverschillen waar de dieren veelvuldig gebruik van maken.

Afbeelding

Na de nevelpanters buigt een brug rechtsaf verder het Azie gedeelte in en volgt het eerst combinatieverblijf. In dit verblijf lopen de zeldzame Chinese kuifherten samen met de in dierentuinen redelijk algemene Chinese muntjaks. De Indische ganzen maken het plaatje compleet. De vele andere vogelsoorten in het verblijf, waaronder eenden en witte ibissen, blijken allemaal wilde, Amerikaanse dieren te zijn die het verblijf hebben uitgekozen voor hun dagelijkse bad.

Afbeelding

Aan de linkerkant van de brug ligt het, voor deze dierentuin relatief grote, verblijf van de Indische neushoorns. Terwijl je op de brug omhoog loopt kijk je van steeds hoger tussen de bomen door op dit verblijf neer.

Afbeelding

Iets verderop, aan de rechterzijde, een verblijf voor lippenberen. Doordat er alleen van bovenaf het verblijf ingekeken kan worden en er ruimte onder de brug is voor de dieren, is er een grote kans dat de dieren niet altijd te zien zijn. Wel vallen ook hier de vele inheemse witte ibissen op.

Afbeelding

Tegen de brug aan is een grote voliere gebouwd met een verhoogd kijkplatform. De ingang is geheel in Indonesische stijl en ook de vogels, waaronder een neushoornvogel, zijn afkomstig van de Indonesische eilanden.

[img width=600 height=400]http://www.zoosite.nl/site/sites/default/files/bbb/lowrypark/FLLP08SulawesiVoliere.jpg[/img]

Achter de voliere is een klein perkje voor Anoa’s. Sinds kort heeft Lowry Park Zoo Maleise tijgers in de collectie. De twee nog jonge dieren hebben een verblijf dat vanaf de aflopende brug goed te bekijken is met veel, stromend water en verrijkingsmateriaal. Een hoge boom en klein, houten platform zorgen voor de broodnodige schaduw.

Afbeelding

Naast de tijgers is een trap de brug af die leidt naar het populaire lori voeren. Naast lori’s zitten er in de voliere ook een glanskuiftoerako en wat kipsoorten.

Afbeelding

De laatste dieren in de “Asian Gardens” zijn de tijgerpython en de Komodovaraan, die in het lokale klimaat languit in zijn verblijf ligt op te warmen of uit te puffen.

Afbeelding

Terug op het keuzeplein is vanaf Azie de meest logische vervolgroute die naar “Primate World”, een gebied met vele primatensoorten dat begint met twee Aziatische soorten in een verblijf. De Borneo orang-oetans en mutslangoeren hebben een kuil met een groot houten klimrek.

Afbeelding

De chimpansees, de tweede mensapensoort van het park, hebben een ronduit klein en saai verblijf met een lelijke kooiconstructie als achterwand.

Afbeelding

Vlak voor de chimpansees zijn een aantal doodshoofdaapjes gehuisvest en tegenover deze kleine, Zuid-Amerikaanse aapjes zitten de lemuren uit Madagascar op hun eiland (foto). Naast ringstaartmaki’s, extreem populair sinds de Madagascar films, wonen er op het schiereiland ook roodkraagmaki’s.

Afbeelding

Vlak voor het tunneltje is een tweede eiland, deze voor de Aziatische siamangs.

Afbeelding

Na het tunneltje, waarin niets te zien is, een combinatieverblijf voor twee Afrikaanse apensoorten. De grote en indrukwekkende mandrils delen hun verblijf met de prachtige wolfsmeerkat.

Afbeelding

Naast wolfsmeerkatten heeft Lowry Park Zoo ook Kongowitneusmeerkatten. Deze dieren bevinden zich in het eerstvolgende verblijf, dat volgens de borden ook gedeeld kan worden met de wolfsmeerkatten.

Afbeelding

De laatste grote apen van het gebied zijn de Angolese franjeapen die, net als de Siamangs, een eiland met klimmateriaal bewonen.

Afbeelding

In de laatste twee verblijfjes van het primatendeel leven vier gouden leeuwaapjes en een koppel Boliviaanse springaapjes.

Afbeelding

Terug op het keuzeplein is de laatste korte route die door de enorme vrijevluchtvoliere. In de voliere vliegen tientallen vogels van ruim 30 soorten los. De voliere is opgedeeld in meerdere delen, waarvan twee toegankelijk zijn voor bezoekers. De voliere voor de dubbele neushoornvogels (1e foto) is niet voor bezoekers toegankelijk. Het middendeel (2e en 3e foto) is zonder twijfel de grootste van de drie delen en bevat onder andere lepelbekreigers, kaalkop- en rode ibissen, kuiforopendola’s en zonnerallen. Het tweede toegankelijke deel lijkt vooral dienst te doen als afscheidingsruimte waar ruziende vogels uit elkaar gehaald kunnen worden. Hier loopt onder andere een kuifseriema en vliegt een kolonie wevervogels rond. Vlak voor de uitgang, weer terug in het grote middendeel, zijn nog drie kleine volieres tegen de grote voliere aangeplaatst. Hierin zitten van rechts naar links een koppel reuzentoekans, een koppel blauwkapmotmots en een Raggi’s paradijsvogel. Naast vogels zijn in de voliere ook nog kalongs en luiaarden te vinden.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Terug op het keuzeplein is er nog maar een logische keuze over, deze leidt langs een stukje van het aziedeel, maar gaat vervolgens niet de brug over maar rechtdoor naar een verblijf voor Amerikaanse krokodillen. Lake Sharon, aan de linkerkant, op weg naar de krokodillen, bevat een aantal goed zichtbare wilde dieren waaronder rivierschildpadden en beensnoeken.

Afbeelding

Wie bij de krokodillen linksaf gaat komt bij de tribune voor de roofvogelshow, vooral gevuld met uilensoorten, waaronder de Europese oehoe. In twee verblijfjes zitten een aantal inheemse landschildpadden. Rechtsaf volgt het hoogtepunt van Tampa’s Lowry Park Zoo, de enorme collectie inheemse diersoorten, de grootste van alle dierentuinen in Florida. De eerste dieren zijn de zeldzame keyherten, een ondersoort van het witstaarthert, en de trompetkraanvogels.

Afbeelding

In het “Discovery Center” staan tientallen verblijven voor reptielen en amfibieen. Kikkers en padden voeren de boventoon en er is veel educatie van de amphibean ark, over alles wat amfibieen in het wild bedreigt.

Afbeelding

Het “Key West Deck”, waar ook het bovengenoemde center aan ligt geeft de eerste blik op het zeekoecentrum en ziekenhuis. Het pad loopt schuin naar beneden af op weg naar twee Amerikaanse zeearenden die los in een open verblijf zitten. Beide dieren zijn afkomstig uit Florida en dus van de zuidelijke ondersoort. De dieren zijn door de dierentuin opgevangen nadat ze door mensen waren neergeschoten en niet meer konden vliegen.

Afbeelding

Het pijlstaartroggenbad, dat naast pijlstaartroggen ook koeneusroggen bevat, wordt gebruikt als voelpoel. Bezoekers mogen met twee vingers de dieren op hun vleugels aaien en de dieren lijken het contact met regelmaat op te zoeken.

Afbeelding

Via een deur loop je een donkere gang in. In de gang staat een aantal aquaria en terraria met vissen en reptielen uit Florida.

Afbeelding

De echte reden dat je in deze ondergrondse gang loopt is echter het onderwaterzicht bij de zeekoeien uit het “Manatee & Aquatic Center”. In het eerste verblijf zitten alleen enorme rivierschildpadden, maar in het tweede verblijf zwemmen drie zeekoeien, waaronder een jong dier. Per verblijf zijn er drie kijkruiten.

Afbeelding

Aan het einde van de gang loopt een pad terug omhoog langs een verblijf voor rivierotters.

Afbeelding

Na de otters volgt een houten vlonder die langs het zeekoecentrum (1e foto) en het zeekoehospitaal (2e foto) voert. Het hospitaal zorgt voor opgevangen, gewonde zeekoeien en zet de dieren zodra mogelijk weer uit in het wild. De baden voor de zeekoeien zijn allemaal voorzien van een houten ondervloer die als lift kan worden gebruikt om de dieren (of hun voedsel) boven het water te tillen.

Afbeelding

Afbeelding

Een met veel kroos gevulde vijver blijkt al snel ruim tien Amerikaanse alligators te huisvesten.

Afbeelding

De volgende verblijven worden bewoond door de Florida doosschildpad, torenvalk, Amerikaanse voseekhoorn en roze lepelaar. De lokale, kleinere ondersoort van de poema, hier Floridapanter genoemd, bewoont het eerstvolgende, grotere verblijf. Calusa, zoals het dier heet, is geboren in het wild, maar kon niet meekomen met haar broertjes en zusjes en werd door haar moeder achtergelaten. De parkwachters van het natuurreservaat redden haar en brachten haar naar Lowry Park Zoo waar ze sindsdien woont.

Afbeelding

De eveneens kleinere, lokale ondersoort van de zwarte beer deelt zijn verblijf met de zingende bijtschildpad.

Afbeelding

Tegenover de zwarte beer wonen de rode flamingo’s (1e foto) die stinkdieren als buren hebben (2e foto).

Afbeelding

Afbeelding

De collectie met lokale dieren wordt afgesloten met verblijven voor rode wolven, wilde kalkoenen en Canadese kraanvogels. Ook de eerste attractie van het park is hier te vinden, een blijkbaar onmisbare toevoeging aan dierenparken in Florida. “Gator Falls” is een waterbaan waarbij bezoekers in een achtbaanwagen in het water van de Filippijnse krokodillen lijken te vallen. Natuurlijk blijkt er een afscheiding tussen de dieren en de attractie te zijn. De tweede attractie volgt direct hierna op het tweede keuzeplein van de dierentuin, een jungle carrousel.

Afbeelding

Het tweede keuzeplein leidt onder andere naar “Safari Africa”, een Afrikaans gebied dat wordt ingeleid door een verblijf voor zwartvoetpinguins.

Afbeelding

Via een tunnel komt de bezoeker bij de rest van Afrika uit. Een van de attracties van het park is de “Safari Ride” een tocht op een open tram door een deel van het Afrikagebied van Lowry Park Zoo. Een aantal dieren is alleen te zien op deze gratis safaririt en de rit is alleen daarom al een niet te missen extra tijdens een bezoek. Op de rit rijd je onder andere langs waterbokken, thomsongazellen, grote koedoes, huzarenapen, elandantilopen en vechtarenden. De overige dieren, waaronder olifanten en neushoorns, zijn ook via de looproute te bekijken. Ook de stallen van vrijwel alle savannedieren komen langs tijdens de rit.

De looproute begint met een kleine voliere voor von der Deckens toks, geelkeelfrankolijnen en dwergantilopes. De dwergantilope is de kleinste antilopesoort ter wereld en wordt niet groter dan 55 centimeter. De populaire stokstaartjes hebben een verblijf vlak voor het Afrikaanse restaurant.

Afbeelding

Na het restaurant volgt het verblijf voor de wrattenzwijnen en het eerste combinatieverblijf voor Afrikaanse hoefdieren en vogels. Tussen de zuidelijke hoornraven, kroonkraanvogels, nyala’s en kleine koedoes lopen een gerenuk, zwartrugduikers en een duikerbok.

Afbeelding

Naast het bovengenoemde verblijf staat een groep maraboes, een aantal oudere dieren met hun jongen van afgelopen jaar. Aan de achterkant van het restaurant is een buitenverblijf voor dikstaartgalago’s.

Afbeelding

De savanne (1e foto) die hierna komt is een optische combinatie van drie verblijven. De giraffen delen hun verblijf met Hartmanns bergzebra’s, de olifanten delen hun verblijf (2e foto) met impala’s en de witte neushoorns delen hun verblijf met grevyzebra’s. De giraffen lijken een mannengroep te zijn met zowel net- als masaigiraffen. De Afrikaanse olifanten zijn opvang dieren uit Afrika die daar op de lijst stonden om afgeschoten te worden, via de dierentuin van San Diego werden deze dieren bij Lowry Park Zoo ondergebracht.

Afbeelding

Afbeelding

De dromedarissen van de dierentuin worden gebruikt als attractie, voor een kleine vergoeding mogen kinderen en volwassenen een rondje op een dromedaris zitten.

Afbeelding

Een grote, helaas niet langer toegankelijke, voliere met Afrikaanse waadvogels biedt onderdak aan roze pelikanen, flamingo’s, nimmerzatten en een schoenbekooievaar.

Afbeelding

De snelste katten ter wereld, de cheetahs, hebben een erg groen verblijf met veel water, direct naast de grote voliere.

Afbeelding

In een veel kaler verblijf met grote modderpoel tegenover de cheetahs liggen de dwergnijlpaarden, vergezeld door zadelbekooievaars.

Afbeelding

Rechts van de dwergnijlpaarden is een tweede voliere met naast hamerkoppen en lepelaars ook een tweede schoenbekooievaar.

Afbeelding

Het Afrikadeel eindigt met verblijven voor penseelzwijnen en een erg ongeinspireerd verblijf voor okapi’s dat nog half onder constructie lijkt te zijn, ondanks dat de dieren er reeds lopen. Aangezien het Afrikadeel een doodlopende route kent moet langs alle reeds eerder bezocht verblijven teruggelopen worden naar het tweede keuzeplein.

Het laatste deel van het park is het Australiedeel dat eveneens dienst doet als kinderboerderij. De ingang van dit gebied bevat een typisch Australische watertoren met daaronder een verblijf voor palmkaketoes.

Afbeelding

Aan de linkerkant lopen lama’s, geiten en ponies, inclusief rit optie. Naast de ponies volgt echter een voliere voor vleerhonden (1e foto), die vanzelfsprekend niet meer onder de kinderboerderij vallen. In de voliere is ook een verblijfje gemaakt voor boompythons (2e foto).

Afbeelding

Afbeelding

Australie gaat door langs Nieuw-Guinea dingo’s en emoes. Het “wallaroo pavilion” blijkt dienst te doen als koalaverblijf en het laatste verblijf van dit deel en de dierentuin in zijn geheel huisvest de geelvoetkangoeroes.

Afbeelding

Tampa’s Lowry Park Zoo kenmerkt zich door de grote collectie, uit Florida afkomstige, dieren. Daarnaast heeft het park, zeker voor Europeanen, een groot aantal zeldzame soorten waarvan er velen niet of nauwelijks in Europese dierentuinen te bezichtigen zijn. Het aantal soorten in het park is vergeleken met andere dierentuinen in Florida erg groot, maar de verblijven zijn daardoor vaak wat kleiner dan in de andere parken van deze staat. Voor soortenjagers en mensen die zonder al teveel moeite in contact willen komen met een groot deel van de lokale “wildlife” is het park echter een absolute aanrader.
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.

2 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor meubilaie » do jun 14, 2012 3:36 pm

mooi , leuk en uitgebreid verslag!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 830
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor theoo » do jun 14, 2012 3:37 pm

Topverslag!

interessant om te lezen en verblijven zien er zeker niet slecht uit meestal. Tegenvallers zijn wel de apenverblijven als ik de foto's zo bekijk, maar de grootte is moeilijk in te schatten.
“Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.”
theoo
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 3461
Likes: 84 posts
Liked in: 571 posts
Geregistreerd: wo jan 30, 2008 8:32 pm
Woonplaats: Zwitserland

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Korhoen » do jun 14, 2012 3:43 pm

Erg leuk verslag! ;D
Raggi's paradijsvogels,  schoenbekooievaars, gerenuks, florida panters, *zucht*/*kwijl kwijl* :-[
Korhoen
Zoo Liefhebber
Zoo Liefhebber
 
Berichten: 401
Likes: 735 posts
Liked in: 152 posts
Geregistreerd: di okt 11, 2011 5:26 pm
Woonplaats: Goor

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Harm » do jun 14, 2012 3:47 pm

Mooi verslag,  prachtige dierentuin ook!
Harm
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2201
Likes: 326 posts
Liked in: 42 posts
Geregistreerd: za jan 31, 2009 3:16 pm

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Borisje » do jun 14, 2012 3:56 pm

Korhoen schreef:Erg leuk verslag! ;D
Raggi's paradijsvogels,  schoenbekooievaars, gerenuks, florida panters, *zucht*/*kwijl kwijl* :-[


eerlijkheid gebiedt wel dat ik toegeef de gerenuk (een vrouwtje heeft het park) niet gezien te hebben... dit bezoek niet in ieder geval ;)

Wat uitleg bij de omschrijving in de vorm van een foto, de draad in het nevelpanterverblijf:

Afbeelding
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Johnny » do jun 14, 2012 4:09 pm

Leuk, uitgebreid verslag! Leest lekker weg, mooie foto's. Maarre, ik wacht vooral met spanning op een ander verslag..... ;)
Turf, jenever en achterdocht; daaruit heeft God de trotse drenthen gewrocht
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor chuluugi » do jun 14, 2012 4:26 pm

mooi verslag!  :)
mooie dierentuin,zo te zien is de collectie ook zeer de moeite waard.
zeeotters terug en vlug!!!
Avatar gebruiker
chuluugi
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2001
Likes: 99 posts
Liked in: 169 posts
Geregistreerd: wo apr 20, 2011 3:40 pm

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor IceQueen » do jun 14, 2012 5:05 pm

Ik vond Lowry Park een erg leuke dagvullende dierentuin om de vakantie mee te beginnen. Florida boardwalk en het maneteestuk waren m'n favoriete delen, perfect om alvast wat Florida wildlife up close and personal te zien. Daarnaast waren alle nieuwe diersoorten voor ons een leuke bonus.

Ik had verwacht dat verblijven in een grote Amerikaanse zoo wel groter qua oppervlakte zouden zijn, toch zat het grootste deel van de dieren niet verkeerd en vond ik eigenlijk alleen het chimpverblijf te klein.

In ieder geval een aanrader, ook voor mensen die niet zo vaak een zoo bezoeken.
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8111
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Svenneke » do jun 14, 2012 5:28 pm

SAAAAAAIIII!!!!
(nee? niet geloofwaardig?)

okok, topverslag met leuke foto's.
lowry was overigens de 2e zoo ter wereld die met schoenbekken gefokt heeft.
dus ik gok dat ze er wel meer dan 2 hebben, momenteel. (tenminste, ik heb niet gehoord dat er een dier verhuisd zou zijn.)
Avatar gebruiker
Svenneke
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10213
Likes: 313 posts
Liked in: 751 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 5:54 pm
Woonplaats: Kalmthout Zoo

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Borisje » do jun 14, 2012 5:37 pm

Svenneke schreef:SAAAAAAIIII!!!!
(nee? niet geloofwaardig?)

okok, topverslag met leuke foto's.
lowry was overigens de 2e zoo ter wereld die met schoenbekken gefokt heeft.
dus ik gok dat ze er wel meer dan 2 hebben, momenteel. (tenminste, ik heb niet gehoord dat er een dier verhuisd zou zijn.)


Zou heel goed kunnen, en direct uitleggen waarom de grote voliere niet langer toegankelijk is.

zoals altijd is het verslag grotendeels gebaseerd op visuele waarnemingen, in beide volieres 1 schoenbek gezien dus 1 genoemd ;)
ben vrij zeker dat in de kleine er echt maar 1 stond overigens...
Welcome to a Kingdom of Animals... real, ancient and imagined: a Kingdom ruled by lions, dinosaurs and dragons; a Kingdom of balance, harmony and survival; a Kingdom we enter to share in the wonder, gaze at the beauty, thrill at the drama, and learn.
Avatar gebruiker
Borisje
Administrator
Administrator
 
Berichten: 10139
Likes: 380 posts
Liked in: 673 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 9:53 am
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor stick » do jun 14, 2012 5:44 pm

Zeer leuk verslag en ik hoop ooit terug naar florida te gaan om dit park te bezoeken.
stick
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 1555
Likes: 252 posts
Liked in: 200 posts
Geregistreerd: ma dec 22, 2008 8:56 pm
Woonplaats: Kalmthout

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor ralph » do jun 14, 2012 10:09 pm

Leuk verslag, lijkt me zeker een park dat de moeite van het bezoeken waard is mocht ik ooit in Florida belanden.
ralph
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2987
Likes: 107 posts
Liked in: 820 posts
Geregistreerd: di apr 03, 2007 9:02 pm
Woonplaats: Tilburg

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Job » vr jun 15, 2012 4:12 pm

Mooi verslag, ik heb het met plezier gelezen. Ik hoop echt dat ik ooit een reis kan maken naar Amerika en dan dit soort parken kan bezoeken :D
Avatar gebruiker
Job
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 753
Likes: 175 posts
Liked in: 171 posts
Geregistreerd: di aug 04, 2009 5:36 pm
Woonplaats: Ulft

Re: [fotoverslag] Tampa's Lowry Park Zoo, Florida, VS 02-06-2012

Berichtdoor Adriaan » zo jun 17, 2012 9:33 am

Top verslag! Erg leuk om te lezen, een tuin waar ik zeker heen wil!
Avatar gebruiker
Adriaan
Zoo Freak!
Zoo Freak!
 
Berichten: 2854
Likes: 627 posts
Liked in: 383 posts
Geregistreerd: wo mei 30, 2007 7:23 pm

Volgende

Keer terug naar Verslagen over de Wereld

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron