ZooSite Forum


Welkom op het grootste Nederlandstalige dierentuinforum

[fotoverslag] De grotten van Han - het wildpark

[fotoverslag] De grotten van Han - het wildpark

Berichtdoor IceQueen » wo jul 03, 2013 3:42 pm

Afgelopen weekend een kort bezoek aan het wildpark van de grotten van Han gebracht. Helaas hadden we alleen tijd om met de safaricar het wildpark te bezoeken. Er is tegenwoordig ook een wandelroute van 2 km, je ziet overiges gewoon hetzelfde alleen vanuit de safaricar.

De ontvangsthal begint zich in het centrum van het dorp Han-Sur-Lesse. Hier kun je kaartjes kopen voor wat je wilt bezoeken, het is ook meteen de souvenirshop. Via de shop loop je naar buiten, waar je op de safaricar moet wachten om je naar het wildpark te brengen.

Foto van de safaricar is in het wildpark gemaakt
Afbeelding

Als iedereen is ingestapt rij je door het dorp naar het wildpark. De rit door het wildpark duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Je komt als eerste door een gebied met everzwijnen, die soms nieuwsgierig bij de safaricar komen kijken. Daarna rij je langs een voliere met Europese oehoes. En vervolgens kom je bij een groot verblijf voor Europese wolven. Tussendoor stopt de safaricar steeds om naar de dieren te kunnen kijken.

Afbeelding

Een stukje verder kom je langs de Przewalskipaarden
Afbeelding

En weer wat verder is een verblijf voor Euopese wilde katten. Het is helaas niet gelukt om een foto te maken, maar het is een open verblijf, voor afgezet met glas (en water) en verder staat er een hek, maar geen net er overheen. Er staat een hoge boom en daar hoog in de boom waren de dieren dan ook te vinden.

Op een gegeven moment rij je een soort berggebied in waar je de gems kunt vinden en een apart verblijf voor steenbokken
Afbeelding

Vervolgens rij je weer verder door het gebied voor de gems en kom je ook langs 2 verblijven voor Europese lynxen. Eén van de verblijven is nieuw en is voor de welpen van voorgaande twee jaren die inmiddels groot zijn geworden. Het andere verblijf is voor het koppel. Hier was nu moeder met jongen te zien.

Hierna volgt een megagebied voor heckrunderen, tarpans en diverse herten
Afbeelding

Verder op de route kom je nog langs Poitou ezels en wisenten
Afbeelding

Vervolgens rij je weer door een megagebied voor heckrunderen, tarpans en diverse herten. In dat grote gebied vind je ook het verblijf voor de Europese bruine beren, hier mag je uitstappen om er naar te kijken.
Afbeelding

Als laatste kom je nog langs een verblijf voor Schotse hooglanders
Afbeelding

Tussendoor kom je trouwens ook nog diverse uitzichtpunten tegen over het gebied, in het begin mag je er ook bij eentje uitstappen omdat die wat verder van het pad af ligt.

Na de hele rit door het wildpark brengt de safaricar je weer terug naar het opstappunt begeleid door de themesong van de grotten van Han (niet meer uit je hoofd te krijgen!)

Al met al vond ik het heel leuk om met de safaricar door het hele gebied te gaan. De dieren die niet in verblijven zitten hebben enorme ruimtes en de enige die er een beetje karrig afkwamen van de dieren in verblijven waren de bruine beren. Het ziet er trouwens heel leuk uit, maar had best een slagje groter gemogen (ruimte zat).

Volgende keer hebben we hopelijk wat meer tijd om ook de wandelroute te doen.

4 mensen liken deze post.
Avatar gebruiker
IceQueen
Administrator
Administrator
 
Berichten: 8092
Likes: 169 posts
Liked in: 1579 posts
Geregistreerd: ma apr 02, 2007 3:26 pm
Woonplaats: Delft

Re: [fotoverslag] De grotten van Han - het wildpark

Berichtdoor Johnny » wo jul 03, 2013 3:54 pm

Voor mijn gevoel is dat berenverblijf wel iets verbeterd, vergeleken met 21 jaar geleden. Maar 21 jaar kan je herinneringen aardig vertroebelen ;) Overigens, in het 'suske en wiske' album nr 234; 'het kristallen kasteel' is het berenverblijf ook goed gelijkend getekend. Voor de stripfreaks onder ons, die het album misschien hebben :P
Johnny
ZooSite Fanatiekeling
ZooSite Fanatiekeling
 
Berichten: 8241
Likes: 464 posts
Liked in: 601 posts
Geregistreerd: wo apr 04, 2007 5:50 pm
Woonplaats: Emmen

Re: [fotoverslag] De grotten van Han - het wildpark

Berichtdoor meubilaie » wo jul 03, 2013 5:35 pm

bedankt voor ek verslag! tof!
Avatar gebruiker
meubilaie
Zoo Fanatiekeling
Zoo Fanatiekeling
 
Berichten: 825
Likes: 79 posts
Liked in: 110 posts
Geregistreerd: wo dec 29, 2010 7:07 pm


Keer terug naar Verslagen over de BeNeLux

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast